Skip to main content

Roofvisie nummer 158; De Roofvis Experience 2024, wat willen we met de gesloten tijd, de invloed van het weer op jouw visserij en nog veel meer…..

Begin juni krijgen alle leden van de VNR weer de nieuwe editie van ons prachtige roofvismagazine in de bus. Binnenkort verschijnt nummer 158. Weer een schitterend afwisselend roofvis magazine. Zoals al jaren ook nu weer 68 pagina's roofvis info dus iedereen die van roofvissen houdt kan zijn hart ophalen met deze uitgave.

Roofvisie

Belangrijk in dit blad is de aankondiging van onze jaarlijkse "roofvis reünie", de Roofvis Experience. Hij wordt gehouden op zondag 29 september in De Rijp, Noord Holland. Alles wat je in eerste instantie moet weten van dit event lees je in deze uitgave van ons magazine. In de volgende uitgave, nummer 159, komt dan heel veel nieuws van de vele standhouders die tijdens de beurs aanwezig zijn, de overige activiteiten en de schitterende prijzen die je kunt winnen.

Als dit nummer verschijnt zit de gesloten tijd voor roofvissen er al weer op. Elk jaar is dit een punt van discussie op met name social media. Is het (nog) nuttig? Is de periode passend? Wat zouden alternatieven zijn? Op die en nog veel meer vragen geeft Ingmar Boersma antwoord in een bijdrage. Niet zozeer zijn eigen mening maar vele gesprekken die met o.a. Sportvisserij Nederland hierover gevoerd zijn vormen de inhoud van dit artikel.

Thomas Knijnenburg heeft op zijn geheel eigen wijze langdurig gegevens bijgehouden van het weer toen hij ging roofvissen. Dit heeft hij in een mooie bijdrage gegoten en je leest er meer over in deze editie van Roofvisie. Wil je weten of en zo ja hoe het weer invloed heeft op jouw vangsten, lees dit artikel dan zeker door.

Of wat te denken van een boeiend artikel van Luc Coppens over klein aas en een spannend verhaal over een mega snoek die Corneille Walther deze winter wist te vangen.

Ook Sijmen Majoor doet dit keer weer  een duit in het zakje met een mooi verhaal over hoe je vist met zagers.

Maar natuurlijk hebben we ook weer onze vaste rubrieken. De visgidsen actie bijvoorbeeld met dit keer een leuk verslag van een visdag van de jonge Daan die een forse meter snoek wist te vangen. Of een bijdrage in onze bouw rubriek en natuurlijk ons regionieuws. Dit en meer lees je in het onafhankelijke en enige roofvismagazine van ons land Roofvisie.

Nieuwsgierig geworden? Zorg dan dat je de komende Roofvisie goed in de gaten houdt en meld je snel aan als lid als je dat nog niet gedaan hebt! Zie verder www.nederlandseroofvissers.nl

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser