Algemeen nieuws

Team De Witte Hand wint De Witvisser Cresta Centerparcscup 2020.

Weer een geslaagde Witvisser Cresta Centerparcscup.

Het zit er weer op. Het weekend centerparcs met 18 teams is weer gevist. Normaal gesproken zou ik tijdens het event een kort verslag en tussenstand online zetten maar door bepaalde omstandigheden is dit niet gelukt. Er moest natuurlijk gevist worden en de sociale contacten waren voor mij natuurlijk ook belangrijk.

 

 

Bennie is er klaar voor. Alles weer prima voor elkaar. 

Vrijdag middag om vier uur gingen we van start. Het was voor de meeste teams overdag erg rustig en zo kon er rustig op het park rondgedwaald worden en de meeste vissers gingen even buurten om bij de buren te kijken. Ook ik was op tijd op ronde. We hadden met ons team nummer tien geloot en dat was achter op het park. We hadden bij deze stek twee teams in de buurt zitten. Dit waren Team Hermans Angelhutte uit Duitsland en Team Apeldoorn uit ….. Mijn eerste bezoek was bij Team Apeldoorn naast ons. Dit was niet zo ver lopen en dat scheelde nogal. Ik heb sinds een aantal weken een ischias opgelopen en had hier nog erg veel last van. Team Apeldoorn vist al jaren mee en vist zich ook elk jaar weer in de prijzen. Nu zaten we in dezelfde poule en zou het nog een strijd worden om hun te verslaan. Zij hadden al 6 mooie brasems terwijl wij nog op onze eerste aanbeet zaten te wachten. Bij Hermans Angelhutte was het net zoals bij ons erg rustig. Nou ja rustig? Wat vissen betreft dan. De stemming zat er hier al mooi in.

 

 

 Team WFT in actie.

Het was zoals gezegd al een hele tour voor mij om een eind te lopen en ik liet het hier even bij. Even later werd ik gebeld door Bennie van Team Centerparcs. Bennie had een golfkar voor mij geregeld zo dat ik me iets makkelijker kon verplaatsen. Dit was ideaal en ik wil Bennie hier ook voor bedanken. Ik kon n u overal makkelijk naar toe.

 

 

 We zijn er helemaal klaar voor.

Nu was het perfect geregeld en ben bij menig team op bezoek geweest. Bijna overal een hapje en een drankje. Het viel mij op dat er maar een paar teams waren die overdag de vissen konden vangen. Voor de meeste teams gold dat de nacht beter was. Dit hield in dat er teams waren die al mooi een eind op weg waren om bachus tegen te komen. Met het motto als de vissen niet willen eten moeten we het zelf maar doen. En hier werd natuurlijk menig drankje bij gedronken.

 

 

 Mooie locatie kinderboerderij.

Het was deze editie voor veel teams een zware dobber om de vissen te kunnen vangen. Er waren teams bij die vorig jaar op dezelfde stek meer dan honderd kilo vingen die het nu met een kleine veertig kilo moesten doen. Ook was het erg bepalend hoe men viste. De vissen lieten zich niet snel verleiden. Hiervoor moest je wel wat charmes in de strijd gooien.

KLIK HIER VOOR MEER FOTOS. 

 

 Arno Bremer met een mooie brasem voor De Witte Hand.

Die charmes hadden team de witte hand. Zij wisten op de grote steiger de meeste kilo's te vangen. Het laatste uurtje brak het zweet nog wel even uit want team De Witvisser 2 kwam aardig in de buurt. 

Team de witvisser 2 ving overdag nog lekker door terwijl de rest stil lag.  Tot onze verbazing werden wij nog derde en waren hier wel tevreden mee. Meer zat er voor ons niet in. We konden team Centerparcs voor blijven en dat was natuurlijk de bedoeling. Deze mannen wonnen de laatste editie. Onze buren team Apeldoorn werd vijfde en had de laatste eind prijs. De gesponsorde prijs van CRESTA werd gewonnen door team Hengelsport Huussen. Zij vingen een karper van bijna zes kilo.

 

 

 Team captain Willem Muller met de gewonnen prijs voor de grootste zwaarste karper.

