banner de witvisser

Marcel vd EyndeHengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.De Graankorrel Oude Pekela.Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsport SappemeerT Wisentbos DrontenWormenkwekerij WasseSaga-the-game-changer - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

Marcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaDe Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos DrontenWormenkwekerij WasseGURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport Hennie Kruidenier.Preston Innovations.Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.