Skip to main content

Nieuw seizoen VIS TV van start (video)

Op 7 januari 2024 start een gloednieuwe serie VIS TV op RTL 7. Vanaf dan word je twaalf weken op rij iedere zondag om 09.30 uur getrakteerd op de visavonturen van Marco Kraal, Daniël Weijers en Tamme Smit. Zij nemen jou in dit 29e seizoen meer naar de mooiste stekken in Nederland.

Bekijk nu alvast de 2 minuten durende trailer van dit kersverse seizoen:
 
 

De samenleving als doelgroep

Uit recent onderzoek blijkt dat ook veel niet-vissers met plezier naar het programma kijken. In feite is dat na al die jaren ook nog steeds het hoofddoel van VIS TV: de samenleving laten zien wat sportvissen betekent, hoe leuk het is en dat sportvissers respectvol met de vis en natuur omgaan. Dat is ook precies wat Daniël, Tamme en ik aan de kijkers proberen over te brengen.
 
We verklappen hieronder alvast wat over 8 van de 12 afleveringen.


Meerval uit de Dieze


Onze grootste zoetwatervis doet het inmiddels zo goed dat je ze in steeds meer wateren tegenkomt. En er natuurlijk gericht op kunt vissen. Vanuit de bellyboat hopen Daniël en Marco op de Dieze bij ’s-Hertogenbosch op een ‘close encounter’ met deze mysterieuze rover. Voorzien van verse dauwpieren en moderne visvinders beleven we hier een zenuwslopende visdag.


Snoeken in het kanaal van Deurne


Op de grens van Noord-Brabant en Limburg arriveren Marco en Daniël aan het Kanaal van Deurne. Het is perfect snoekweer en het glasheldere, plantenrijke kanaal ziet er buitengewoon ‘snoekig’ uit. Helaas laten de aanwezige snoeken zich van hun meest nukkige kant zien en moeten ze alles uit de kast halen. Maar de aanhouders winnen en na diverse snoeken maken ze ook kennis met stevige baarzen.

Stekels en snorren op de IJssel


Op een koude herfstochtend arriveren Marco en Tamme in de buurt van Brummen aan de Gelderse IJssel. Na een fiks aantal worpen vangen ze gelukkig een paar mooie snoekbaarzen. Daarna verkassen ze en gaan we voor de barbeel. Aangezien Tamme nog nooit een barbeel heeft vastgehouden, gunt Marco hem met liefde de primeur. Ook komt er nog een bijzondere vissoort langs.


Zeeltvissen in oeroud water


Het was een gok die goed uitpakte: zeeltvissen op een Fries meertje dat misschien wel meer dan 10.000 jaar oud is. Met de pen en methodfeeder gaan Tamme en Marco hier op onderzoek uit. Heel even lijkt de brasem hoofdrolspeler te worden, maar na een paar uur arriveren de eerste zeelten. Eerst wat kleintjes, maar na verloop van tijd verschijnen er ook een paar kapitale vissen op de voerstek.

Snoeken in de Fiese Deelen


Daniël en Tamme gaan samen op zoek naar snoek in het Friese natuurgebied De Deelen. Dit afgegraven veengebied bestaat uit ontelbare plassen, vaarten en sloten. Hoewel de zon hoog aan de hemel staat en het nauwelijks waait laten de snoeken zich in het heldere water van hun beste kant zien.

Wadend feederen op het Gooimeer


In overleg met de beroepsvisserij is de visserijdruk op brasem in het Gooimeer sterk afgenomen en gaat het met de vloermatten van dit randmeer weer de goede kant op. En dat hebben Marco en Daniël geweten! Wadend met de feederhengel gaat het helemaal los en vangen ze o.a. monsterbrasems tot maar liefst 68 centimeter.
 

Kasteelkarpers


Met de vaste stok en topelastiek gaan we achter de karpers in de vijvers van Kasteel Elsloo aan. Helaas blijkt de vaste hengel niet helemaal uit de verf te komen. Daniël breekt de ban door op dit fraaie water met drijvende hondenbrokken aan de slag te gaan.

Oppervlakte vissen op winde


Op winde vissen met broodkorsten is en blijft super spannend. Marco en Daniël doen een poging op het Valleikanaal bij Leusden. Al snel tonen forse windes interesse in onze drijvende korsten, maar dan alleen die zonder haak. Wanneer Marco daar wat subtieler met een dotje maden onder gaat vissen, haakt hij een forse voorn die vervolgens door een snoek wordt gegrepen. Hoe dit afloopt? Dat houden we nog even voor ons.
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser