Uitslagen

18 uurs koppel marathon Langebosch

Zaterdag 25 juli stond onze 18 uurs koppel marathon op het programma, parcours op het Langebosch was hiervoor aangevraagd.  

Gezien het feit dat dit ook een geliefd water is onder de karper vissers, vrijdag samen met Jacco alvast maar de stekken gemaaid en duidelijk aangegeven dat er een wedstrijd plaats zou vinden.

Alleen op de laatste stek van het parcours zaten nog karper vissers maar hier afspraken mee gemaakt zodat ook zij konden blijven zitten en hun geliefde hobby konden uitvoeren.

 

Langebosch Veendam

 

Voor onze wedstrijd hadden zich 5 teams aangemeld, drie Duitse teams en 2 Nederlandse teams niet een aantal waar je als organisatie direct ongerust van wordt bij het uitzetten van het parcours. We besloten dan ook maar om de stekken op ruims 60 meter uit elkaar te gaan plaatsen om de kans op vis te vergroten.

Half 11 vindt de loting plaats aan het water waar alleen teams of een deel van het team reeds aanwezig waren, op voorhand zijn de laatste stekken de stekken die je graag wilt bemachtigen, voor ons blijft er 1 nummertje in het zakje achter waar wij plaats moesten nemen, stek nummer 2 was ons deel.

 

Langebosch Veendam

 

Na het doornemen van de regels vertrekt eenieder naar hun stek om de spullen te installeren, alle teams besluiten om in het water plaats te gaan nemen zodat men geen last heeft van de rietkraag. Bij installatie van onze viskisten kent ”Oermens” Jacco Nieborg zijn eigen krachten niet meer en draait keurig de Rive knoppen van zijn viskist naar z’n grootje, hoewel Ducktape tot onze standaarduitrusting behoord was er hier geen plakken meer aan. Resteert ons alleen om zijn kist met achterste deel op de kant te plaatsen en zo geschiedt.

Onze planning was 1 stek op 60 meter en een stek op 41 meter en een gezamenlijke plek op 25 meter. Om 13.00 uur klinkt het startsignaal, ik lanceer mijn korven richting de 60 meter en Jacco start op de 41 meter, Anton en Wies zetten de stoelen eerst in de relax modus.

 

Langebosch Veendam

 

Al vlot beginnen we kleine vissen te vangen maar blijven de brasems bijzonder stil, op stek nummer 4 worden de eerst kleine brasems door het team van Reint, Erwin en Martin genoteerd. Ook wanneer Anton en Wies plaatsnemen blijft het voornamelijk kleine vis, ik schat dat we tegen 22.00 uur een kilo of 6 aan kleine vis bij elkaar gesprokkeld hebben, zodra de duisternis invalt laat op de 41 meter lijn de eerste brasem zich vangen, nu rolt er af en toe een brasem in ons schepnet, de 60 meter lijn laat nog te wensen over. Maar om pakweg 24.00 uur loopt ook hier uit het niets de top krom en komt er een mooie brasem tevoorschijn. De kleine vis is volledig weg en de brasems komen nu meer tot azen, we kunnen dan ook geregeld een mooi exemplaar in ons netje laten vallen, wel komt de regen af en toe met bakken uit de lucht vallen en hebben we nog maar weinig droge plekken.

 

Langebosch Veendam

 

Tot 7.00 uur duurde de wedstrijd, wij wisten in de nacht nog een aantal mooie vissen landen maar dat de vis vol op 1 stek aanwezig was konden we ook niet zeggen, af en toe vingen we een vis en dan was het weer even stil, wel was het vis van een mooi formaat.

Bij weging laat stek vijf 25 kilo noteren, stek vier noteert een mooie 51 kilo, stek drie 31 kilo, bij ons blijft de teller steken op 57 kilo, en stek 1 laat 36 kilo op de schaal achter. Al met al een mooi resultaat voor een nachtwedstrijd.

 

Langebosch Veendam

 

Onder het genot van een braadworst en wat te drinken praten we even na en danken eenieder voor hun aanwezigheid en sportiviteit.

Met vriendelijke groet

 

Erwin Sikkes

 

Langebosch Veendam

 

 

 

CHAMPION FEEDHJG DRESCHERWormenkwekerij WasseVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.T Wisentbos DrontenMaver EvezetFREE SPIRIT/RINGERSPreston Innovations.GURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.SHIMANO AEROHengelsport SappemeerMarcel vd EyndeBAITSHOP.NLSaga-the-game-changer - Cresta