Algemeen nieuws

Forellen in het Lauwersmeer uitgezet (video)

Eerder deze maand is er in het kader van het project Vissen voor Verbinding, maar liefst 800 kilo forel in het Lauwersmeer uitgezet. De vissen zijn losgelaten nabij gemaal Robbengat waar ze zich momenteel dan ook prima laten vangen.

Foto; Henk Mensinga (Sportvisserij Groningen Drenthe) met een forel
Met de vliegenlat voorzien van een streamertje of een - met een lepeltje beaasde – spinhengel, geven je een goede kans tot het vangen van een fraaie forel. Het spreekt voor zich, dat elke forel na vangst teruggezet dient te worden.
 
Het uitzetten van forel in het Lauwersmeer wordt jaarlijks gedaan en voornamelijk in de periode na de uitzet, wordt deze prachtige sportvis regelmatig gevangen. De komende jaren zullen de uitzettingen blijven plaatsvinden waarbij ook het trekgedrag van de vissen gemonitord zal worden.

Project Vissen voor verbinding

 
Een betere verbinding waardoor trekvissen kunnen migreren tussen de Waddenzee, het Lauwersmeer en de achterliggende wateren. Dat is het doel van het project Vissen voor Verbinding. De terugkeer van de iconische trekvis de zeeforel staat centraal.
 
Tegelijkertijd versterkt het project de aantrekkelijkheid van het Lauwersmeer voor sportvisserij en daarmee de regionale economie.

Video’s

 
Mooie beelden waarin Henk Mensinga en Tamme Smit twee forellen weten te vangen zie je hier:
 
 
Vorig jaar hebben Marcus de Boer (Sportvisserij Nederland) en Tamme Smit (Sportvisserij Fryslân) een leuke vlog gemaakt over het zeeforelvissen in het Lauwersmeer. Deze vlog vind je hier:
 
 

Oproep!

 
We zijn heel erg benieuwd naar de zeeforel-vangsten in het Lauwersmeer. Heb jij er één of meerdere gevangen? Laat ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. weten waar, wanneer en hoe je deze gevangen hebt.
 
Een ieder die ons een mooie vangst toestuurt ontvangt een unieke muts of pet. Geef bij je melding aan welke je wil hebben: Sportvisserij Fryslân muts, Sportvisserij Groningen Drenthe pet of Sportvisserij Nederland pet

Meer informatie over het project Vissen voor Verbinding, vind je op www.vissenvoorverbinding.nl
 
 
Preston Innovations.GURU Knowledge is power.Wormenkwekerij WasseMarcel vd EyndeFREE SPIRIT/RINGERSHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.BAITSHOP.NLSHIMANO AEROHengelsport SappemeerHJG DRESCHERT Wisentbos DrontenCHAMPION FEEDSaga-the-game-changer - CrestaMaver EvezetVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.