banner de witvisser

Hengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.MatrixDe Graankorrel Oude Pekela.Marcel vd EyndeHengelsport Hennie Kruidenier.Preston Innovations.SOLITH Fish - CrestaCarpzoomGURU Knowledge is power.TopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.T Wisentbos DrontenMatrixHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.SOLITH Fish - CrestaDe Graankorrel Oude Pekela.GURU Knowledge is power.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.CarpzoomTopdobbersVerpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerPreston Innovations.Marcel vd Eynde