banner de witvisser

GURU Knowledge is power.Wormenkwekerij WasseHengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeT Wisentbos DrontenGruppen Angelsport EmlichheimSOLITH Fish - CrestaHengelsport SappemeerPreston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

Preston Innovations.GURU Knowledge is power.Wormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.SOLITH Fish - CrestaGruppen Angelsport EmlichheimHengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport SappemeerT Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.