banner de witvisser

Hengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.TopdobbersCarpzoomGURU Knowledge is power.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.MatrixPreston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Verpa-Geers Groundbaits.SOLITH Fish - CrestaT Wisentbos DrontenMarcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

GURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerT Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.CarpzoomCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.SOLITH Fish - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.TopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.Matrix