Algemeen nieuws

Ruim negen miljoen voor uitkopen beroepsvissers IJsselmeer.

5 miljoen word door De provincie Flevoland beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van de IJsselmeervisserij. Het geld is bestemd voor het uitkopen van beroepsvissers die nu nog rechten hebben om in het IJsselmeergebied schubvis te vangen zoals brasem,karper en snoekbaars. Een deel van het geld is bedoeld om vissers die stoppen te begeleiden een passende baan te vinden.

 

Beroepsvissers  Beroepsvissers  Beroepsvissers

 

het ministerie van lnfrastructuur ,het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,  en Waterstaat en de provincies Friesland en Noord-Holland zullen ook geld voor de herstructurering vrijmaken. In totaal moet er ruim 9 miljoen beschikbaar komen. 

Er moet eerst instemming van de Europese Commissie komen om te kunnen starten met het uitkopen.  Deze toestemming word waarschijnlijk dit najaar gegeven zo dat er in 2022 gestart kan worden met de uitkoopregeling.

 

 

 

 

Saga-the-game-changer - CrestaSHIMANO AEROGURU Knowledge is power.CHAMPION FEEDHJG DRESCHERVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeFREE SPIRIT/RINGERSWormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenHengelsport SappemeerPreston Innovations.Maver EvezetBAITSHOP.NL