Er waren voor enkele team nog poule prijzen. Zo kon het zijn dat je met een paar vissen toch nog een mooie prijs had. Deze opzet valt goed in de smaak en dat houden we er gewoon in.Ondanks alle Corona perikelen was het toch een geslaagd weekend met niet grote aantallen vissen maar wel erg grote vissen. De gemiddelde brasem was meer dan tweeenhalve kilo. Mooie gezonde vissen.

 

 

 Mooie grote vissen bij Centerparcs de Huttenheugte.

Zaterdagavond werd door de meeste teams gezellig in het huisje gevierd. Een enkel team ging bij elkaar op bezoek. Zo hadden wij met dewinnaars afgesproken om voor in het centrum nog een biertje te gaan drinken. Maar eenmaal daar aangekomen kwamen we niet verder en was het half vier voor ik weer in mijn nest lag en om half acht had Arend de koffie al aangezet zo dat we om acht uur aan het ontbijt konden.

Dit was voor mij een weekend met weinig slaap vandaar dat het verslag even iets later is. Ik wil alle teams bedanken voor de gezelligheid en voor de medewerking in deze lastige tijd om iets te kunnen organiseren.

Ik wil Atjilla en Annie bedanken voor de administratie tijdens het wegen.

 

 

 De dames van de administratie zijn er klaar voor.

Ik wil alle winnaars van harte feliciteren met hun prijzen.  Ik wil Centerparcs bedanken voor de mogelijkheid dat we dit event kunnen houden. Ik wil Cresta bedanken voor het beschikbaar stellen van de extra prijs voor de zwaarste karper. 

En ieder ander voor het gezellige weekend.

 

 

KLIK HIER VOOR MEER FOTOS. 

De winnaars van DE Witvisser Cresta Centerparcscup 2020. De Witte Hand. 

 

Cresta saga                      Centerparcs De Huttenheugte                      Cresta saga

 

Volgend jaar hoop ik dat alle Corona voorbij is en dat we er dan weer tegen aan kunnen.

De witvisser.

 

 

Handig een golfkarretje. 

Wist je :

 

Dat er ondanks sommige teams slecht gevangen hebben deze teams volgend jaar gewoon weer mee willen doen.

Dat het dan toch gezellig is als je met een team / groep vissers op centerparcs bent.

Dat het zo gezellig is dat het vissen voor sommige teams dan ook bijzaak word.

 

 

 Team de zwarte hand. Waar is Jans ????

 

Dat je bij veel teams toch wat te eten en drinken krijgt.

Dat Vannessa veel werk verricht voor de vissers en dat dit gewaardeerd werd.

Dat een golfkarretje wel uitkomt als je slecht ter been bent.

 KLIK HIER VOOR MEER FOTOS.

 

 De tent van team Jumbo kon er niet meer tegen.

Dat het wel erg gezellig was bij team Jumbo.

Dat de tent van team Jumbo het door de wind moest ontgelden.

Dat ook Lute weer in vorm was.

Dat de geheime zender muziek wel erg populair was.

Cresta saga                      Centerparcs De Huttenheugte                      Cresta saga 

 

 Zaterdagmorgen even een eitje eten.

Dat het zondagmorgen erg rustig was op het park.

Dat er iemand bij ons op bed lag met de trui en sokken nog aan.

Dat het achteraf toch een zwaar weekend was.

 

 Vannessa bezorgde ons lekker eten. 

KLIK HIER VOOR MEER FOTOS. 

 

 Ook bij team Centerparcs was ik op het juiste adres.

  

 Mooie grote vis. 

 

 De Witvisser vd Eynde team bedankt.

 

 Nogmaals de winnaars. Voeren is vangen!!!

 

KLIK HIER VOOR MEER FOTOS.

 

 Cresta saga                      Centerparcs De Huttenheugte                      Cresta saga

T Wisentbos DrontenCHAMPION FEEDHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.FREE SPIRIT/RINGERSSHIMANO AEROPreston Innovations.GURU Knowledge is power.Maver EvezetHengelsport SappemeerSaga-the-game-changer - CrestaMarcel vd EyndeWormenkwekerij WasseBAITSHOP.NLHJG DRESCHER