De nieuwe SHIMANO ULTEGRA molen. 

FREE SPIRIT/RINGERSMaver EvezetSHIMANO AEROBAITSHOP.NLGURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaWormenkwekerij WasseCHAMPION FEEDHengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenHJG DRESCHER

Algemeen nieuws

Kings Classic Ierland (Shimano)

Shimano azen Jan Willem Plekkenpol en Martijn Kroes kijken met spanning uit naar King’s Classic 2021 in Ierland
Nog niet de oever van Garadice Lake in Ierland, maar de oever van de Eem nabij Baarn vormt vandaag het decor voor de door Shimano gesponsorde wedstrijdvissers Martijn Kroes en drievoudig KOC winnaar Jan Willem Plekkenpol. Shimano is de hoofdsponsor van de King’s Classic voor de komende drie jaar en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Dat geeft steun in alle opzichten qua prijzentafel, maar ook ondersteuning in Ierland langs de waterkant, promotioneel en de aankleding van het geheel. Daarnaast hebben we Guru en Berlok als sponsors. 
Kings Classic
Vandaag een visdag die in het teken staat van de voorbereiding op de King’s Classic die van 30 augustus tot en met 2 september 2021 wordt gehouden in het Ierse graafschap Leitrim. Martijn en Jan Willem vertellen over hun materialen die zij gebruiken.
Jan Willem onthult zelfs een geheim over zijn voer! Ondanks Corona bleef het duo wekelijks trainen, ze kijken uit naar de eerste wedstrijden!
Er zal gevist worden met de feederhengel, met brasem en voorn als hoofdmenu. De Eem, wij vissen vandaag langs de Eemdijk, heeft hier een breedte van circa 40 meter en een gemiddelde diepte variërend tussen de twee en drie meter. Er komt met regelmaat wat pleziervaart voorbij en als het stroomt gaat het hier pas echt los!
Kings Classic
De hengels en molens
Zoals gezegd vissen Martijn en Jan Willem voor Shimano. Er is een goed contact met de firma en ze worden voorzien van alle materialen uit het Shimano assortiment. Met name het Aero feederprogramma lijkt wel speciaal gemaakt voor dit duo. Vandaag vissen zij met de feederhengels
Aero X5 12ft. 3.60 meter, de Aero X7 12 ft. 3.60 meter, de Aero X7 is ook verkrijgbaar in 13 ft. 3.90 meter. Jan Willem en Martijn kiezen vandaag voor de Aero X5 12 ft. 3.60 meter. Een slanke hengel, strak maar met een mooie actie in de top.
SHIMANO FISHING                       SHIMANO FISHING                        SHIMANO FISHING
SHIMANO HOOFDSPONSOR KINGS CLASSIC
Op de hengels pronken de Shimano Stradic 3000 en 4000 werpmolens. Zij vormen de ideale combinatie met de hengels en zorgen voor optimaal comfort bij het werpen en inhalen.
Op de Stradics is PowerPro 0.10 mm als hoofdlijn gespoeld, als voorslag gebruiken zij 0.22,5 mm Shimano Technium en als onderlijn wordt Shimano Aero 0.13 mm gebruikt.
Kings Classic  Kings Classic
 
Aas en voer
Voor deze dag zijn de aastafels gevuld met maden, mestpiertjes en casters. Met name de combinatie van mestpier en caster wordt het meest gebruikt, de caster wordt afgewisseld met een witte made. Op de vraag of er voor vandaag speciaal voer is aangemaakt onthult Jan Willem een geheim! ‘Ik vis het hele seizoen met dezelfde voersamenstelling! Ook in Ierland? Ja ook in Ierland! Natuurlijk is het belangrijk dat je de samenstelling nauwkeurig afweegt en nog belangrijker is dat je geen consessies doet aan de kwaliteit van de ingrediënten.’
Feedervissen betekent voerkorven. Nou dan ben je bij Jan Willem en Martijn aan het goede adres. Jan Willem opent een van de kisten vol met voerkorven. Deze kist is speciaal voor Ierland. Een grote diversiteit aan korven: gesloten, open gaas, speedkorven, noem het maar op of het zit er in! De collectie wordt regelmatig aangevuld en zeker in Ierland zijn altijd wel nieuwe modellen te zien en verkrijgbaar.
Kings Classic
 
Dikke brasem
De eerste korven vliegen richting de overkant, ze ploffen een halve meter voor de overkant in het water. Na een aantal korven met voer is het wachten op een aanbeet. Het zonnetje laat zich zien en de frisse wind draait zodat hij niet meer op de kop staat! De top verraadt een aanbeet en de Aero X5 toont zijn mooie actie tegen de blauwe lucht. De glimlach op Jan Willems gezicht toont dat het om een goede vis gaat, een dikke platte en dat binnen vijf minuten. Jan Willem pakt het schepnet met de nieuwe Aero schepnetsteel, superlicht met een lengte van 3.00 meter. De brasem wordt geland, onthaakt en op de foto gezet. Die schepnetsteel is overigens ook in 4.00 en 4.5 meter verkrijgbaar en er is een verlengdeel verkrijgbaar van 50 centimeter dat ook op de 3.00 meter past.
Ook bij Martijn kromt de Aero X5, niet veel later tilt hij een mooie ‘Eem voorn’ voor de camera. Niet veel later vangen beiden gelijktijdig brasem. De beet komt er goed in. Opvallend is dat deze hengels met een lengte van 3.60 meter probleemloos de 40 meter afstand overbruggen. Vissen op afstand betekent nauwkeurig werpen. De afstand wordt door de lijnclip bepaald, maar de richting is net zo belangrijk. Het maken van een voerplek op een kleine aasplek is doorslaggevend. Daarnaast moet je variëren in de lengte van je onderlijn, alert zijn op lijnzwemmers! Ook vandaag behoorlijk wat lijnzwemmers, maar die verdwijnen wanneer er regelmatig voorn en brasem wordt gevangen door Martijn en Jan Willem. Kortom een leuke en leerzame sessie aan de Eem!
 
Kings Classic
King’s Classic
We praten nog even over de King’s Classic. Zowel Martijn als Jan Willem hebben ingeschreven en vissen mee. Ze kijken uit naar het weerzien met de mensen in Ierland, met name de Bed & Breakfast, de kleine winkels en restaurants, en natuurlijk de vissers. Met de komende versoepelingen in mei en juni in Ierland ziet het er goed uit. We kunnen niet wachten.
Coronacertificaat
De verwachting is dat alle Ieren in juni zijn gevaccineerd en dat dan de versoepelingen worden doorgevoerd, zodat er door mensen met een negatieve test, vaccinatiebewijs of Europees Coronacertificaat gereisd kan worden. Dus dat ziet er goed uit en vandaar dat alle voorbereidingen in volle gang zijn en je op de website van BBI Travel de arrangementen kan bekijken en boeken:
BBI Travel, de reisspecialist voor Ierland, IJsland, Hurtigruten, Noorwegen, Zweden, Finland & Canada                          BBI Travel, de reisspecialist voor Ierland, IJsland, Hurtigruten, Noorwegen, Zweden, Finland & Canada                         BBI Travel, de reisspecialist voor Ierland, IJsland, Hurtigruten, Noorwegen, Zweden, Finland & Canada
 
Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CHAMPION FEEDFREE SPIRIT/RINGERSPreston Innovations.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Saga-the-game-changer - CrestaSHIMANO AEROMaver EvezetHengelsport SappemeerHJG DRESCHERT Wisentbos DrontenWormenkwekerij WasseBAITSHOP.NLGURU Knowledge is power.Marcel vd Eynde