Uitslagen

W. Jacobs / P. Demmers winnen koppelwedstrijd HSV “De Stokvissen IJssel.

Zatedag 2 november de jaarlijkse na-jaars koppel wedstrijd van HSV “De Stokvissen” staat weer voor de deur.
De zaal van speeltuinvereniging (het thuishonk van de Stokvissen) stroomt om 6:15 uur langzaam vol met vissers uit het hele land en zelfs uit ons buurland Duitsland.
De IJsselwedstrijden rond de maanden september, oktober en november zijn zeer geliefd bij de wedstrijdvissers gezien de goede vangsten van dikke voorns, windes, brasems en barbelen die zich in deze periode voor de winterperiode aan het volvreten zijn.
In totaal hadden zich het maximale aantal van 48 koppels ingeschreven. Helaas moesten een 3-tal koppels op laatst nog afzeggen i.v.m. ziekte of familie omstandigheden, ik wens deze mensen dan ook vanaf deze plaats beterschap en sterkte toe.

 

 


Toch wil ik een complimentje geven aan de koppels die zich netjes hebben afgemeld wat niet altijd gezegd kan worden.
Na een bakje koffie of thee en natuurlijk nadat de het inschrijfbedrag was betaald en Tim een kleine toelichting had gegeven kon er geloot worden.
De vakken waren als volgt verdeeld:
Vak A: nr.1 t/m 12 Strekdam Deventer
Vak B: nr.13 t/m 24 IJssel Bolwerk links van de parkeerplaats
Vak C: nr.25 t/m 36 IJssel Bolwerk rechts van de parkeerplaats
Vak D: nr.37 t/m 48 Strekdam Wilp
Om 9:00 uur werd het signaal gegeven dat de wedstrijd kon beginnen de eerste korven werden in de IJssel gesmeten en gelijk kwamen ook de eerste regendruppels naar beneden. De hele ochtend bleef het een beetje miezeren.
Het eerste uur was het matig met de aanbeten maar daarna kwam de vis los. De weken ervoor met de Grand National werd er grove vis gevangen, deze bleven nu achterwege en de aanbeten die volgden waren vooral van kleine voorns afgewisseld met af- en toe een grootte voorn of winde.
Om 14:00 uur klonk het eindsignaal en konden de wegers aan de slag om de gevangen vis te wegen.
Vanaf deze plaats wil ik alle wegers bedanken voor hun inzet.
Nadat alles gewogen was konden de vissers terug keren naar het thuishonk speeltuin Tuindorp waar iedereen zich vermaakte met een potje bier, frisdrankje en een bal gehakt, het was weer een gezellige bedoeling.
De heren van de wedstrijdcommissie hadden nog een prijzentafel weten te maken voor de verloting die elk jaar wordt gehouden. Prijzen in de vorm van gereedschap, flessen drank en hengelsport materiaal.
In de tussentijd had de wedstrijdcommissie de eindprijzen en poulprijzen uitgerekend en kon men met de prijsuitreiking beginnen, deze was als volgt;

Vak A: Strekdam Deventer
Plaats Naam Gewicht Steknr.
1e Schoppmeyer / Wessling 20.440 gram 12
2e T. ter beek / P. Schurink 18.950 gram 8
3e J. Pellen / J.W. Nijkamp 15.280 gram 9


Vak B: Bolwerk links
Plaats Naam Gewicht Steknr.
1e D. Braamkolk / M. Maatman 27.490 gram 13
2e A. v/d Zwan / R. Wolf 23.380 gram 23
3e G.J. Kommer / A. Horst 21.180 gram 14


Vak C: Bolwerk rechts
Plaats Naam Gewicht Steknr.
1e W. Jacobs / P. Demmers 30.840 gram 35
2e W. Grooten / R. Gerritsen 20.360 gram 28
3e R. Haan / M. ter Hamsel 18.900 gram 36


Vak D: Strekdam Wilp
Plaats Naam Gewicht Steknr.
1e Küsters / Lutz 28.930 gram 43
2e D.J. Kloppenburg / J. Masan 19.264 gram 44
3e A. Nitzinger / J. Bijsterbos 17.890 gram 42

 

Onder de koppels die niet in de prijzen waren gevallen werden nog vier vleespakketten verloot zodat er toch nog twee koppels huiswaarts konden gaan met een mooie prijs.

Verder wil ik de organisatie Tim, Patrick en Dick, Tonny en de dames achter de bar en speeltuinvereniging Tuindorp bedanken voor hun medewerking om deze dag weer tot een geslaagde dag te maken.

Jan ter Beek
Voorzitter HSV “De Stokvissen”

 

 

 

T Wisentbos DrontenSHIMANO AEROVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Preston Innovations.Saga-the-game-changer - CrestaGURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.BAITSHOP.NLMaver EvezetHengelsport SappemeerVerpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndeWormenkwekerij Wasse