Algemeen nieuws

Update Havenkanaal Assen

Door de aanleg van de fietssnelweg Assen-Groningen zijn de oude vissteigers langs het Havenkanaal in Assen straks niet meer met de auto bereikbaar. Het huidige pad wordt fietspad, verboden voor auto's. Voor onze wedstrijdvissers een onaanvaardbare situatie.

 

 

De gemeente Assen heeft de door ons voorgestelde oplossing overgenomen: aan de overkant van het kanaal heeft de gemeente nu een reeks van 39 nieuwe vissteigers aangelegd, plus een trailerhelling en een mindervaliden steiger. Het ziet er piekfijn uit, de steigers zijn van gerecycled kunststof, voldoen aan de eisen voor viswedstrijden en hebben allemaal een luxe betonnen toegangstrapje. Chapeau! 

De gemeente wil de oude steigers opruimen. Ons verzoek om verspreid een paar steigers te laten liggen voor hengelaars die op de fiets of lopend komen, wordt nu bekeken. Ook hebben we aangegeven dat we mee willen werken aan de afwerking van het nu wel erg modderige pad achter de nieuwe steigers. 
 
 
Je vindt de nieuwe steigerbaan, helling en mindervalidenvoorziening tegenover de uitstroom van het Deurzerdiep richting Assen. Als de overheid viswedstrijden weer toestaat, zal dit een populair parcours worden!
Op de foto's: de gloednieuwe invalidensteiger, trailerhelling en het pad achter de 39 steigers. Het pad moet nog worden afgewerkt.
 
 
 
Maver EvezetFREE SPIRIT/RINGERSHJG DRESCHERBAITSHOP.NLVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SHIMANO AEROPreston Innovations.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerT Wisentbos DrontenWormenkwekerij WasseSaga-the-game-changer - CrestaGURU Knowledge is power.CHAMPION FEEDHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.