Skip to main content

Uitslag Selectiewedstrijd Junioren (U15, U20, U25)

24 juni 2024

Zaterdag 22 juni werd de selectiewedstrijd junioren georganiseerd aan de Linge te Zetten. De stekken lagen er keurig bij en verdeeld in 3 vakken gingen de jonge vissers aan het werk om federatiekampioen in hun leeftijdscategorie te worden. Het was gelukkig mooi weer in vergelijking tot de week ervoor. Door de vele regenval van de afgelopen tijd stond er een beetje stroming op de Linge wat de visserij wat uitdagender maakte.

 

 

 

Iedere visser wist gelukkig wel een visje te vangen. Het waren geen grote gewichten maar dat was van te voren al bekend. Het jeugdteam van de federatie was bijna compleet aan de waterkant te vinden, alleen Lieke Boersma kon door omstandigheden niet mee vissen. In totaal waren er 12 deelnemers (4 in U15, 6 in U20 en 2 in U25). In de U15 was Oscar van de Oosterkamp een nieuw gezicht en hij heeft met wat hulp zichzelf van de 0 weten te vissen, goed gedaan! 

Na 4 uur gestreden te hebben wist Wybe Litjens de koppstek optimaal te gebruiken met o.a. 2 brasems en hierdoor 1e plaats te pakken in de U15. In de U20 lagen de gewichten wat dichter bij elkaar maar Stan Dekkers wist zich naar de 1e plek te vissen met iets meer dan 200 gram verschil van zijn broer Ties. In de U25 ging de strijd tussen Twan Swart en Kirina Raterink. Twee fanatieke en super goede vissers. Beide vissers wisten een aantal brasems te vangen maar Twan ging er met de winst vandoor met 7740 gram. Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie 1e plek en het delfts blauwe wedstrijdbord!

De volledige uitslag is hier te downloaden of te vinden bij de uitslagen van de federatie.
 
Na afloop van de wedstrijd werd er bij de prijsuitreiking nog een frietje met wat lekkers vanuit de organisatie aangeboden.
We willen iedereen die mee heeft geholpen tijdens deze wedstrijd bedanken en met name Henk Weerdesteijn voor het draaien van de wedstrijd.
Alle vissers welke hebben meegedaan aan deze wedstrijd mogen opkomen op het ONK Junioren  van Sportvisserij Nederland op zaterdag 21 september aan het NH Kanaal te Spijkerboor. 

V.l.n.r. -  De winnaars van de jeugdselectie wedstrijd: Stan Dekkers (U20), Twan Swart (U25) en Wybe Litjens (U20)

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser