Algemeen nieuws

Shimano Fishing teamlid Jan Willem Plekkenpol Nederlands Kampioen Feedervissen.

***Winnaar Open NK Feeder***
Shimano Aero teamlid Jan Willem Plekkenpol wint het Open NK Feeder 2020, dat gevist werd aan het Noord-Hollands kanaal.
Zoals zo vaak kan een overwinning uit een hele andere hoek komen dan vantevoren verwacht. Kijk maar de F1 van dit weekend.
Vantevoren waren zoals meestal het geval is de kopstekken en de eerstvolgende steknummers favoriet. Jan Willem moest plaatsnemen in het B vak op stek 24...verre van gunstig deze loting.
 
 
Jan Willem viste aan het woord:
“Voor elke wedstrijdvisser een vreemd jaar met weinig wedstrijden. Zo ging ook helaas de King's Classic 2020 niet door.
Na dit te horen gekregen, heb ik me nog op kunnen geven voor het open Nederlandse Kampioenschap feedervissen (dit viel oorspronkelijk samen met de terugreis uit Ierland).
De digitale loting bracht mij dus bij stek nr 24 in vak B aan het Noord-Hollands kanaal.
Dit bleek een zeer smal recht stuk wat er niet veelbelovend uit zag. Toch besloot ik om 2 stekken te maken. Strak aan de overkant overgang balk/riet en kort op 13 meter.
Voor de overkant heb ik gevist met de Aero X7 in 12ft met 1.5 oz top en op de korte afstand met de 10ft versie in combinatie met de ultra fine top.
 
SHIMANO FISHING                   SHIMANO FISHING                     SHIMANO FISHING
 
Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik weet dat de vis erg voorzichtig is met 166 deelnemers aan de waterkant. Na het voeren begon ik eerst te vissen aan de overkant. Dit leverde het eerste uur 1 vis op en ben daarna kort gaan vissen.
Op de korte afstand trok de top al vrij snel krom en dit leverde een mooie vis op.
Hierna werden de beten een stuk verfijnder, maar kon die toch duidelijk registreren op de top. Met vertrouwen in mijn kennis en materiaal alleen nog maar kort gevist.
Uiteindelijk begon het lekker te lopen met wat stillere momenten tussendoor.
Spannend was het uiteindelijk wel toen ik van de weegploeg te horen kreeg dat ik met 30.125 kg ruim mijn vak had gewonnen.
En wat bleek..... het was voldoende om de titel van Nederlands kampioen 2020 op mijn naam te schrijven.”
Namens Shimano feliciteren we Jan Willem Plekkenpol van harte met deze overwinning.
 
 
 
Maver EvezetCHAMPION FEEDFREE SPIRIT/RINGERSGURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaPreston Innovations.T Wisentbos DrontenHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HJG DRESCHERWormenkwekerij WasseBAITSHOP.NLHengelsport SappemeerSHIMANO AERO