Skip to main content

Nieuwe jaar start met bedroevende vangsten, vijfde  winterwedstrijd   Hsv Kennemerland 

15 januari 2024

Nieuwe jaar start met bedroevende vangsten, vijfde  winterwedstrijd   Hsv Kennemerland 

Vooraf was de vraag hoe zal het kanaal zich hebben gehouden na een aantal nachten nachtvorst. Wetende dat afgelopen donderdag het kanaal nog dicht lag. De ochtend startte met prachtig weer, nauwelijks wind, het water lag erbij als een biljartlaken. Bij de loting hoop je na een vriesperiode altijd op kop of staart, die gelukkigen waren Jeroen Storck de kop en Juan Cabrera de staart.

Kennemerland

Uurtje voorbereiden en gaan met die banaan. Zelf was ik door ziekte afwezig zodat ik niet veel meer over de wedstrijd kan vertellen. Wat ik wel weet na de uislag lte hebben gelezen dat de meeste vissers blij waren met het eindsignaal. Enkel in het A-vak bleek er vis gevangen. Het was Clive Hiill die de wedstrijd wist te winnen met 2 stuks en ruim 2,5 kilo. Tweede eindigde Theo Breedijk ook met twee vissen maar net geen kilo. Derde werd Dolf Rijs een klein visje was voor hem voldoende om niet net als de overige deelnemers te blanken. Dat het moeizaam zou worden was verwacht, de motivatie was er niet minder om en als niets helpt houdt het op.  Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd in de Zaan.

Vak A 

               

Clive 

Hill 

stuks 

2.507 

gram 

27 

punten 

Theo 

Breedijk 

stuks 

850 

gram 

10 

punten 

Dolf  

Rijs 

stuks 

88 

gram 

punt 

 Alle andere deelnemers in vak A en iedereen in vak B wist helaas niets te vangen.

Na vijf wedstrijden blijft de leiding in handen van Peter Krijgsman op de voet gevolgd door Dolf Rijs. Derde staat nu nog Nico Schouws maar die gaat zakken omdat hij er de volgende wedstrijd niet is.  Met evenveel punten maar iets minder vangstpunten staat Sjaak Veldt  vierde en met net puntje meer Jean Chagineu vijfde. Maar met nog twee wedstrijden te gaan en blijvend moeilijke omstandigheden zou er nog best veel kunnen gebeuren. Al lijkt het vrij zeker dat Peter Krijgsman en Dolf Rijs onderling gaan beslissen wie zich winterkampioen mag noemen.

Tussenstand wintercompetitie 2023-2024 Hsv Kennemerland (Minus 2 afschrijvers) 

Peter 

Krijgsman 

Klassementpunten  

255 

Vangstpunten 

Dolf  

Rijs 

Klassementpunten  

150 

Vangstpunten 

Nico  

Schouws 

Klassementpunten  

293 

Vangstpunten 

Sjaak  

Veldt 

Klassementpunten  

196 

Vangstpunten 

Jean 

Chagineu 

Klassementpunten  

127 

Vangstpunten 

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser