Algemeen nieuws

Free Spirrit Feeders een super werp kanon.

We nemen de ontwikkeling van nieuwe hengels erg serieus en proberen altijd iets extra speciaals te bieden aan onze klanten. Zeggen dat we enthousiast zijn over de nieuwe serie Hi-‘S ’Power Feeders, zou een understatement zijn.

Zoals met al onze producten, proberen we deze zo te ontwikkelen dat ze het beste zijn dat we kunnen bieden, en dan zijn ze goed voor vele jaren dienst. Om ervoor te zorgen dat dit het geval was met de Power Feeders, hadden we enkele van de allerbeste feedervissers die betrokken waren bij de ontwikkeling en het testen van dit assortiment.

 

FREE SPIRIT/RINGERS                              FREE SPIRIT/RINGERS                             FREE SPIRIT/RINGERS

 

Deze hengels moesten in staat zijn om te werpen maar ook een subtiele opbouw van kracht hebben om geleidelijk te laden zodat met name method feeders niet explodeerden op de worp. Met de Hi-‘S ’lage hars-koolstofatomen was het gemakkelijk om een ​​hengel licht maar toch responsief en krachtig te maken, maar we moesten hard werken om ervoor te zorgen dat er geen vlakke plekken of ruwe gebieden waren die de vereiste actie zouden bederven. Een van de sleutels hiervoor was het gebruik van lange holle pijlkokerpunten gemaakt van hetzelfde materiaal als de rest van de blanco, waardoor de krachtovergang door de pijlkokerpunt naar het bovenste gedeelte soepel en gelijkmatig verliep. De maten van de quivertipgeleider zijn groter bij maat 5 of maat 6, afhankelijk van de classificatie van de tip, en hierdoor kunnen schokleiderknopen met minder weerstand passeren en wordt ook voorkomen dat de quiver-tip verstopt raakt met oppervlakteafval. Het grote voordeel hiervan is dat lange afstanden kunnen worden bereikt met veel kleinere feeders - vooral belangrijk in de winter wanneer de vissen uit de oever duwen, maar je niet veel aas op de feeder wilt leggen en het risico loopt te veel te voeren.

We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een reeks lichtere glazen quiver-tips die speciaal geschikt zijn voor de Power Feeder Specials voor het richten op kakkerlakken en andere kleinere silvers en verwachten dat deze binnenkort beschikbaar zullen zijn.

De sectielengten zijn gelijk en we bieden tweedelige versies aan in 11 ', 12' en 13 'omdat de acties hiervan iets progressiever zijn dan de driedelige hengels omdat ze langere secties hebben en één joint minder. De diameter van de blank kan ook worden verkleind waardoor de hengel een smallere tapsheid krijgt. Voor wie kortere transportlengtes nodig heeft, produceren we deze in 3 stuks in lengtes van 13 '' en 14 ''.

Alle modellen worden aangeboden in meer traditionele volledig kurken handgrepen of in de verkorte versie, met de optie van op maat gemaakte handgrepen.

Free Spirit 

 

 

Marcel vd EyndeFREE SPIRIT/RINGERST Wisentbos DrontenWormenkwekerij WassePreston Innovations.GURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerMaver EvezetHJG DRESCHERHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.SHIMANO AEROBAITSHOP.NLSaga-the-game-changer - CrestaCHAMPION FEED