Algemeen nieuws

Afgelopen week met Jansen en Jansen op karper vissen bij de Berenkuil.(Verslag)

Afgelopen week had ik een week vakantie om eens te klussen bij huis. Het duurde niet lang en Jeroen had hier lucht van gekregen.Even later hing hij in de telefoon om mij over te halen om mee te doen met een paar wedstrijden karpervissen op de Berenkuil. Jeroen was al goed op dreef daar en komt al aardig mee. Voor mij is het allemaal nog nieuw en ik zal hier nog wel een aantal keren naar toe moeten om mij te verbeteren. Er waren wedstrijden op woensdag en zaterdag individueel en zondags was er een koppelwedstrijd. Ik ging wat dat al snel overstag de keuze tussen klussen en vissen was niet zo moeilijk. Wat het vervolg daar van is dat zag ik later dan wel weer.

 

 

 

De Berenkuil heeft een geweldig mooi systeem voor de aanmelding en loting. De avond voor de wedstrijd kan je in de app zien waar je moet zitten. Op de woensdag mocht ik plaats nemen op stek 35 mooi op het rechte stuk. Ik wist al dat je beter in of tegen de bocht kon zitten om een beter resultaat te behalen. Maar aangezien ik nog steeds lesgeld betaal was het voor mij geen probleem. Na mijn laatste vangst kon het alleen maar beter gaan.

 

 

 

Jeroen mocht naar stek 27 ook op het rechte stuk. Wat het loten betreft zat het woensdag niet mee. Wat vissen betreft ging het mij al aardig wat beter af dan de eerste twee wedstrijden. Ik ving die woensdag 23 kilo en werd vierde van de vijf. Daar was ik wel tevreden mee. Jeroen werd ook vierde met 38 kilo. Dat was voor mij een mooie en goede visdag.

 

 

 

Na twee dagen klussen mocht ik dan eindelijk zaterdag weer mijn kunsten laten zien. Ik was er weer helemaal klaar voor. Jeroen had nog wat snoertjes geregeld zo dat ik nog wat reserve had. Ik had een mooie loting ik mocht namelijk plaats nemen op stek 31 voor de bocht. Dat is voor vele vissers een goede plek om wat te vangen. Ik had zoiets van we zien het wel en we doen ons best. Jeroen mocht weer naar stek 27. Dat was wel handig hij kon zo verder met waar hij gebleven was.

 

 

 

De bedoeling was om een nieuw record te vissen. Ik moet zeggen het begon bij mij aardig goed ik ving regelmatig een mooie karper. Helaas wist ik er ook te veel te verspelen. Ik was nog teveel met de gedachte bij het wit vissen. Vaak als de karper bij de kant was zette hij nog even flink aan en ik probeerde hem dan tegen te houden in plaats van wat mee te geven. Hierdoor schoten ze vaak los.  Ik denk dat ik wel een kilo of negen a tien weer heb laten zwemmen. Met deze vissen er bij was ik dicht bij een overwinning geweest. Maar niet getreurd ik werd nog derde in het vak met 27 kilo. De winnaar had 34 kilo. Als ik alles gevangen had dan had mij dit misschien wel mijn eerste eindprijs opgeleverd. Jeroen werd deze dag zesde met 23 kilo.

 

 

 

Onze koppelwedstrijd stond op de zondag op het programma. Het voordeel was dat we zaterdag al onze spullen bij de Berenkuil mochten laten staan. Hierdoor was de voorbereiding al snel klaar. Gewoon doorgaan zoals de zaterdag en alles komt goed. Nou dat heb ik geweten. We loten stek twee en drie. Soms kan je hier goed vangen maar ook zijn er dagen bij dat je daar niet veel karpers tegen komt. We hadden deze keer een zeer zwaar vak geloot. Naast ons zaten Sjors Milder en Anja Groot (Team Guru) daar naast Danny Flipsen en Lucien de Rade (Team Cresta) En ook nog koppel Otterloo en vd Berg van Sensas. Dat werd een mooie uitdaging voor ons.

 

 

 

Ik moet zeggen we begonnen erg goed en er werd al aardig naar ons gekeken wat de vangsten betreft. Maar opeens was het gebeurd. We / Ik kom wat aan het klooien en vanaf dat moment ging het bij mij alleen maar bergafwaarts. Het was een strijd om nog een karper te vangen. Jeroen kon ze nog weer redelijk aan de praat krijgen maar ik ving alleen maar voorntjes bliekjes baarsjes en posjes met af en toe er tussen door nog een karper. We besloten vanaf het beging de witvis niet in het net te gooien. Dat was niet zo handig aan het eind van de rit waren we die visjes toch nodig. De teller bleef staan op 55 kilo en 300 gram. Net zoveel als de buren Sjors Milder en Anja Groot. Met de visjes er bij hadden we zeker meer dan hun. Al met al heb ik een leuke week karpervissen gehad en heb weer veel bijgeleerd. Ik zal dit zeker nog wat vaker moeten doen om ook deze visserij goed onder de knie te krijgen.

 

 

 

Ik wil Jeroen nog even bedanken voor de gezellige week en alle werkzaamheden en tips.

Ook wil ik de rest van de deelnemers bedanken voor de les. Mijn tijd komt nog wel. (Of toch niet)

Nu mijn kluswerk maar afmaken.

De witvisser. 

 

 

 

 

 

 

 

 

GURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerCHAMPION FEEDHJG DRESCHERSaga-the-game-changer - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Maver EvezetSHIMANO AEROFREE SPIRIT/RINGERSMarcel vd EyndeWormenkwekerij WassePreston Innovations.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenBAITSHOP.NL