Technieken / Tips -> Diversen

EVEZET Voertip. (2)

Lokaas fabrikant geeft toe, “Vangen zonder te voeren kan echt prima werken”!
Erger nog? Dit is een tip vanuit de gespecialiseerde productgroep en fieldtesters van de firma EVEZET.
Bijna altijd is het lokken van vis met lokvoer een must, maar……… Soms is niet voeren beter!
 
Evezet vislokvoeders
 
Uiteraard schuilt er een addertje onder het gras. Steeds vaker gaan we in bepaalde periodes voor de winst of mooie vangst en weten we dat er weinig gevangen zal worden. Dan is het belangrijk de vissen te lokken en vooral niet te voeren. Buikjes rond dus geen interesse in je aas is een gevolg van overmatig voeren. Dat is het moment om deze tip ter harte te nemen.
Gebruik de onderstaande mix waarin geen lokvoer is opgenomen maar wel veel werking en triggers die vis tot een aanbeet verleiden;
De Mix,
• 2 delen bruine Evezet Feeder Leem (Deze leem is speciaal voorbehandelt)
• 1 deel zwarte Evezet Feeder leem (Deze leem is speciaal voorbehandelt)
• Droge Evezet Rode leem (let op deze niet in de mix mengen maar als extra, voor het toepassen van de *Lava Methode, mee naar de waterkant nemen.)
Evezet vislokvoedersEvezet vislokvoedersEvezet vislokvoeders
 
Op 1 kg 50 gram droge additief (Voorbeeld voor Brasem is Evezet Ultract, voor Voorn Evezet X Spice)
De manier om dit het beste aan te pakken is om de reeds voorbehandelde leem te mengen in een ruime emmer.
Controleer of de vochtigheid reeds afdoende is om er balletjes van te kunnen maken. Anders heel voorzichtig bij voorkeur met een plantenspuit water toevoegen en doormengen. Als dit gebeurt is de mix door een superfijne zeef laten gaan. (Krijg je de mix niet voldoende plakkend dan is toevoeging van enkele 10 tallen grammen droge bind leem een optie).
Voeg aan de mix in bovenstaande verhouding een gekozen Evezet additief toe.
 
Evezet vislokvoeders
 
Er is nu een mix die geen enkele voedingsstof in zich draagt. Maar als je voor jezelf test wat het resultaat onder water is dan gaan de ogen snel open!
De voorbehandelde leem zal langzaam loskomen en een wolkend effect geven. In troebel water voelt vis zich meer op haar gemak!
Ook ontstaat er een continue en langdurige afgifte van zuurstof, die zuurstof is door het inmengen van het additief gevuld met smaak en geur. Vis wordt van ver geteased om te gaan azen. Zoekend naar voeding is er alleen het aas aan de haak!
Werkt dit nog niet dan is er de *lava methode. Je vult een balletje leem met wat droge rode leem. Prik een gat in de voerbal en doe daarin de droge rode leem. Daarna met laagje leem dichtmaken. Deze rode leem *Lava komt uit de bal, stijgt op en daalt direct weer na wat vocht opgenomen te hebben. Voilà, de *Lava methode! Door de verticale werking en kleur is er een extra trigger voor vis.
Zonder voer, wel resultaat, het kan echt.
Evezet leem is speciaal behandelt waardoor het deze bovenstaande specifieke eigenschappen kent.
Veel succes bij het uitproberen van deze Tip,
Jan van de Bovenkamp
Team Evezet
 
 
 
CHAMPION FEEDWormenkwekerij WasseSHIMANO AEROMarcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.Maver EvezetT Wisentbos DrontenFREE SPIRIT/RINGERSHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Saga-the-game-changer - Cresta