Skip to main content

Wisselende vangsten 3e wedstrijd Zomercompetitie met de dobber Hsv Kennemerland

07 mei 2024

De derde wedstrijd van de zomercompetitie is altijd een dobberwedstrijd, ditmaal in het Noordhollandskanaal te Wormer. Een mooi parcours gestoken door de wedstrijdcommissie nu afwachten of de vis gaat meewerken. Helaas twee zieken, Hidde en Jean wij wensen beide beterschap. Na de loting ruim een uur de tijd of alles keurig op zijn plaats te zetten en voor vele ook tijd of effe een bakkie te doen. Kwart voor acht klinkt het startsignaal en wordt er secuur gecupt of door een enkeling fors geplompt. Al snel worden de eerste vissen gevangen zeker op het kop- en staartnummer en de buren daarvan.

Kennemerland

 

Voor de rest is het eigenlijk wel pielen het eerste uur om een visje te vangen. We zijn blij om Toon Colonello weer te mogen verwelkomen, al valt het voor Toon niet mee om zijn dobber goed te zien. Op zijn kopstek weet hij wel een beste voorn te vangen. Zijn buurman Tom Moolevliet schiet uit de startblokken en vangt vis na vis. Op staart doet Dolf Rijs hetzelfde lekker vangen waaronder mooie brasems. Zijn buurman Juan Cabrera doet het rustiger aan maar doet er alles aan de ander B’ers behalve Dolf achter zich proberen te houden. Wat verder in het vak zitten ook Theo Breedijk, Sjaak Veldt en Cor Martens lekker te vangen. In vak A was het op Tom Moolevliet na echt werken om een visje te vagen, werkelijk alles moest uit de kast worden gehaald om toch wat vis te vangen, Na 4 uur klinkt het eindsignaal en gaan de weegploegen op pad. In vak A weet Tom Moolevliet met bijna 10 kilo het vak te winnen.

Kennemerland

Tweede met de helft minder eindigt Nico Schouws en de derde plek gaat naar Hendrik Delbrugge. In vak B zit de overall winnaar Dolf Rijs zijn gewicht is meer dan 20 kilo in één net zodat het afgerond 20 kilo wordt. Tweede met de helft minder eindigt Theo Breedijk en Sjaak Veldt pakt de derde plaats. Na afloop waren er prijzen voor de eerste en één na laatste van elk vak. We kijken terug op een winderige maar wel zonnige morgen met mooie vangsten maar ook een aantal tegenvallende vangsten.

 

Vak A

       

1

Tom

Moolevliet

9.540

gram

2

Nico

Schouws

5.360

gram

3

Hendrik

Delbrugge

4.290

gram

 

Vak B

       

1

Dolf

Rijs

20.000

gram

2

Theo

Breedijk

8.550

gram

3

Sjaak

Veldt

8.430

gram

 

Tussenstand A-Klasse

Na drie wedstrijden gaat Nico Schouws op kop, met een puntje minder staat Sjaak Veldt tweede. De derde plek is verassend voor Theo Breedijk.

 

1

Nico

Schouws

8

Kl.pnt

22490

gram

2

Sjaak

Veldt

9

Kl.pnt

18802

gram

3

Theo

Breedijk

12

Kl.pnt

12416

gram

Tussenstand B-Klasse

In de B-klasse lijkt het na drie wedstrijden al duidelijk welke drie vissers gaan strijden om de ere-plekken en promotie naar de A-Klasse. En de drie maken het onderling erg spannend ze hebben op dit moment alle drie 11 klassementspunten enkel de gewichten verschillen. Het zijn Tom Moolevliet en Juan Cabrera die na hun degradatie direct weer willen promoveren. En Hendrikje Sikma die er alles aan doet om vanaf 2025 de A-klasse te gaan versterken. Het viel vandaag voor haar niet mee, wat extra trainen met de stok kan denk geen kwaad.. De andere B-vissers moeten echt aan de bak anders hebben ze dit jaar het nakijken.

1

Tom

Moolevliet

11

Kl.pnt

21.462

gram

2

Juan

Cabrera

11

Kl.pnt

17.050

gram

3

Hendrikje

Sikma

11

Kl.pnt

16.388

gram

Tussenstand Verenigingskampioenschap 2024

Het was Hendrikje Sikma die het klassement aanvoerde gevolgd door Juan Cabrera. Maar door haar uitglijder vandaag pakt Tom Moolevliet nu de koppositie voor het verenigingskampioenschap, met evenveel punten maar iets minder gewicht staat Juan Cabrera keurig tweede. De derde plaats gaat nu naar Nico Schouws. 

1

Tom

Moolevliet

9

Kl.pnt

21.462

gram

2

Juan

Cabrera

9

Kl.pnt

17.050

gram

3

Nico

Schouws

10

Kl.pnt

22.490

gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser