Algemeen nieuws

Verslag twee daagse koppelwedstrijd Elbe. (Geert Enting)

Vrijdagochtend om 7 uur vertrokken richting Lauenburg (Dld) om de 2 daagse koppel te vissen aan de Elbe. Daar aangekomen vergunningen geregeld en in de middag een paar uurtjes trainen, en het water verkennen.
De vangsten bleken niet slecht, ondanks dat de waterstand en stroming iets minder was dan normaal. Brasems tussen 1 en 3,5 kilo en mooie kolbleien waren er te vangen.
Gevist werd er op afstanden van 30 tot 60 meter, met ankerkorven van 50 tot 80 gram.
 
Elbe
 
Zaterdag wedstrijddag 1:
Jarno en Geert mochten naar stek 5 in het A-vak, Roberto en Gerrit in vak B op stek 11.
Er werd goed vis gevangen, en Roberto en Gerrit wisten met 43 kilo een 3e plaats te vissen. Geert en Jarno hadden het lastig, kwamen tot 36 kilo, en visten 6 punten bij elkaar. De vakwinnaars vandaag in A 83 kg, in vak B 63kg.
 
Elbe
 
Zondag wedstrijddag 2:
Jarno en Geert op B12, Roberto en Gerrit A4. Ook nu weer goed vis op het parcours. In het A vak visten Roberto en Gerrit weer een 3 met 104kg. Jarno en Geert konden wederom geen potten breken en kwamen weer niet verder dan dik 36 kg, helaas te veel punten aan de broek.
Winnaars in vak B vandaag 99kg, en een aantal koppels rond 60 en 70kg.
In het A-vak hadden de winnaars maar liefst 178kg gevangen.
 
Elbe
 
In de einduitslag pakten Roberto en Gerrit nog de 5e prijs met 6 punten. Jarno en Geert zaten net achter de middenmoot. Totaal winnaars dit weekend hadden 2 punten en 241 ko vis bij elkaar gevangen. Een echt bizarre topprestatie.
Al met al hebben we een pracht weekend gehad. Goed georganiseerd door de firma FT-Max en haar vrijwilligers Goed hotel, prima eten, en lekkere bieren Temperaturen rond 28 graden, volop zon, veel vis, en een gemoedelijke sfeer. Wat wil een mens nog meer.
Qua visserij wat leergeld moeten betalen, maar ook dat is vissen 
Gevist werd er met 2 delen Record Silver en 1 deel DS-feeder, aangevuld met sinking crumbs in rood en geel van Marcel van den Eynde.
Enorm goed vermaakt en volgend jaar nieuwe kansen, Game On
 
Elbe
 
Elbe
 
 
 
 
Saga-the-game-changer - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SHIMANO AEROGURU Knowledge is power.CHAMPION FEEDMarcel vd EyndeHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseFREE SPIRIT/RINGERST Wisentbos DrontenMaver Evezet