banner de witvisser

T Wisentbos DrontenCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Verpa-Geers Groundbaits.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.MatrixGURU Knowledge is power.Preston Innovations.TopdobbersCarpzoomDe Graankorrel Oude Pekela.

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

Marcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos DrontenHengelsport SappemeerCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Verpa-Geers Groundbaits.Hengelsport Hennie Kruidenier.GURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.TopdobbersSOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.MatrixCarpzoomPreston Innovations.