Algemeen nieuws

Johnson en Johnson met Maickel vd Velde naar de IJssel. (Verslag)

Afgelopen week zijn alle viswedstrijden voor de komende periode afgelast. We zitten weer in dezelfde situatie als in het begin van het jaar. Gelukkig mogen we nog wel een hengeltje uitgooien. We hadden afgelopen weekend anders een koppelwedstrijd op de IJssel gevist en hebben daarom even geïnformeerd bij enkele vissers hoe de vangsten waren. Jeroen had al wat informatie gewonnen en ik had ook wat informatie. Maar dat bleek achteraf verkeerde informatie te zijn. Je hoort al snel waar je moet zijn om wat te vangen. Jeroen had contact gehad met Maickel vd Velde en hoorde dat Maickel ook ging vissen. Hierop besloten we om gezamenlijk naar de IJssel te gaan. Dit werd de IJssel bij Brummen. Ik had ook al gehoord van  VGB Geert dat het daar goed was.

 

 

We spraken af ergens bij voorst en zouden dan gezamenlijk naar de IJssel gaan. Jeroen was mooi op tijd bij mij en we gingen dan ook precies op schema weg. We waren dan ook precies om half acht bij Maickel. Vanaf daar was het follow the leader follow the leader. We wisten alletwee niet waar we moesten zijn.

Na een mooi ritje door de landschappen kwamen we dan bij de weg met de boomstam. Ja daar moest je zijn. Het is maar goed dat Maickel bij ons was. Wij waren vast bij een andere boomstam uitgekomen. Er stonden op dat moment al vier autos geparkeerd. Gelukkig was er volgens Maickel zeker plaats voor twaalf personen zo dat we vast nog wel een plekje konden vinden.  

 

 

Spullen uitladen en wandelen maar. Het was nog wel een stukje lopen naar de waterkant. Na een mooie wandeling kwamen we bij de IJssel en we kwamen bij Rene Molenveld langs. Rene had net de spullen staan en kon al beginnen. Wij zijn een stuk verderop gaan zitten. Jeroen zat op nummer tien en ik op tien en half en Maickel op nummer elf. Zo kon er ook nog wat gecommuniceerd worden.

Opbouwen en vissen maar. We zagen al dat Rene af en toe een vis naar de kant haalde terwijl het bij ons nog rustig was. Tot dat Maickel en Jeroen vis begonnen te vangen. Ik zat er mooi tussenin en kon de boel mooi bekijken. Maar op een gegeven moment kreeg ik ook beet. Wat een mooie aanbeten zijn dat. Je hoeft niet te twijfelen. Het is zeker dat er een vis aan de bel trekt. Een mooie winde kwam naar de kant. Een winde van ruim een kilo.

 

 

Ik kreeg er op een gegeven moment mooi regelmaat in en ik liep de mannen mooi in. Wat je dan naar je oren geslingerd krijt is niet mals. Maar ik had immers de slechtste plek dus ik ging lekker verder en liep mooi uit op de mannen. Ik ving veel windes en een paar Brasems.Ik miste net zoals Maickel nog een aanbeet van een Barbeel. Ja hoe weet je dat nu. Ik ga er vanuit dat het een Barbeel was. Een beet zo hard dat met dat ik de hengel oppak de onderlijn al geknapt was.

 

 

We hebben allemaal een mooi vrachtje vis gevangen met kneiters van Windes van wel rond de drie kilo. Wat een mooie sterke vis is dat toch. Ik heb zeker genoten vooral dat ik meer vis had dan de andere twee muiters. Ze kunnen nu weer een pas op de plaats maken.

Het is nog niet bekend wat ik de volgende week ga doen maar mocht ik niet gaan vissen dan blijft dit mooi staan.

Heren bedankt voor de mooie dag aan de IJssel.

De witvisser.

 

 

 

Preston Innovations.Maver EvezetHJG DRESCHERHengelsport SappemeerSaga-the-game-changer - CrestaBAITSHOP.NLHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.FREE SPIRIT/RINGERSGURU Knowledge is power.SHIMANO AEROMarcel vd EyndeWormenkwekerij WasseT Wisentbos DrontenCHAMPION FEEDVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.