Skip to main content

Jans Meyer wint Klaas Harm Landbokaal.

01 juli 2024

Afgelopen woensdagochtend meldden de eerste vissers zich om 7:30 aan het A.G. Wildervanckkanaal ter hoogte van Stadskanaal voor de Klaas Harm Landbokaal.

 

Federatieve wedstrijd Klaas Harm Landbokaal

Het was ruim voor aanvang van de wedstrijd toen de eerste vissers zich meldden voor de Klaas Harm Landbokaal. De mannen waren natuurlijk vroeg uit de veren want het beloofde een flink warme dag te worden. Nadat de wedstrijdleiding de laatste voorbereidingen had getroffen en de klok 8:00 sloeg was daar het welkomstwoord met de gelote stekken. Er werd in 4 vakken gevist, 2 met deelnemers die gekozen hadden voor dobber dragende hengels en vice versa met Feeder. 

Het was al gauw warm, heel warm. het duurde niet lang voordat er op de meeste steigers een paraplu stond voor de broodnodige bescherming tegen de zon. Nadat een ieder was geïnstalleerd en het voer was gemaakt konden de deelnemers zich klaar maken voor het startsignaal van het zwaar voeren. Klokslag 10-en mocht er dan eindelijk gevist worden. Nog voordat de wedstrijdleiding terug op hun post waren, werden er her en der de eerste vissen gevangen. Kleine voorns en baarsjes meldden zich. De grotere exemplaren bleven voor het grootste gedeelte van de wedstrijd weg en/ of lieten zich maar moeilijk vangen.

Na 4 uur in de brandende zon te hebben gezeten kwam er een einde aan de wedstrijd, de weegploegen stonden klaar om te kijken wat er zoal gevangen was en ook de deelnemers waren benieuwd naar hun kansen op eventuele winst. Één ding was zeker, het was wederom schrapen. Of het nou de temperatuur van de dag was en of de plotselinge verandering van het weer. De vangsten waren matig, de beleving echter goed.

Na de wedstrijd gingen de deelnemers richting de Rode Loper voor een droogje en een natje. De resultaten lagen over het algemeen dicht bij elkaar. Met een gemiddelde vangst van rond de 1000 gram. Toch zijn er 3 winnaars uit de bus gekomen. De Feeder bleek de beste optie voor de omstandigheden, en met respectievelijk 2020 gram kwam de winnaar uit vak D. 

Onderstaande foto met de winnaars betreffen winnaars uit vak D. Door een misverstand vanuit de wedstrijdleiding zijn de prijzen uitgereikt aan de eerste 3 uit enkel vak D, wat niet kan en mag volgens onze reglementen. 

Rectificatie:

1. Jans Meijer - 2020 gram - vak D

2. Dick Kruise - 1460 gram - vak B

3. Hans Jeurink - 1270 gram - vak A

Wij danken iedereen wederom voor de aanwezigheid en gezellige sfeer, wij hopen een iedereen weer te mogen verwelkomen op een volgende wedstrijd!

Klik hier voor de resultaten.

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser