Tackle Guru Benelux 

 

Wormenkwekerij WasseT Wisentbos DrontenHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.FREE SPIRIT/RINGERSSHIMANO AEROGURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaMarcel vd EyndeMaver EvezetCHAMPION FEED

Algemeen nieuws

tips voor het wintervissen op voorn (2)

Veel witvissers stoppen in de winter met vissen. Jammer juist in de winter zijn er stekken waar je met een andere aanpak heel goed vis kan vangen.

Tip 1. Kies de juiste stek

In de winter kun je niet zomaar ergens gaan zitten en hopen dat je vis vangt. Je moet stekken zoeken waar de vis zich in de winter op houd. Heb je deze eenmaal gevonden, dan kan het wel eens heel hard gaan. Denk aan stekken met meer beschutting en net iets hogere temperatuur dan de rest van het water. Jachthavens zijn echte hotspots in de winter! Enkele voorbeelden zijn; Elburg,Urk, Harderwijk, Drimmelen, Lage Zwaluwe, Dordrecht, Huizen en diverse havens aan de oostelijke kant van het Ijsselmeer.


wintertip

Een prima stek voor het wintervissen

Tip 2. Laat je lange hengels thuis

Het vissen in de haven kun je doen ”uit de hand”. Een hengel van 5 tot 8 meter is meer dan voldoende.

 

 

Tip 3. Neem slanke dobbers

Met name in de jachthavens vis ik vrijwel altijd met een slanke dobber. De slanke vorm geeft de dobber minder weerstand en zorgt voor minder argwaan bij de vis. Het is belangrijk om je dobber met een staande haak uit te loden. Vaak beweegt de dobber amper want de vissen azen voorzichtig in de winter.

Kies en slanke dobber en peil hem heel precies uit.

Er zijn vele dobbers van verschillende merken. 

Informeer bij uw winkelier naar een geschikte slanke dobber.

 

Tip 4. Gebruik donker voer

In de winter kun je goed voorn vangen, gebruik de kant en klare voorn mix. Daarnaast is het water in de winter helderder waardoor de witvis veel meer opvalt voor de rovervis. Daarom is het belangrijk om donker gekleurd lokvoer te gebruiken zodat de witvis zich veilig voelt boven het voer.

Gebruik in de winter een donker gekleurd lokvoer.

 

 

Tip 5. Voer niet teveel

Vissen lokken is moeilijk in dit jaargetijde, je zult moeten vissen waar de vis is. Omdat de vis in de winter passiever is heb je niet veel lokaas nodig. Enkele kleine balletjes en constant wat naar beneden zinkend aas zoals hennep en casters zijn al voldoende. Als de eerste voorns zich kort na het voeren melden dan weet je dat je goed zit.

 

 

Tip 6. Vergeet je casters en hennep niet

Casters (de Engelse naam voor verpopte maden) zijn perfect voor het vissen in de winter. Als je casters voert, en er komen enkelen boven drijven dan kun je last krijgen van de watervogels. Zet je casters dus eerst even op water zodat je de drijvende er uit kan vissen. De drijvende casters zijn perfect om als haakaas te gebruiken. Casters en Hennep bijvoeren is ook vaak succesvol bij de grotere voorns.

 

Succes!

 

 

 

Saga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenFREE SPIRIT/RINGERSMaver EvezetMarcel vd EyndeWormenkwekerij WasseSHIMANO AEROCHAMPION FEEDHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.