Uitslagen

Antoon Kuil wint Graankorrelbokaal 2017

Normaal gesproken zou ik zelf een verslag schrijven van De Graankorrelbokaal. Deze keer laat ik het bij het orginele verslag wat ik aangeleverd  heb gekregen van HSV De Beurs. Het was voor mij een zwaar weekend en het komt mij dan ook goed uit dat ik deze keer niets uit mijn mouw hoef te schudden. Ik heb een leuke dag gehad en heb me zelfs nog in de prijzen kunnen vissen. Dat kon al gauw 15 eindprijzen per vak door de goede sponsoring van Slagerij Huizing en de Graankorrel.

 

De Graankorrel                 De Graankorrel

 

Het was weer prima voor elkaar. De meeste foto's die in het verslag staan zijn gemaakt met mijn telefoon. Helaas zijn het er niet zoveel. Ik was vergeten mijn accu op te laden van mijn camera. Ik zal mijn vrouw hier de schuld maar niet van geven.

Al met al ben ik al weer mooi op weg om een verslag te schrijven. Ik stop Nu!

 

 Verslag HSV De Beurs

Op zondag 30 april werd voor de 6e keer de wedstrijd om de graankorrelbokaal gevist. Het is HSV de Beurs uit Oude Pekela weer gelukt om in samenwerking met de sponsoren de Graankorrel, slagerij Huizing en café d’ Ol Stee een prachtige wedstrijd te organiseren aan het kanaal Veendam – Musselkanaal.

 

 

De interesse voor de wedstrijd was uitstekend. Er moest zelfs gewerkt worden met een reservelijst. Voor hen geld, wil je er volgend jaar bij zijn, dan moet je dus op tijd opgeven om verzekerd te zijn van een plekje in het deelnemersveld.

Om ongeveer 6 uur is gestart met de loting van de 90 steknummers in de grote zaal van café d’ Ol Stee. Even voor 7 uur kon men na een kort welkomstwoord vertrekken naar het parcours. Ruim daarvoor waren de vrijwilligers al vertrokken naar het parcours om nummers, vak borden en vlaggen uit te zetten.

 

 

 

Bij aankomst op het parcours kon men beginnen met de voorbereiding. Er werd gevist in 3 vakken. Om half negen werd het startsein voor het begin van de wedstrijd gegeven.

Het parcours lag er prachtig bij. Het was, na ruim een maand van winterse buien en kou, een droge dag met wel redelijk veel wind. In de loop van de dag werd een temperatuur van rond de 17 graden bereikt. Om 13.00 uur werd het signaal einde wedstrijd gegeven en werden de gevangen vissen gewogen en hun vrijheid teruggegeven. Na de weging bleek dat in vak C in het totaal veruit de meeste vis is gevangen namelijk ruim 69 kilo. Ondanks dat is de algemeen kampioen midden uit het A vak gekomen.

 

 

 

Terug bij café d’ Ol Stee werd allereerst de verloting afgewerkt. De lootjes werden vakkundig getrokken door de kleinkinderen van de café houders Eefje en Meinie Koning; Michelle en Rayen Koning. De door Michelle getrokken hoofdprijs is dit jaar gewonnen door de man die altijd roept: “Ik win nooit iets in de verloting” dhr. C. Lap. Hij kon dit jaar de fraaie viskist van Carbolino naar huis brengen.

 

 

Aansluitend kon in café d’ Ol Stee de voorzitter van HSV de Beurs, Frans Nuninga, bekend maken dat Antoon Kuil de algemeen kampioen van 2017 is geworden. Dhr. Kuil wist in vak A uiteindelijk 11.612 gram vis te vangen. Hij ontving een fraaie wisselbokaal en een envelop met de hoofdprijs van € 300,00. Winnaar in vak B en C waren dhr. W. Meulman en dhr J. Bresters, met vangsten van respectievelijk 11.143 gram en 10.053 gram. Voor de overige klasseringen verwijs ik u graag naar de volledige uitslag.

 

 

Na afloop van de prijsuitreiking melde zich een zichtbaar teleurgestelde Jan de Wit die het fotomoment van de winnaars had gemist. Vermoedelijk omdat hij druk was met andere gezellige zaken in het café, maar toch. Hij is ondanks een top loting van met stek nr. 89 met uitzicht op plek 1 of zelfs algemeen kampioen “slechts” 2e in het vak geworden met ruim 7 kilo vis. Omdat hij eigenlijk wel graag op de foto had gewild, hierbij alsnog een speciaal plaatje.

     

Afsluitend kan worden teruggekeken op een geslaagde dag, die als het aan de Graankorrel ligt, zeker een vervolg zal krijgen in 2018. De organisatie wil benadrukken dat het organiseren van een dergelijke dag niet mogelijk is zonder de hulp van de vele vrijwilligers en de sponsoren Graankorrel, Slagerij Huizing en Café d’ Ol Stee.

Bedankt voor uw deelname en een geslaagde dag.

Het Bestuur

HSV de Beurs