Uitslagen

Tweede najaarswedstrijd Hsv Kennemerland magere vangsten maar prima weer

De tweede najaarswedstrijd werd gevist in het Noordhollandskanaal te Westgraftdijk op zondag 3 november 2019. Het water lag er prachtig bij, het parcours stond er kon geloot worden. Topfavoriet vandaag Jean Chagineu en Nico Schouws maar ook Sjaak Veldt en Peter Krijgsman hadden mogelijk nog een klein kansje. Afgaand op de najaarswedstrijd in 2018 heb je 2 of maximaal 3 punten nodig om deze wedstrijd te winnen. De loting is Peter Krijgsman gunstig gestemd met de kopplek, de staartstek ging naar Juan Cabrera. Na een ruim uur klinkt het aanvangssignaal. Er zijn diverse stokken klaar gemaakt maar ook veel feeders. Op kop gaat Peter Krijgsman rustig van start en vangt regelmatig vis. Dit geldt niet voor zijn buurman Toon Colonello, die de vis opnieuw niet kan vinden. Wie wel gelijk de vis er lekker op heeft is Andre van Pel. Gekozen voor feederen midden in het kanaal wordt visje na visje wordt rustig geland, gestaag vangt hij lekker door.
 
In vak B is het doel van Juan Cabrera zijn staartstek verzilveren, maar al wat hij probeert het wil slecht lukken. Na een zaterdag hard werken, gevolgd door een feestje van oud-collega’s van Fokker en slechts vier uurtjes slaap heeft hij een geldig excuus. In het midden van het vak start Nico Schouws met de stok voorspoedig maar zijn buurman Dolf Rijs neemt het gedurende de wedstrijd over. Het is duidelijk het wordt een nek aan nek race tussen beide mannen. Over het gehele parcours is het werken om een visje te vangen, ieder haalt alles uit de kast maar het gaat moeizaam. Links en rechts van ons zijn de vangsten vandaag veel beter, wellicht is de vis (nog) niet op dit diepere stuk te vinden.
 
 
Na vier uur klinkt het eindsignaal van een geslaagde ochtend. De weegploeg gaat op pad. In vak A gaat de winst zoals viel te verwachten naar Peter Krijgsman die het cadeautje van de kopstek uiteraard weet te verzilveren. Peter wint met ruim 10 kilo zowel zijn vak als de wedstrijd. De tweede plaats wordt opgeëist door Clive Hill met 4 kilo. Clive eigenlijk net opnieuw gestart met wedstrijdvissen laat zien dat hij nu al een geducht concurrent is. Derde eindigt Arie van den Burg die langzaam op stoom komt en klaar is om in de winter ons een poepje te laten ruiken. In vak B gaat de vakwinst naar Nico Schouws met bijna 6 kilo, tweede eindigt Dolf Rijs en keurig derde wordt André. Het dit jaar even geduurd maar André scoort de laatste wedstrijden steeds beter.
 
Vak A
1 Peter Krijgsman 10.448 gram
2 Clive Hill 4.132 gram
3 Arie van der Burg 4.098 gram
4 Tom Moolevliet 3.471 gram
5 Ton van de Nieuwboer 2.482 gram
6 Jean Chagineu 2.050 gram
7 Toon Colonello 834 gram
 
Vak B
1 Nico Schouws 5.945 gram
2 Dolf Rijs 4.879 gram
3 Andre van Pel 4.329 gram
4 Daan van der Venne 2.680 gram
5 Sjaak Veldt 578 gram
6 Gert Lute 240 gram
7 Juan Cabrera 176 gram
 
Dan even rekenen wie zich de tweede Najaarskampioen mag noemen, niet verrassend gaat deze eer naar Nico Schouws, die beide wedstrijden zijn vak wist te winnen. Tweede eindigt Peter Krijgsman en de derde plaats gaat verrassend naar Clive Hill. Er is voor iedereen een mooie prijs variërend van voedselpakketten, fruitpakketten tot voerprijzen, keurig verzorgd door Sjaak Veldt. Onze dank gaat uit naar Dierenwereld Van Someren uit Heemskerk en VGB Bait Factory (Geert Pakvis) voor het beschikbaar stellen van een aantal mooie prijzen. We kijken we terug op een tweetal geslaagde najaarswedstrijden, helaas schrale vangsten, goede weersomstandigheden en heel belangrijk een prima en gezellige sfeer.
 
Einduitslag Najaarswedstrijden
1 Nico Schouws 2 pnt 12112 gram
2 Peter Krijgsman 3 pnt 15324 gram
3 Clive Hill 5 pnt 7457 gram
4 Dolf Rijs 6 pnt 7924 gram
5 Jean Chagineu 7 pnt 13759 gram
6 Sjaak Veldt 7 pnt 8779 gram
7 Ton van de Nieuwboer 8 pnt 9874 gram
8 Andre van Pel 8 pnt 7012 gram
9 Daan van der Venne 9 pnt 6470 gram
10 Arie van der Burg 9 pnt 6187 gram
11 Juan Cabrera 11 pnt 5642 gram
12 Tom Moolevliet 12 pnt 3471 gram
13 Gert Lute 12 pnt 1522 gram
14 Toon Colonello 14 pnt 2569 gram
 
De volgende wedstrijd is over twee weken, de start van de wintercompetitie. Aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal. Dus twijfel niet en besluit deze winter lekker mee te vissen bij de Hsv Kennemerland. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. En besluit je mee te vissen met een lidmaatschap voor 2020 mag je de rest van 2019 gratis met ons meedoen.
Interesse om met ons mee te vissen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 
 
 
Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.SHIMANO AEROBAITSHOP.NLMaver EvezetVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenWormenkwekerij WasseVerpa-Geers Groundbaits.GURU Knowledge is power.