Afgelopen weekend was er weer een wedstrijd van HSV de Stokvissen in de IJssel. Elk jaar probeer ik mee te doen met een wedstrijd op de IJssel bij Deventer. Ik had mij dan ook maar tijdig opgegeven om er zeker van deelname te zijn. Vorig jaar viste ik met Jeroen Jansen en ik besloot hem maar te benaderen of hij weer mee wilde vissen. Jeroen had andere plannen hij wilde nog een poging wagen om wat punten te scoren voor de witvisser van het jaar in Assen. Hierna Roelof Koekoek maar eens gepolst maar ook Roelof had al een andere wedstrijd staan. Daar zit je dan geen koppelmaat. Tijdens de vierdaagse The week of the lake kwam ik Jan Weening weer tegen. Ik zou altijd nog een keer een koppelwedstrijd met Jan vissen en dit was mijn kans. Jan had er wel zin aan om in de IJssel te vissen en zo was het geregeld.

 

 

 

Jan en ik hebben al eens eerder samen gevist dat was in de Zwemmer in Friesland dat was wel een leuke dag. Jan is altijd actief en heeft altijd wel wat. Dat belooft nog wat.

Ik zit momenteel zelf in een verbouwing thuis en heb niet veel tijd over. Ik heb Jan maar overgehaald om alles verder te regelen. Dit was geen probleem. Zaterdagmorgen op tijd naar Deventer. De Tom maar ingeschakeld anders kom ik er nooit. Ik was redelijk op tijd en ik zag dat er veel toppers aanwezig waren. De winnaar van de team topcompetitie Feeder Martijn Kroes was er hij viste samen met zijn vaste koppelmaat Jan Willem Plekkenpol. Ook de winnaar van de Grand National Ahmet Goksen deed ook mee en vele andere IJssel toppers. Even wat informatie halen en de loting kan beginnen. Jan was inmiddels ook al binnen gekomen. Ik zei tegen hem pak jij maar een nummer maar dat wilde Jan niet. Ik zei daarop dan pak ik een nummer en vang jij de vis. Dat was akkoord.

 

 

 

Ik pakte nummer 46 dit was bij Wilp. Hier had ik nog nooit gevist. Even informeren of het een goede stek was en hoe je daar moest komen. Het was volgens de kenners niet de beste stek we zaten aan de verkeerde kant van de stroming. Maar je kon er wel een visje vangen. Toen nog even de weg vragen. Henk van Til kwam met de uitleg ik snapte er niets van. Over de oude IJsselbrug en dan links af slaan. Ik wist helemaal niet hoe je vanaf de loting naar de oude IJsselbrug moest. Henk gaf mij toen maar een straatnaam door. Deze ingevoerd en die kant maar op.

 

 

 

De meeste vissers waren al weg en ik kwam op een gegeven moment door Wilp heen en ik was bij de straat maar wist niet waar ik naar toe moest. Achter mij kwamen er gelukkig nog een paar vissers aan en die wisten het wel. Bij het water aangekomen zag ik dat Jan de boel al had opgepakt en hij kon aan de wandeling beginnen. Hierna was ik aan de beurt Jan was al weer terug gekomen om te vragen waar ik bleef.

 

 

 

Onze stek was bijna een kopstek naast ons zaten nog Roberto van Dam en Gerrit Horstman. Even de tactiek bespreken en opbouwen maar.Ik zou naar 35 meter gaan en Jan op 32 meter. Het peilen kon beginnen. Op eens een lawaai naast mij. Het zou toch niet waar zijn. Dat heb ik weer. Ik heb ook altijd wat zei Jan. En dat klopt. Met zijn eerste in worp vliegt er een meeuw in zijn lijn. Hoe hij het voor elkaar krijgt weet ik niet maar Jan ving al een meeuw voor dat de wedstrijd zou beginnen. Voorzichtig de lijn losmaken en de meeuw weer laten gaan. Na enkele goede pikken van de meeuw gehad te hebben. Heeft Jan deze weer rustig laten gaan.

 

 

 

Het vissen kon beginnen. Het duurde aardig lang voor er contact was. Jan ving na een half uur zijn eerste kleine brasem. Dat gaf ons wat moed. Het was namelijk niet goed. Het duurde veel te lang voor dat de vissen zin hadden in wat lekkers. Na ruim een uur ving ik mijn eerste vis een mooie brasem van ruim anderhalve kilo bood zich aan. Jan ving hierna regelmatig een visje. Ik zat er bij en keek er naar. Dat was ook de afspraak. Ik het nummer pakken en Jan de vissen vangen.

 

 

 

Het zat er taai aan en we konden niet echt door vangen. Ook het verlengen hielp niet. Maar dit was niet alleen bij ons het geval. Er waren meer koppels die hier last van hadden. Aan het eind van de wedstrijd werd het duidelijk. We deden niet mee voor de vak prijzen maar we hadden met ruim dertien kilo de poule wel gewonnen. Dat gaf dan toch wel weer een goed gevoel. Heeft Jan toch zijn best gedaan.

 

 

 

Het was ondanks de regen een leuke en een gezellige dag. Moeten we nog maar een keer over doen.

Bij deze Jan bedankt.

Ook wil ik Dries Scheffer bedanken voor het regelen van het aas enz. (Topper)

De Witvisser.

 

Vak A: Strekdam Deventer
Plaats Naam Gewicht Steknr.
1e Schoppmeyer / Wessling 20.440 gram 12
2e T. ter beek / P. Schurink 18.950 gram 8
3e J. Pellen / J.W. Nijkamp 15.280 gram 9


Vak B: Bolwerk links
Plaats Naam Gewicht Steknr.
1e D. Braamkolk / M. Maatman 27.490 gram 13
2e A. v/d Zwan / R. Wolf 23.380 gram 23
3e G.J. Kommer / A. Horst 21.180 gram 14


Vak C: Bolwerk rechts
Plaats Naam Gewicht Steknr.
1e W. Jacobs / P. Demmers 30.840 gram 35
2e W. Grooten / R. Gerritsen 20.360 gram 28
3e R. Haan / M. ter Hamsel 18.900 gram 36


Vak D: Strekdam Wilp
Plaats Naam Gewicht Steknr.
1e Küsters / Lutz 28.930 gram 43
2e D.J. Kloppenburg / J. Masan 19.264 gram 44
3e A. Nitzinger / J. Bijsterbos 17.890 gram 42

 

Nog een paar dingen.

Dat er altijd wat met Jan te beleven valt.

Dat de buren krabben vingen.

Dat Jan het werk ook uitbesteed.

Dat de gehaktballen erg lekker waren.

Dat de verloting weer een aantal blije gezichten heeft opgeleverd.

Dat Jan bij het bestellen van zijn derde gehaktbal te horen kreeg dat ze op waren.

Dat als Jan zijn dochter aan de telefoon heeft je hem helemaal niet meer kan begrijpen.

Dat alles weer prima geregeld was.

 

 

 

 

Maver EvezetHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.BAITSHOP.NLSaga-the-game-changer - CrestaPreston Innovations.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.Wormenkwekerij WasseHengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeGURU Knowledge is power.SHIMANO AERO