Skip to main content

Wedstrijdverslag en uitslag Selectiewedstrijd Dobberdragend Individueel en Teams

08 mei 2024

Op zaterdag 4 mei is de selectiewedstrijd Dobberdragend Individueel en Teams gevist aan het Beukerskanaal nabij Steenwijk. Hier volgt een verslag en de uitslag van deze geslaagde wedstrijddag. Na een prachtige start van de dag, met een zeer goede opkomst van bijna 120 vissers en 15 teams, beloofde het een boeiende dag te worden.

Na de weersomslag van de week voorafgaand aan de wedstrijd was het weer tijdens de wedstrijddag gelukkig goed. Een warm zonnetje en weinig wind zorgde voor een aangename start van de wedstrijd. Aan het eind van de wedstrijd werd het bewolkt, er zat nog wat slacht weer in de lucht, de wind werd harder maar de regen bleek gelukkig uit. Deze veranderende weersomstandigheden gaven echter wel een verandering in de vangsten aan het Beukerskanaal. Kleine vis liet zich maar moeilijk zien, maar de brasem kwamen her en der wel op de kant.

Mooie opkomst

Het parcours langs het Beukerskanaal was verdeeld in 5 vakken, waarbij elke visser zijn eigen stek kreeg toegewezen. De deelnemers hadden een ruime keuze aan vismethoden en aas, variƫrend van de vaste stok tot aan de Matchhengel, zolang het maar een dobber aan de lijn had. De vissers moesten dus gebruikmaken van dobbers om de beet van de vis waar te nemen. Waarschijnlijk omdat de Top Team Competitie het weekend na deze wedstrijd ook neerstrijkt langs het Beukerskanaal, waren er ook meer topteams aanwezig, nog meer dan het normaal al het geval is. Maar liefst 15 teams en 118 individuele vissers stonden in de einduitslagen. Een aantal vissers deed enkel in het team mee en niet individueel, waardoor er meer dan 120 vissers aan het water zaten. Nieuw was dit daar dat ook de Dames deel konden nemen aan de individuele wedstrijd om zich te plaatsen voor het ONK Dames. Dit jaar namen dan ook 11 damesdeel aan deze wedstrijd, ze zijn allen hiermee geplaatst voor het ONK Dames Dobberdragend.

Spannende weging en bekendmaking van de winnaars en afvaardiging

Gedurende de wedstrijd werd het steeds beter zichtbaar dat de vangsten niet gemakkelijk waren, al kon je met een aantal brasems er al snel bovenuit schieten. Uiteindelijk werd het eindsignaal gegeven en kon de weegploeg aan het werk. De gevangen vis werd gewogen en netjes genoteerd. Na het opruimen vond de prijsuitreiking plaats onder het genot van een drankje bij de Otterskooi, waar het al snel een drukte van jewelste was. De sfeer was gespannen terwijl de organisatoren de resultaten verwerkten en de winnaars bekendmaakten.
 
 

De categorie Dobberdragend is gewonnen door Nick Eestermans met 12570 gram, gevolgd op de tweede plaats door Arnoud Verver met 11540 gram en op de derde plaats Eduard Ritsma met 6000 gram.

De categorie Dobberdragend Teams is gewonnen door HSV de Karper Voerendaal, met 19 punten waren Diesel Westerhoff, Stefan Hooyman, Anja Groot, Ramon Pasmans en Dennis Hooyman de andere teams te vlug af. De tweede plaats was voor Team De beste stek Ommen met 23 punten, waarmee dit team een mooie stijgende lijn te pakken heeft, ze waren vorig jaar immers derde geworden. De derde plaats, eveneens met 23 punten maar met minder totaal gewicht, was voor het Team SVON jeugd 1.

Het winnende team en de individuele winnaar zijn wederom voorzien van het delfsblauwe winnaars bord, van harte gefeliciteerd!


Naast de prijzen mogen we alle dames afvaardigen naar het ONK Dames en de beste 25% van zowel de heren individueel en de teams naar de respectievelijke ONK's. Dit betekend dat we voor de categorie Dobberdragend Heren we 30 personen af mogen vaardigen en voor de categorie Dobberdragend Teams 4 teams. De geplaatste deelnemers ontvangen hierover natuurlijk nog een bevestiging

Klik hier voor de complete uitslag individueel

Klik hier voor de complete uitslag teams
 
 
 
 
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser