Skip to main content

Super slechte vangsten 2e Zomercompetitie Hsv Kennemerland in de Markervaart

22 april 2024

Zondag 21 april werd de tweede wedstrijd van de zomercompetitie gevist in de Markervaart te Marken-Binnen. Na de loting ruim een uur voorbereidingstijd voor de een door werken voor een ander ruim de tijd voor een bakkie en praatje. Om half negen klonk het startsignaal en werd er flink gevoerd, gecupt of met de korf een plekje gemaakt. Toen werd het stil, verdacht stil. Behalve bij Hendrik Sikma die uit de startblokken snelde en rap wat mooie voorns wist te vangen. Veder was het stil, op wat zwartbek grondels na.

Kennemerland

Op kop vond Gert Lute de vis ook, klein maar wel aantallen. Tot zelfs een brasem de verleiding van zijn aas niet kon weerstaan. Zijn buurman Juan Cabrera keek de kunst goed af en wist ook nog 5 voorntjes te vangen. Voor de rest van vak A was het zeuren. In vak B wist Bert Jansen op het staartnummer menig zwartbek grondel te vangen, in de rest van het vak was het knudde. De wind draaide van Noord naar Noord-Oost wat het werpen op verre afstand te goede kwam. Verder valt er weinig te vertellen over deze wedstrijd behoudens dat het flink koud was. Na 4 uur uitzitten gaan de weegploegen op pad.

 

Kennemerland

In vak A weet Gert Lute op kop zowel zijn vak als de wedstrijd te winnen met bijna 3,5 kilo. Dat blijkt achteraf evenveel als het gewicht van alle andere tesamen. Dat is een indicatie hoe slecht het was. Keurig tweede eindigde Hendrikje Sikma en de derde plek ging naar Juan Cabrera.  In vak B weet Bert Jansen liefst 16 zwartbekgrondels te vanegn waarvoor we 10 gram het stuk gaven zodat Bert op de staartstek toch met 160 gram het vak weet te winnen. Met 4 zwartbek grondels eindigt Daan van der Venne als tweede en met 2 van die visjes wordt Theo Breedijk derde. Een wedstrijd om snel te vergeten, wel lekker om gezellig wat bij te kletsen al vangen we veel liever een net vol vis. Voor de eerste van elk vak en de een na laatste waren er weer waardebonnen.

Uitslag 2e wedstrijd zomer competitie 2024

 

Vak A

     

1

Gert

Lute

3.376

gram

2

Hendrikje

Sikma

1.682

gram

3

Juan

Cabrera

170

gram

 

Kennemerland

 

 

Vak B

     

1

Bert

Jansen

160

gram

2

Daan van der

Venne

40

gram

3

Theo

Breedijk

30

gram

 

Tussenstand Verenigingskampioenschap 2024

Het is Hendrikje Sikma die aan kop gaat in het verenigingskampioenschap, een knappe prestatie. Nu volhouden nooit eerder is een dame verenigingskampioen geweest. Keurig tweede staat Juan Cabrera die ook aast op het verenigingskampioenschap. Met de komende dobberwedstrijd op komst zal hij zeker een poging doen de kop van het klassement van Hendrikje over te nemen. Al weten we natuurlijk nooit wat Hendrikje in petto heeft bij de dobberwedstrijd. Derde staat Bert Jansen. Nu blijkt het voordeel van B-visssers aan de buitenzijde, zij zijn het die het verenigingsklassement aan voeren.

1

Hendrikje

Sikma

4

Kl.pnt

14518

gram

2

Juan

Cabrera

4

Kl.pnt

12770

gram

3

Bert

Jansen

6

Kl.pnt

10981

gram

Tussenstand A-Klasse

Na twee wedstrijden voert Nico Schouws het klassement aan, met kort daarop Bert Groot. De derde plek is voor Sjaak Veldt.

1

Nico

Schouws

4

Kl.pnt

17130

gram

2

Bert

Groot

5

Kl.pnt

9461

gram

3

Sjaak

Veldt

7

Kl.pnt

10372

gram

 

Tussenstand B-Klasse

Na twee wedstrijden gaat Hendrikje Sikma verrassend aan kop, gaat zij zo door wordt het de eerste dame ooit in de A-klasse bij onze vereniging. Er is echter nog een lange weg te gaan. Juan Cabrera staat keurig tweede en laat zien na zijn degradatie gelijk direct weer te promoveren. Hetzelfde geldt voor Tom Moolevliet die op de derde plaats staat

1

Hendrikje

Sikma

4

Kl.pnt

14518

gram

2

Juan

Cabrera

7

Kl.pnt

12770

gram

3

Tom

Moolevliet

9

Kl.pnt

11922

gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser