Skip to main content

Verrassend feeders maken de dienst uit vandaag op het Noordhollandskanaal Landsmeer

08 juli 2024

De zevende wedstrijd van de zomercompetitie van hsv Kennemerland werd gevist in het Noordhollandskanaal te Landsmeer. Het heet zomercompetitie maar daar was vandaag weinig van te merken, bij vlagen gewoon koud. Na de loting voorbereidingstijd van ruim een uur om alles rustig klaar te zetten. We kregen direct een buitje maar daar bleef het gelukkig bij. Op kop spoot Ferry de Vos met de feeder uit de startblokken, mooie platte werden geland. Het is duidelijk Ferry begint zijn draai te vinden bij hsv Kennemerland. Wie ook een goede start kende was Hendrikje Sikma, het eerste uur lagen er al een aantal dikke platte in het leefnet. Zoals het er nu uitziet vist zij komend jaar mee in de A-klasse. Pech ondervond Gert Lute op de staartstek alwaar een reiger een brasempje op pikte en er met vis en lijn vandoor ging. Gert beteuterd achter latend. Wie ook lekker zat te vissen was Theo Breedijk met de stok wist hij als één der weinigen enkele brasems te vangen. Zijn buurman Bert Groot haalde meerde exemplaren vanaf de overzijde. Datzelfde gold voor Sjaak Veldt zijn keus voor de feeder kort bleek vandaag een goede keus. Nieuwkomer Peter Groot liet gelijk zijn klasse zien en haalde een aantal mooie exemplaren vanaf de overzijde. Waar normaliter de stok favoriet is in het Noordhollandskanaal was het nu de foute keus.

 

Kennemerland

 

Wilde je vandaag vis vangen moest dat met de feeder gebeuren. Met de stok aan het kantje ook altijd goed voor flink wat stuks, die vlieger ging vandaag niet op. Richting kop- en staartstekken werd nog wat vis aan de kant gevangen, maar meer naar het midden deed de kantstok het totaal niet. Zo blijft vissen toch altijd weer interessant zelfs op een specifiek stokstuk blijkt de feeder nu top. Na vier uur gaan de weegploegen op pad. In vak A blijkt de overall winnaar van vandaag te zitten in de persoon van Ferry de Vos. Met zijn vangst van 10 kilo laat hij de rest van het vak ver achter zich. Tweede eindigt Bert Groot en de derde plaats ging naar Theo Breedijk. In het ander vak sloeg Hendrikje Sikma opnieuw toe en haalde de vakwinst naar haar toe met bijna 9 kilo. Tweede eindigde Sjaak Veldt en derde werd Peter Groot. Van zowel de top drie in vak A als vak B viste iedereen met de feeder behalve Theo Breedijk.  Het was op de kou na een heerlijke visochtend, veel stuks op de stok en brasems met de feeder. De prijzen voor de eerste per valk en de een na laatste met vis per vak komen de volgende keer.

 

Kennemerland

 

 

Vak A

     

1

Ferry de

Vos

10.090

gram

2

Bert

Groot

5.520

gram

3

Theo

Breedijk

5.350

gram

 

 

 

Vak B

     

1

Hendrikje

Sikma

8.810

gram

2

Sjaak

Veldt

7.460

gram

3

Peter

Groot

5.810

gram

 

Kennemerland

 

Tussenstand A-Klasse na 7 wedstrijden minus 2 afschrijvers.

In de A-klasse ziet Nico Schouws zijn voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijenen. Na zijn afsschrijver vandaag is Sjaak genaderd tot slechts 1 punt. Keurig derde staat Bert Groot.

 

A-KLASSE

         

1

Nico

Schouws

10

Kl.pnt

45610

gram

2

Sjaak

Veldt

11

Kl.pnt

28110

gram

3

Bert

Groot

14

Kl.pnt

30161

gram

Tussenstand B-Klasse na 7 wedstrijden minus 2 afschrijvers.

In de B-klasse weet Hendrikje Sikma haar voorsprong op haar beide achtervolgers te vergroten. Ze is nu al 6 punten los van de nummer twee Tom Moolevliet en 11 punten los van nummer drie Juan Cabrera.  Het ziet er naar uit dat deze drie vissers volgend jaar gaan uitkomen in de A-klasse. De directe concurrent Bert Jansen was er helaas vandaag niet bij. Hendrik Delbrugge blijft wel volgen maar zag de drie koplopers verder op hem uitlopen.

 

B-KLASSE

         

1

Hendrikje

Sikma

10

Kl.pnt

46708

gram

2

Tom

Moolevliet

16

Kl.pnt

39530

gram

3

Juan

Cabrera

21

Kl.pnt

25140

gram

 

Tussenstand verenigingskampioen na 7 wedstrijden minus 2 afschrijvers.

Voor het verenigingskampioenschap wordt het heel spannend Hendrikje Sikma is Nico Schouws genaderd, beide evenveel punten maar Nico net iets meer gewicht. Slechts een puntje daarachter Sjaak Veldt die met een flinke opmars bezig is. Maar ook Tom Moolevliet, Theo Breedijk, Cor Martens en Juan Cabrera zijn niet kansloos. Duidelijk is wel, het clubkampioenschap is nog lang niet beslist..

 

Tussenstand Verenigingskampioen

           

1

Nico

Schouws

10

Kl.pnt

50420

gram

2

Hendrikje

Sikma

10

Kl.pnt

46708

gram

3

Sjaak

Veldt

11

Kl.pnt

35182

gram

 

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser