Algemeen nieuws

C van Vorsselen en R Derksen winnen Ketelkmeerbokaal 2020. (Verslag)

Afgelopen weekend organiseerden de vrienden uit Urk hun jaarlijkse wedstrijd aan het Ketelmeer. De Urker Ketelmeerbokaal. Aan deze wedstrijd doen altijd veel vissers mee. Ondanks de voorspellingen van storm en regen waren er maar een paar afmeldingen. Ik had wel een afmelding gehad mijn koppelmaat Jeroen kon deze wedstrijd niet mee vissen vanwege andere verplichtingen. Hierdoor heb ik maar even contact gezocht met mijn andere vismaat Wim Stoel. Wim en ik vissen zijn al jaren goede visvrienden en hebben al menig wedstrijden samen gevist. Wim was ook direkt bereid om mee te doen en alles was weer geregeld.

 

Ketelmeerbokaal

 Het valt niet mee om je kist te plaatsen op al die keien.

Voor mij was het ook weer handig. Ik wist namelijk dat Wim altijd een zeer goede voorbereiding heeft voor zijn wedstrijden en dat hij altijd alles goed voor elkaar heeft. Dus benaderde ik Wim of hij ook aas en voer wilde regelen. Dat was ook geregeld.

Zaterdagmorgen tussen half acht en acht zou er geloot worden. Ik dacht als ik er tegen kwart voor acht ben dan ben ik nog mooi op tijd. Kom ik om kwart voor Acht bij de Ketelhaven kreeg ik van vissers te horen wat ben je laat. De loting was al zou goed als rond. Er moesten nog twee koppels komen. Dat had ik weer. Wim had inmiddels een nummer geloot en we moesten ons begeven naar nummer 22. Een plek wat ik gewend ben. Mooi midden in het vak.

 

Ketelmeerbokaal

 Alles klaar voor de strijd.

We waren wel het laatste nummer van het B vak. Dat kan een voordeel zijn als de vissen alleen op de hogere nummers gevangen werden. Maar bij het Ketelmeer weet je het nooit. We besloten om op 47 en 52 meter te gaan vissen. Het weer viel geweldig mee en de storm zijn we niet tegen gekomen. Het schijnt dat deze aan het uitrazen was in het zuiden van het land.

De wedstrijd kon beginnen en we kregen al snel een aanbeet. Wim ving na vijf minuten al een donderpad. Dat leek niet best. Maar een minuut of vijf later stond zijn hengel zo krom als een hoepel. Daar hing een mooie vis aan. Een brasem van rond de drie kilo melde zich. Even later ving Wim weer een mooie brasem. Dat begon er op te lijken het eerste half uur al twee mooie vissen. Helaas was het hierna gebeurd met de pret. We kregen af en toe een aanbeet en konden daarmee nog enkele brasems vangen maar het was absoluut niet goed.

 

 Onze buurman P moerman vist alleen en word tweede in het C vak.

Ook om ons heen zagen we weinig tot niets vangen. Het was weer een  dag met weinig vis. Het was echt niet Ketelmeer waardig. De winnaars hadden vijftien kilo. Wij wisten ons vak te winnen met twaalf en halve kilo. Op zich ben ik daar wel blij mee maar ik had graag wat meer brasems gezien. Dit had gekund als ik niet twee aanbeten gemist had. Maar dat hoort er ook bij.

 

Lekker rustig aan het water. Af en toe word er nog een visje gevangen. 

Ik heb er in ieder geval weer een overwinning bij. Volgende week ga ik weer met Jeroen op pad en hoop ook met Jeroen een goed resultaat te halen.

Ik wil de vrienden uit Urk bedanken voor de organisatie van deze mooie jaarlijkse wedstrijd.

De zalm was lekker. Een lekkere extra prijs.

Wim bedankt voor het regelen van voer aas enz.

De Witvisser.

 

Wist je dat:

 

Enkele vissers wel een half uur bezig zijn om een plekje te vinden voor de viskist.

Dat de ene dag de andere niet is.

Er in Urk altijd vis te halen valt

Er op zondag weer vele kilo's gevangen zijn. (Winnaar meer dan 70 kilo)

Alles weer prima geregeld was.

De casters en wormen van VGB weer als broodjes over de toonbank gingen.

Deze wedstrijd nog een bokaal heeft dat kom je niet veel meer tegen.

Onze buurman alleen meer ving dan menig koppel.

Alles weer prima voor elkaar was.

Voeren is vangen ook weer over de dijk ging. 

 

 KLIK HIER VOOR MEER FOTOS

Ketelmeerbokaal

 De uitslag 

 

 Allemaal aan de telefoon.

 De winnaars met de troffee. Tegenwoordig komt men dit niet vaak meer tegen.

 

 KLIK HIER VOOR MEER FOTOS

 

  

Vak winnaar Jan Weening en Dries Scheffer. Dries wilde niet met Jan op de foto. Of was hij al weg. 

 Koppel van Dijke en Langen winnaars van het A vak.

 De VGB mannen op plaats twee in vak A.

 

Het wegen ging deze keer erg snel. 

 

 KLIK HIER VOOR MEER FOTOS

 

 

De gewichten waren met 1 hand te tillen. 

 

 Peter vd Willik was het laatst aan de beurt en dit was genoeg voor plaats twee.

 

  KLIK HIER VOOR MEER FOTOS