Skip to main content

Team Urk wint 24 uurs wedstrijd De Witvisser Centerparcs Cup juni 2024.

24 juni 2024

Afgelopen weekend is er weer De Witvisser Centerparcs Cup 2024 (juni) gevist. Elk jaar proberen we twee 24 uurs wedstrijden Bij het Centerparcs De Huttenheugte in Dalen te organiseren. Ook dit jaar hebben we het weer rond gekregen een wedstrijd in juni en september. Dit met dank aan Centerparcs de Huttenheugte en onze sponsoren JWP waterservice en Cresta.

 Centerparcs cup

Afgelopen vrijdag was weer de dag dat het event van start ging. De loting was weer in het park in zaal Maxime. Tegen elf uur kwamen de eerste teams binnen. Het was natuurlijk een leuk weerzien voor de meeste vissers. We hebben inmiddels al een mooi aantal teams die elk jaar terug komen. Er zit weinig roulatie in waar we als organisatie natuurlijk heel blij mee zijn.

Half twaalf was iedereen voorzien van een kop koffie of een biertje en de loting kon beginnen. Dit is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de 24 uurs wedstrijd. Met 21 teams heb je natuurlijk altijd mindere plekken. Maar dat heb je met een gewone wedstrijd ook. Iedereen bleef netjes tot het eind van de loting. De een was blij met het nummer en de ander wat teleur gesteld.

Centerparcs cup

De winnaars van vorig jaar team de zwarte hand loten bijna weer de zelfde plek.

Ook wij Witvisser Nytro Evezet team wisten niet waar we aan toe waren. We moesten achter het eiland zitten. Daar weet je het nooit soms gaat het goed en soms …..   Vorige editie was hier nog 100 kilo plus afgekomen maar dat zegt niets.

Deze editie moet ik 24 uur doorbrengen met Jeroen Jansen mijn vaste vis maat. Roelof Koekoek en Wim Stoel. Deze mannen ken ik al jaren en zijn nu mijn steun en toeverlaat bij de 24 uurs wedstrijd.

 

Centerparcs cup 

 Spullen staan mooi klaar ideaal als je niet gelijk van start gaat.

We hadden een mooi voordeel Wendy kwam ook mee met Jeroen zo dat we ons lekker kunnen laten bedienen tijdens de wedstrijd. En dat is gelukt. Dank je wel Wendy. Ik wilde eerst het woord verwennen gebruiken maar tegenwoordig moet je oppassen wat je zegt of schrijft. Ik heb er maar bedienen van gemaakt. Maar ook dat wekt weer vraagtekens op. Maar met andere woorden we hadden het goed voor elkaar.

Centerparcs cup

Het eten was top!  Wendy moest zelf natuurlijk ook wat eten.

Nu even over naar de wedstrijd. De start was bij de meeste teams erg rustig. De eerste uren was het overal erg rustig. Her en der werden er wat kleine vissen gevangen. Ook regende het behoorlijk hard dat kon er ook nog wel bij. Veel water in korte tijd en hierdoor was het op enkele plekken erg modderig geworden. Jeroen en ik troffen het wel. Telkens als wij kwamen aflossen was het weer droog. Geluk of goeie timing.

Centerparcs cup

Op de grote steiger ging het mooi.

Op de grote steiger werd er door team Urk (Onze vrienden uit Urk) regelmatig een mooie brasem gevangen. En aan de overkant van het meer bij team vd eynde België ook. Ik heb persoonlijk geen tussenstand opgenomen aangezien er voetbal op tv was waardoor er geen nieuws was wat de vangsten op dat moment waren. We hoorden al snel dat er een aantal uitschieters waren.

Het zou gaan tussen team Urk , team vd Velde, team vd Eynde. Hier werd regelmatig een mooie vis gevangen. Op de zaterdag ochtend even geïnformeerd hoe de gang van zake was.Het was in ieder geval duidelijk dat wij niet mee visten om de titel. We hadden in de nacht twee brasems gevangen en een karpertje. Het ging nog tussen drie teams maar we hoorden dat onze vrienden uit Hoogeveen ook op stoom waren gekomen. Team de Witte Hand ving nu met regelmaat een grote brasem. Die mannen lukt het ook telkens weer om er nog een eindsprint uit te gooien.

Bij de Varia vissers was het ook rustig.

De finish was net te ver voor die mannen. Het was team Urk die ook gewoon door kon vangen en er met de overwinning vandoor gingen. Deze mannen hebben ook zaterdag een mooie dag gehad.

Voor enkele teams was het minder. Ook voor ons. Wij vingen 13 kilo wat niet veel is voor deze 24 uurs wedstrijd. Maar we gingen er nog wel met de pouleprijs vandoor. Dat is het voordeel van de pouleprijs je kan op een mindere plaats zitten en dan toch nog wat winnen. De topstekken zaten er dit weekend voor ons niet in.

Je kan niet altijd zes gooien

Ondanks dat was het wel weer een geslaagd weekend. We hebben weer een leuke feestavond gehad met een prima BBQ. Het weer werd aangenaam we zaten lekker buiten.

Centerparcs cup

Ik wil iedereen bedanken voor hun inzet. Het viel soms niet mee.

Ook de sponsoren nogmaals bedankt Zij maken de wedstrijd wat aantrekkelijker voor de deelnemers.

JWP Waterservice       Centerparcs De Huttenheugte     Cresta

 

JWP Waterservice                       Center Parcs De Huttenheugte                          

 

De witvisser

 Klik hier voor meer foto's

Centerparcs cup 

De winnaars team URK

 

Stek nr

Team naam

Totaal

 
 

Totaal gewicht

936 kg

 

16

Team Urk

182,90

1e

4

Team vd Eynde Belgie

126,68

2e

10

Team van Velde

95,84

3e

3

Team de Witte Hand

86,08

4e

17

Team Katwijk

70,96

5e

1

Team Jordan

61,88

6

5

Team Hermans Hengelhutte

51,66

7

14

Team Brassenfreunde

39,74

8

7

Team de Stokvissen

35,68

9

21

Team Kapselon Pricilla

34,14

10

19

Team de Huttenheugte

23,44

11

2

Team de Zwarte Hand

20,96

12

15

Team JWP Waterservice

15,14

13

13

Team Zuidhorn

14,58

14

9

Team Hofman

13,42

15

12

Team de Witvisser Nytro Evezet

13,28

16

18

Team KodaParts

12,43

17

8

Team Sensas

9,12

18

6

Team WFT

7,94

19

11

Team de Varia Vissers

5,27

20

20

Team Hengelsport Huissen

0,00

21

 

Klik hier voor meer foto's  

 

Centerparcs cup

 2e team vd Eynde Belgie

 

Centerparcs cup

3e team vd Velde

 

 4e team De Witte hand

 

5e team Katwijk

 

Centerparcs cup

Winnaars Witvisser Centerparcs-cup 2024 juni Team URK 

 

Klik hier voor meer foto's 

 

Centerparcs cup

Mooie klus dat wegen.

Weer een brasem erbij

 

 Even een team foto.

 

 Egbert Schuitemaker Oost kwam ook nog even langs met het levenslied.

Klik hier voor meer foto's 

 

JWP Waterservice                       Center Parcs De Huttenheugte                          

 

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser