Skip to main content

Eerste finale tickets SHIMANO Ledger Cup uitgedeeld.

Ook dit jaar wordt weer de Shimano Aero Ledger Cup competitie weer gevist op visvijver de Schipslei het verenigingswater van HSV de Duikelaar in Puiflijk. Inmiddels is dit alweer de 3de editie van deze populaire competitie.
De competitie bestaat in totaal uit 5 kwalificatie wedstrijden waarbij er in 3 vakken gevist gaat worden. Per kwalificatiewedstrijd worden de vakwinnaars automatisch gekwalificeerd voor de grote finale op d.d. 7 april 2024.
Tijdens de competitie mag er enkel met de werphengel gevist gaan worden voorzien van een method feeder, normale voerkorf of de bomb ( loodje ).
Afgelopen zondag stond de eerste kwalificatiewedstrijd op het programma. Nadat de loting om 08:30 uur had plaatsgevonden gingen de 15 deelnemers met elkaar de strijd aan om zich te kwalificeren voor de grote finale.
Shimano Ledger cup
 
Na de vele regen van de afgelopen tijd waren de voorspellingen tijdens de wedstrijd een stuk beter. Het beloofde een droge dag te worden, echter zou hier wel een koude nacht aan vooraf gaan. De grote vraag was dan ook hoeveel invloed dit zou hebben op de vangsten.
In vak A was het Dave Frederiks ( stek 8 ) die gelijk vanaf het begin goed van start ging. Marco Lam ( stek 6 ) ving ook zijn visjes echter lukte het Marco niet om het tempo van aanbeten van Dave te volgen. Ook Peter van Mulekom ( stek 4 ) kreeg direct beet bij aan het begin van de wedstrijd. Bij de overige deelnemers in vak A duurde het wat langer voordat de vis op gang kwam.
Gedurende het verloop van de wedstrijd bleven Dave en Marco hun vissen vangen en vanaf 13:00 uur begon het voor Jochem ( stek 25 ) ook de goede kant uit te gaan. Na het vangen van een aantal dikkere exemplaren zou het nog spannend gaan worden tijdens de weging. Uiteindelijk was het toch Dave die het vak wist te vangen met 47kg gevolgd door Jochem met 42,4kg. Marco Lam eindigde uiteindelijk als 3e in het vak met 32,64kg.
In vak B vak was het Aart-Jan de Wit vissend vanaf stek 14 die er met de ticket vandoor ging. Aan het einde van de wedstrijd kon Aart-Jan 28.76kg aanbieden en bleef daarmee nipt Jorg Dekkers vissend vanaf stek 12 voor met 24.02kg.
In vak C Was het vandaag Rene Jansen die er met de felbegeerde ticket vandoor ging. Rene zat vandaag op stek 23 en kon aan het einde van de wedstrijd 33.76kg aanbieden. Henri van Hees ( stek 21 ) wist uiteindelijk 2de te worden met een gewicht van 22.40kg.
Voor alle vakwinnaars was er door Shimano een Aero Feeder beschikbaar gesteld. Winnaars van harte gefeliciteerd met jullie finale plaats.
Met nog 4 kwalificatie wedstrijden te gaan zijn de volgende deelnemers inmiddels al geplaatst voor de finale op 2 april 2023:
1. Dave Frederiks.
2. Aart-Jan de Wit.
3. Rene Jansen.
 
Shimano Ledger cup
 
De volgende kwalificatiewedstrijd zal gehouden worden op 17 december.
 
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser