Skip to main content

Jean Chagineu slaat opnieuw toe en is de nieuwe zomeravond kampioen 2024.

01 juli 2024

De zesde wedstrijd van de zomeravond competitie werd gevist in het Noordhollandskanaal te Akersloot. Het was prachtig zonnig weer, hetgeen ook gelijk garant staat voor veel pleziervaart. En hoe al bij het opzetten voeren diverse boten voorbij met al flink aangeschoten passagiers. Opletten was het devies deze avond. Om half zeven klonk het startsignaal en vlogen korven richting overzijde maar er waren ditmaal ook flink wat stokken waarbij werd geplompt en gecupt. Al snel werden op diverse plekken de eerste vissen gevangen. Tot al snel een grinza, geen grote maar wel vol en met volle vaart ons passeerden. Waar de een voor de boot ving was het nu plots je buurman die de vis erop kreeg. Midden in het parcours zaten de titelkandidaten Jean Chaginue en Willem van Tol, het zou zomaar kunnen dat het kampioenschap deze avond zou worden beslist.

Kennemerland

 

Mocht Jean winnen dat moest Willem ook een één vissen anders was het beslist. En Jean Chagineu had er zin in, de wafter als favoriete aas, belanden dikken platte in het leefnet. Willem van Tol doet er alles aan maar het wil niet echt lukken. Op kop zit Tom Moolevliet heerlijk in de zon, met de stok komt vis naar vis binnen. Hetzelfde geldt voor William de Vries, na eerst een boot te hebben gevangen, maar niet binnen gehaald, volgde kedeng bij de volgende feeder en vloog enkel de korf naar de overzijde. Dan maar de stok en dat was geen slechte keus tot de toeter bleef hij vangen. Cor Martens had de pech dat een boot zijn hele hengel van de steun trok, dat was zwaar balen. Wat wil nu Cor gaat met de vaste stok en haakt zijn lijn, heel voorzichtig binnen halen en jawel zijn hengel terug.

Kennemerland

 

Duidelijk Cor zijn Lucky day. Na drie uur klonk de toeter , het was zulk heerlijk weer dat had echt niet gehoeven. De weegploegen gaan op pad en weer is de overall winst voor de zeer sterk vissende Jean Chagineu met bijna 10 kilo. Nico Schouws eindigt tweede en William de Vries pakt de derde plek. In het andere vak weet Dolf Riijs de winst te pakken, geëxperimenteer met de wafter valt het goed uit. Tweede wordt Ben van Tol en zij broer Willem pakt de derde plek. Wat een ontzettend heerlijke visavond, werd je vangst wat minder kon je je altijd nog vergapen aan al het moois wat langs voer. Er waren zoals gebruikelijk prijzen voor de eerste en een na laatste met vis voor elk vak.

 

VAK A

       

1

Jéan

Chaigneau

A

8.990

Gram

2

Nico

Schouws

A

7.090

Gram

3

William de

Vries

A

5.090

Gram

 


VAK B

       

1

Dolf

Rijs

B

5.570

Gram

2

Ben van

Tol

B

5.010

Gram

3

Willem van

Tol

B

4.000

Gram

 

Na zes wedstrijden ( 2 afschrijvers) heeft Jean Chagineu door weer een één te vissen de competitie beslist. Echt klasse van harte gefeliciteerd. Met nog een eerste plek als afschrijver is hij niet meer te achterhalen voor Willem van Tol. Die vrij zeker is van plek twee. Voor plek drie zijn er drie kansidaten Nico Schouws en Dolf Rijs beide met zevenpunten en Ben van Tol met 8 punten. Voor hen gaat de laatste wedstrijd de beslissing brengen.

Tussenstand zomeravondcompetitie 2024 (Na drie wedstrijden minus 2 afschrijvers.)

1

Jéan

Chaigneau

4

Klassementpunten

40070

gram

2

Willem van

Tol

5

Klassementpunten

37220

gram

3

Nico

Schouws

7

Klassementpunten

36300

gram

4

Dolf

Rijs

7

Klassementpunten

18100

gram

5

Ben van

Tol

8

Klassementpunten

20670

gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser