Algemeen nieuws

Van topstek naar tobstek

Jachthavens zijn ’s winters topstekken. Door het gedrag van sommige sportvissers veranderen deze echter in tobstekken. En in sommige gevallen betekent dat het einde van veel visplezier.

In het najaar en de winter zijn jachthavens vaak goede stekken. De witvis trekt deze havens in op zoek naar warmte en beschutting, waarna in haar kielzog de roofvis volgt. Dat trekt vervolgens weersportvissers aan. Daar is niets mis mee, zolang als deze zich goed gedragen en zich netjes aan de regels houden. Maar dat is helaas niet altijd het geval. Haken in touwen, rommel op de steigers of een grote mond als sportvissers worden aangesproken op hun gedrag. Dit zijn zaken waarvan booteigenaren als vanzelfsprekend niet zijn gediend. Dit soort overlast kan leiden tot klachten en in het ergste geval zelfs tot het verliezen van het visrecht in de betreffende haven – wat in een aantal gevallen helaas is gebeurd.
 
 
 


Toegevoegde waarde

Door de toename van het aantal sportvissers is het risico op overlast in jachthavens groter geworden. We willen iedereen er dan ook met  klem op wijzen om je netjes te gedragen en zeker geen overlast te veroorzaken. Door je als gast keurig op te stellen kun je bovendien van toegevoegde waarde zijn. Als sportvisser kun je namelijk in jachthavens als ogen en oren aan de waterkant fungeren. Zo kan je aanwezigheid voorkomen dat er misstanden plaatvinden en kun je verdachte zaken (vandalisme, diefstal, misdragingen) melden bij de havenmeester. Ook kunnen sportvissers die zien dat anderen zich misdragen, dit melden bij de vereniging of federatie waardoor de controle kan worden geïntensiveerd. Laten we met zijn allen extra zuinig zijn op dit soort visstekken, zodat we hier nog lang van kunnen genieten.
 
 
T Wisentbos DrontenHJG DRESCHERMarcel vd EyndeMaver EvezetFREE SPIRIT/RINGERSWormenkwekerij WasseBAITSHOP.NLGURU Knowledge is power.CHAMPION FEEDVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerSaga-the-game-changer - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.SHIMANO AEROPreston Innovations.