De nieuwe SHIMANO ULTEGRA molen. 

SHIMANO AEROT Wisentbos DrontenHJG DRESCHERSaga-the-game-changer - CrestaFREE SPIRIT/RINGERSWormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.CHAMPION FEEDMarcel vd EyndeBAITSHOP.NLGURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Preston Innovations.Maver Evezet

Algemeen nieuws

Visplaatsen aan de Zwemmer

Jarenlang heeft Sportvisserij Fryslân zich samen met Hengelsportvereniging De Dobber Westergeest (onderafdeling HSV Leeuwarden) ingezet om aan de Zwemmer ter hoogte van de Wygeast een twintigtal vissteigers te realiseren. Er zijn verschillende mogelijkheden in plannen verwerkt en besproken met de bevoegde instanties. Ondanks vele afwijzingen en wijzigingen is Sportvisserij Fryslân vanaf 2013 actief bezig geweest om uitvoering aan dit plan te kunnen geven. Ondanks dat alle mogelijkheden op papier gezet en besproken zijn, mocht het helaas niet baten. Derhalve hebben wij in overleg met HSV De Dobber besloten om dit project te annuleren.

 
Om toch de sportvismogelijkheden op deze mooie locatie te verbeteren is in samenspraak met de HSV gekeken naar de huidige ‘visoever’. Deze oever is vanwege de vervallen walbeschoeiing, overhangende bomen en dichtgroeiende struiken steeds minder aantrekkelijk om wedstrijden te vissen. Daarom is er contact geweest met de gemeente Noardeast-Fryslân en Provincie Fryslân. De vervallen walbeschoeiing wordt dit jaar vernieuwd. Daarnaast wordt er een overleg ingepland met de afdeling beheer van de gemeente, om in het volgende zaagseizoen een aantal overhangende takken te verwijderen. Hiermee zorgen we er voor dat de huidige oever verbeterd wordt en de sportvisserijmogelijkheden gewaarborgd blijven.
 
We hadden liever een nieuwsbericht geplaatst met daarin de melding met de aanvang van de werkzaamheden, echter hebben we te maken met meerdere bevoegde instanties en belangen in het gebied waardoor we het soms ook met een ‘nee’ moeten doen.
 
 
 
T Wisentbos DrontenMaver EvezetMarcel vd EyndeCHAMPION FEEDHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.FREE SPIRIT/RINGERSGURU Knowledge is power.Saga-the-game-changer - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HJG DRESCHERWormenkwekerij WasseHengelsport SappemeerPreston Innovations.SHIMANO AEROBAITSHOP.NL