Uitslagen

Zesde IJsselCup wedstrijd gewonnen door Henk Geurkink.

Waar is de voorn gebleven? Zondag 6 oktober is de 6de IJsselCup wedstrijd gevist. In tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden niet op twee maar op een locatie. Door het aantal afmelding, andere verplichtingen of de slechte weersvoorspelling, was het mogelijk om twee vakken uit te zetten aan het Ganzenei. Een vak van 5 en een van 4.

Doordat we op een locatie konden vissen was het niet nodig om op vrijdagavond voor te loten, wel werd er nog even duidelijk gemaakt via de app dat het loten om 7:30 uur zou plaatsvinden en niet om 6:30!

 
Iedereen, niemand uitgezonderd, was op het “nieuwe’ tijdstip aan de waterkant. In colonne naar de waterkant en wachten tot de heren van de wedstrijdcommissie klaar waren met uitzetten.  Daarna loten en op naar de gelote stek.

Iedereen was snel klaar met opbouwen en wisten precies hoe te vissen, de meeste deelnemers hebben de laatste weken een of meerdere malen hier gevist. Het Ganzenei heeft op dat gebied geen geheimen meer. Nog even tijd om wat te eten/ drinken voordat om 08:30 uur het beginsignaal klonk.

 

 

 

Een bijzondere vangst.


Vak A: Nr. 1 t/m 5.

De voorgaande wedstrijden op het Ganzenei waren de vangsten erg goed te noemen, hoe zou het vandaag uitpakken? De eerste vis die boven water kwam was een bijzondere. Rob te Brake ving namelijk een klein botje (platvis), het is bekend dat deze soms om de grote rivieren gevangen worden maar dat ze zover de IJssel opzwemmen is toch wel uitzonderlijk te noemen.

Na dit botje werd het stil bij Rob, maar ook bij de overige deelnemers. Volop aas blijven brengen dus. Na een half uur werden links en rechts de eerste vissen gevangen, maar zo wild als de laatste weken was het helaas niet. De uiteindelijk dag winnaar Henk Geurkink kreeg een school brasems op zijn stek en wist met enige regelmaat een mooie brasem te vangen. Zijn buurman, Ivo te Kortschot, zat ook redelijk in de vis maar opvallende genoeg wist hij bijna alleen maar grove winde te vangen. Ivo kon lang het tempo van Henk volgen maar het laatste uur vielen de beten weg en wist hij sporadisch een vis te vangen. De overige drie deelnemers hadden een taaie ochtend. Zo af en toen konden ze een spaarzame beet verzilveren.

 

 

 

Ivo te Kortschot met een dikke winde

Vak B: Nr. 6 t/m 9.

Net als in het A vak was het voor de meesten ook schrapen, de vis was domweg niet massaal aanwezig. Net als de vorige wedstrijd zaten de nummers 1 en 2 uit het klassement bij elkaar in het vak en wederom trok Remko Stöteler aan het langste eind. De vangst was in het B vak aanzienlijk minder dan in het A vak. Waar de vis gebleven is, zegt het maar. Ook in het B vak was het voornamelijk winde en brasem. Veel veranderen van aas en dan rollend afgewisseld door blokkend vissen zorgde er voor dat er toch vis in het netje kwam. Actief vissen was het devies vandaag.

 

 

 

Een blije dag winnaar.

 

Om 13:00 uur werd duidelijk dat het geen geweldige visdag was (mede door de regenval). Er is door de 9 deelnemers 94475 gram gevangen. In vak A was dit 60860 gram en vak B 33615 gram. Na vijf wedstrijden staat de teller op 669615 gram!

Uitslag 5de IJsselCup wedstrijd 2019:

 

VAK A

1.

Henk Geurkink

23060

gr.

1

pnt.

2.

Ivo te Kortschot

19460

gr.

2

pnt

3.

Rob te Brake

9680

gr.

3

pnt

 

VAK B

1.

Remko Stöteler

14200

gr.

1

pnt.

2.

Rob Beerten

9250

gr.

2

pnt

3.

René Molenveld

8950

gr.

3

pnt

 

 

Tussenstand IJsselCup 2019

1.

Remko Stöteler

99750

gr.

9

pnt.

2.

René Molenveld

67675

gr.

11

pnt

3.

Ivo te Kortschot

66270

gr.

17

pnt

 

Doordat de twee slechtste resultaten komen te vervallen is de spanning in de top van het klassement om te snijden. Remko en René mogen weer gaan uitmaken wie er met de eer gaat strijken. Ivo heeft de derde plek nog in het vizier maar voelt de hete adem van Henk in zijn nek. De 7de, en alles beslissende, IJsselCup wedstrijd staat gepland op zondag 27 oktober, het parcours word dan uitgezet aan het Ganzenei en de Windmolens.

 

 

 

 

 

 

Verpa-Geers Groundbaits.BAITSHOP.NLMarcel vd EyndeGURU Knowledge is power.Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenPreston Innovations.Saga-the-game-changer - CrestaHengelsport Sappemeer