banner de witvisser

Marcel vd EyndePreston Innovations.De Graankorrel Oude Pekela.GURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SOLITH Fish - CrestaHengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseT Wisentbos Dronten

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

SOLITH Fish - CrestaGruppen Angelsport EmlichheimMarcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerWormenkwekerij WasseVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Preston Innovations.De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Hennie Kruidenier.