Algemeen nieuws

Selectiewedstrijden NK Streetfishing: schrijf je in!

Dit jaar vindt op 5 november in Zwolle het NK Streetfishing plaats. Je kunt je hiervoor als koppel kwalificeren bij de diverse selectiewedstrijden die van juli tot en met oktober verspreid door het land worden georganiseerd. Ook vanuit Sportvisserij Oost-Nederland wordt er wederom in samenwerking met Hengelsport Federatie Midden Nederland en HSV de Hengelsport Zwolle een selectiewedstrijd georganiseerd in Zwolle.

Uniek in 2022 is dat zowel de mogelijkheid is om de selectie, het NK en het WK te vissen in de binnenstad van Zwolle(waarbij de selectie voor het WK al vast staat). Natuurlijk een prachtige kans om jezelf goed voor te bereiden op het NK.
 
Als koppel kun je zelf kiezen aan welke selectiewedstrijd jij en je vismaat willen deelnemen. Doe dit in goed overleg, want je kunt je maar voor één wedstrijd inschrijven. Bedenk daarbij ook dat je met kwalificatie voor het NK Streetfishing jezelf ook in de kijker kunt vissen bij de bondscoaches Dennis Horvath en Sander Groenenboom. Zij kiezen uit de deelnemers aan het NK immers ook de leden van Team Holland dat meedoet aan het WK Streetfishing 2023 – de leden van Team Holland die vorig jaar geselecteerd zijn vissen dit jaar het WK Streetfishing in Nederland. 
 
De inschrijving is vanaf vandaag, maandag 9 mei, geopend, zie hier het inschrijfformulier.
Wacht niet te lang met inschrijven, want aan elke selectiewedstrijd kunnen maximaal 50 koppels deelnemen.

Hieronder een overzicht van alle selectiewedstrijden,

Datum Locatie 
9 juli Rotterdam 
11 september  Groningen 
18 september Leeuwarden 
24 september  Nieuwegein 
25 september Haarlem 
22 oktober Zwolle 

 

Zowel de selectiewedstrijden als het NK én WK worden geheel loodvrij gevist! Elk koppel krijgt van Sportvisserij Nederland voor de start van de wedstrijd een loodvrij pakket dat ze die dag kunnen gebruiken.
Dit loodvrije pakket bestaan uit:
1x Tungsten bullet weight 5,3 gram
1x Tungsten bullet weight 7,2 gram
2x Steel drop shot 5,3 gram
2x Steel drop shit 7,2 gram
1x Tungsten jighead 5,3 gram (haakmaat 2/0)
1x Tungsten jighead 7,2 gram (haakmaat 2/0)