Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst een wedstrijd mee gevist op de Berenkuil in Nijkerk.

Hat was Jeroen Jansen van team Cresta die mij over wist te halen om een keer mee te gaan naar de Berenkuil. Jeroen had er al een paar keer vaker gevist en was zeer enthousiast over de vangsten en de visserij op de Berenkuil. Nu heb ik al eens op karpers gevist op een vijver maar nog nooit op de Berenkuil. De berichten waren gunstig Er werd altijd wel wat gevangen.

 

 

 

Vrijdagmorgen om kwart voor negen was de loting en er zou gevist worden van tien uur tot half een en van een tot vier uur. Tussendoor een pauze om wat te eten en te drinken. Er waren deze dag elf deelnemers die zich aan hadden gemeld. Bij de Berenkuil aangekomen eerst maar even een bakkie koffie pakken en dan maar loten.

 

 

Even kennis maken met de eigenaar en organisator Hendrik. Meteen even wat info ophalen en de loting kon beginnen. Ik pakte nummer elf. Een goede stek werd er gezegd. Ik zelf was hier een beetje nuchter onder en dacht we zien het wel.

 

 

 

Even een stukje rijden en lopen en de spullen staan op de plek. Nog even wat snoertjes op lengte maken. Jeroen had mij een paar snoertjes geregeld en wat haak loze onderlijnen met en zonder bandje. Ik had net mijn spullen klaar en de zoemer ging. We mochten vissen. Ik had een plekje aan de overkant gemaakt en een plekje kort bij. 

Ik ben toen aan het schieten gegaan en het bleek al snel dat dit invloed had. Ik had inmiddels al een kwart van mijn pallets in het riet en op het gras aan de overkant liggen. Dit resulteerde in heel veel beweging in het riet. De Karpers gingen haast het gras op om de pellets te pakken.

Ik viste zo kort mogelijk aan de kant en kreeg regelmatig beet. Maar vangen ho maar.

 

 

Ik heb er wel een stuk of acht aan gehad maar allemaal verspeelt. Ook heb ik wel tien keer vast gezeten in het riet wat resulteerde in twee lijnbreuken en een snoer in de knoop. Terwijl de rest nog lekker aan het vissen was zat ik maar wat te knooien. Toen de toeter ging van de pauze had ik vier karpers en zes voorntjes in mijn net. 

 

 

In de pauze even een broodje kroket en wat drinken achterover slaan. Het was warm genoeg en dorstig weer. Even informeren en ik kwam er al snel acher dat ik achter de feiten aan loop. Er waren al vissers met veertig tot vijftig vissen. Ik kreeg van Marcel Heinen nog een paar softpellets om te gebruiken en deel twee kon beginnen en ik ving gelijk een mooie karper. Ik kreeg de slag er wat beter in en ving af en toe een karper. Bij het eindsignaal had ik 25 karpertjes en een barbeel in mijn net. Het tweede deel was aardig beter gegaan.

 

 

Maar ondanks dat heb ik goed visles gehad. Het is een leuke visserij waarbij je wel moet weten hoe je het aan moet pakken. Ik heb in het tweede gedeelte wat bijgeleerd en heb een leuke dag gehad. Mocht ik weer een vrijdag vrij zijn dan is de kans aanwezig dat ik nog een keer mee doe. Mijn doelstelling zal dan zijn om niet laatste te worden zoals nu. Of dat het verschil in ieder geval een stuk minder is.

 

Ik heb een leuke dag gehad waar ik weer wat geleerd heb. Ik heb zelfs geleerd om mijn t-shirt niet te lang uit te doen. Ik heb er nu nog last van.

Ik wil Jeroen bedanken voor het regelen van de inschrijving en de materialen.

 

De volgende keer ga ik er voor.

De Witvisser. 

 

 

 

Wormenkwekerij WasseSaga-the-game-changer - CrestaHJG DRESCHERHengelsport SappemeerBAITSHOP.NLGURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SHIMANO AEROMarcel vd EyndeCHAMPION FEEDPreston Innovations.FREE SPIRIT/RINGERSHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Maver EvezetT Wisentbos Dronten