De nieuwe SHIMANO ULTEGRA molen. 

CHAMPION FEEDT Wisentbos DrontenSaga-the-game-changer - CrestaPreston Innovations.GURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeFREE SPIRIT/RINGERSVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Maver EvezetHengelsport SappemeerBAITSHOP.NLHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseSHIMANO AEROHJG DRESCHER

Algemeen nieuws

Johnson en Johnson slaan hun slag bij wedstrijd Langebosch (Verslag)

Na onze wedstrijd in Zuidhorn was het even rustig wat vissen betreft. Ik had privé wat anders aan het hoofd en Jeroen viste een paar keer elders. Maar afgelopen zondag stond de koppelwedstrijd aan het langebosch op het programma. Een paar weken geleden werd Jeroen benaderd door Eelco Slagter of we niet mee willen vissen aan het Langebosch. Eelco organiseerde samen met Jan Dikkema een koppelwedstrijd. Nu wij toevallig afgelopen weekend niets meer op het programma hadden besloten wij om mee te doen. Er moest natuurlijk wel weer van alles geregeld worden. Gelukkig is Jeroen wat dat betreft aardig in vorm. Jeroen zou alles regelen zo dat ik mooi rustig aan kon doen en mij goed kon voorbereiden op de wedstrijd.

 

 

Maar dat voorbereiden ging iets anders dan gepland. Zaterdag had ik met een paar collega’s afgesproken om even een terrasje te pakken en dit liep wat uit de hand. Helemaal als je tegen het sluiten van de cafés je buren nog tegen komt. Dan is het natuurlijk nooit genoeg. Ik heb die avond tot twee uur doorgezakt en dat brak mij morgens wel aardig op.

Ik zou tussen kwart voor zes - zes uur bij Jeroen zijn. Maar dat lukte net niet. Ik was iets later maar achteraf was dat geen probleem we waren op tijd voor de loting bij Langebosch. Wij waren dus mooi op tijd en het nummertje kon gepakt worden. Maar de organisatie besliste anders. Er zou voor iedereen geloot worden. Dan kon voor ons nog wel eens gunstig uitpakken. Onze loting van afgelopen periode was niet om naar huis te schrijven.

 

 

En nummer 10 werd er voor ons geloot. Ik was daar welk blij mee. Ik wist namelijk dat je daar op de hoge nummers nog wel eens een brasem kon vangen. Tenminste dat was voor een jaar of zes terug. Zo lang was het al geleden dat ik daar gevist had. We kwamen op onze plek en er moest geknipt worden. Waad pak aan en knippen maar. Na een kwartier hadden we volgens ons wel genoeg ruimte om naast elkaar te zitten. Spullen opbouwen en de korte broek aan en er kon gevist worden. Het was lekker weer dus de korte broek maar aan en maar door het water naar de kist.

 

 

We besloten om een plek op 15 meter ,35 meter en 55 meter te maken. Jeroen zou op de 35 en 15 gaan vissen en ik ging naar de 55 meter. Het duurde niet lang en Ik ving al een bliek op 55 meter. Even later ving Jeroen al een brasem van een kleine kilo. Dat begon mooi. Er waren veel vissers die de vaste stok hadden uitgepakt. Dan moet je aardig wat visjes vangen om het gewicht van een brasem bij elkaar te vangen.

 

 

Op een gegeven moment had ik de slag er mooi in. Ik ving regelmatig een visje en daar tussendoor af en toe een Brasem. Jeroen moest op dat moment schrapen voor een vis. Dit ging in een redelijk tempo door en opeens was het gedaan met de pret. De aanbeten werden minder. We hoorden dat er elders ook redelijk gevangen werd. Op dat moment zei Jeroen dat zijn zwager Ronald nog even langs kwam en hij mocht wel wat lekkers voor ons mee nemen.

 

 

We vingen op dat moment wel wat minder snel een visje maar het ging nu rustig door. Op dat moment kwam Ronald er aan en hij had een heel menu meegenomen. Broodje Hamburger patat en een frikandel per persoon. Op dat moment hadden we wel zin aan iets en we hebben toen maar even rustig wat gegeten het was toch niet zo wild meer dus dat kon volgens ons wel.

Ronald bedankt was net genoeg :-)

 

Het was mij meer dan genoeg ik kreeg het niet op en ik besloot maar weer te gaan vissen. Ik keek opzij en zag dat Jeroen al weer aan het vissen was. Ik zei heb je wel gegeten? Jazeker ik heb het al op. Nou dat was dan in een record tijd. Na onze maaltijd ving ik af en toe een visje en Jeroen kreeg de vissen aan de praat op vijftien meter. Het nadeel was wel dat we af en toe gelijk beet hadden. Als de een aansloeg had de ander ook beet. We zaten net verkeerd wat de wind betref en zo hadden we onderling regelmatig contact. Jeroen heeft het laatste uur nog een mooie inhaalslag gemaakt en dit was aan het eind net genoeg om er met de winst vandoor te gaan. Het scheelde maar heel weinig. We wonnen de wedstrijd met 80 gram verschil. Maar goed dat Jeroen dan zo snel was met het eten. Anders hadden we dit niet gered.

 

 

We hopen er in oktober weer bij te zijn. Dan organiseren deze heren weer een wedstrijd op langebosch. Dan zal de korte broek wel thuisblijven.

De Witvisser.

 

 

 

CHAMPION FEEDHengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SHIMANO AEROFREE SPIRIT/RINGERSPreston Innovations.Wormenkwekerij WasseT Wisentbos DrontenMarcel vd EyndeHJG DRESCHERBAITSHOP.NLSaga-the-game-changer - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Maver EvezetGURU Knowledge is power.