banner de witvisser

GURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.Wormenkwekerij WasseHengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaDe BaitshopPreston Innovations.T Wisentbos DrontenHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Gruppen Angelsport Emlichheim

Vorige week was het voor mij weer eens tijd om op bezoek te gaan bij Gerard Poortman Hengelsport Rijssen. Ik ken Gerard al een aantal jaren en naast het beheren van zijn winkel is hij ook een zeer goede visser. Gerard kent de kneepjes van het vak wel en als hij vist zit hij ook regelmatig bij de eindprijzen.

Afgelopen zondag was het tijd om eens weer in Appingedam te gaan vissen. Roelof Koekoek en ik waren weer uitgenodigd om een koppelwedstrijd mee te vissen. Na ons individuele avontuur van de vorige keer in Appingedam was het voor ons geen discussie en we waren weer van de partij. Zondagmorgen mooi op tijd richting het noorden van het land. Het is voor ons toch een dik uur rijden.

Vrijdag was het de dag dat de hengelsport boten beurs in Utrecht van start ging. Net zoals vorig jaar zou ik met Roelof Koekoek naar Utrecht gaan. Alleen vorige maand kwam er een kink in de kabel ik werd namelijk benaderd door Jeroen Jansen of hij ook mee kon naar de beurs. Na een lang overleg en discussie hebben we maar besloten dat Jeroen ook wel mee kon.

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse ST Nikolaas wedstrijd in Kootstertille.De mannen van HSV De Rietvoorn uit Kootstertille hebben weer goed hun best gedaan.  Deze wedstrijd wordt altijd goed bezocht en is 1 van de grootste wedstrijden van Nederland geworden. Ook dit jaar weer meer dan 100 deelnemers. 

Afgelopen weekend heb ik weer een druk weekend gehad. Na een week nachtdienst had ik afgesproken met Martin Jager van de Graankorrel en de fam. Ketelaar van Hengelsport Sappemeer voor een bezoek aan de zaak en de eindprijs voor de Witvisser van het jaar af te halen.

Afgelopen weekend was er weer een onderlinge wedstrijd in Beerta georganiseerd door Jan en Arjan Dikkema.  Beerta is in de winter altijd een gewilde locatie om een hengel uit te gooien.

Het staat daar ook bekend om de grote voorns die er te vangen zijn. Het is toch apart dat elk jaar in de winter daar de voorns weer naar toe zwemmen. Er staat haast geen water daar en je zou toch denken dat de voorn naar dieper water gaat. Dit blijkt dus niet altijd zo te zijn. Het is natuurlijk altijd afwachten of de vis aanwezig is. De ene keer zitten ze er volop en de andere keer is het weer niet wat.

Afgelopen weekend was voor mij weer eens een mooi en goed visweekend. Zaterdag begon het met een bezoek aan forelvijver De Woldstek in Ruinerwold. Via de Personeelsvereniging van het werk was hier een vijver afgehuurd incl. BBQ. Dat sla ik dan niet snel over. Ook was het alleen maar om de BBQ. Mijn kunsten van forelvissen zijn nog niet optimaal. Ik kon achteraf toch van een geslaagde visdag spreken. Ik ving acht forellen. Dat had ik in jaren niet gevangen. Ik stond deze keer wel aan de goede kant van de vijver. Het valt op dat er vaak op een bepaald stuk gevangen word.

 

Afgelopen woensdag werd er een demo dag georganiseerd op Camping Wedderbergen.  Deze dag is opgezet in samenwerking met SPRO  Camping Wedderbergen en De Witvisser. Het doel van deze dag was om de campinggasten kennis te laten maken met de vele manieren en mogelijkheden hoe men op karper vist. De Camping Wedderbergen heeft een ideale locatie om op karper te vissen. Op de camping is een mooie vijver waar veel karper is uitgezet. Als je hier gaat vissen ben je haast altijd verzekerd van vis.

Afgelopen zaterdag was de koppelwedstrijd van de Urker Witvissers aan het Ketelmeer. Deze wedstrijd had ik al heel lang geleden ingepland. Ik viste deze koppelwedstrijd  met Roelof Koekoek.Wij zijn goed bevriend met de mannen uit Urk en hebben ons dan ook direct aangemeld toen het bekend was wanneer deze wedstrijd gevist zou worden. Achteraf was dit gelijk met het EK-zoetwatervissen in Almere. Maar aangemeld is aangemeld.

Afgelopen zaterdag was het voor mij een dag om weer eens karpers te vangen met de vaste stok.Het was voor mij zeker dat ik deze wedstrijd mee zou vissen. Deze datum had ik al ver van tevoren vastgezet. Het was eerst de bedoeling om samen met Richard Sanders van Koopman Hengelsport een demodag te gaan houden op het Sportlandgoed. Helaas kon dit door bepaalde omstandigheden niet doorgaan.

Afgelopen zaterdag was er de 10 uurs wedstrijd aan de IJssel in de omgeving Zutphen en Deventer. Vanwege het hoge water op de IJssel werd er vorige week doorgegeven dat er nu gevist zou worden in de Jachthaven bij Deventer. Ik zou deze wedstrijd met Ahmed Goksen vissen een IJsselvisser bij uitstek. Ahmed woont in Deventer en kent het water in deze regio heel goed.

 

Ahmed was niet blij met de keuze om in de jachthaven te gaan vissen. Hij melde mij dat als het water uit de IJssel zakt dat er niet veel gevangen wordt. Alleen als het stijgt kan je er goed vangen. Een bijkomstigheid was wel dat er karpers uitgezet zijn in de jachthaven en dat er elke wedstrijd er wel 1 gevangen werd.

10 juli jl. heeft de Jeugdhengelsportvereniging Hoogezand Sappemeer een jeugdviswedstrijd gehouden in Veendam (meandervijver) in samenwerking met plaatselijke Hengelsportzaak Veendam-Winschoten die ook dit jaar weer de prijzen heeft gesponsord voor alle kinderen, want iedereen had een prijs. 

Afgelopen zaterdag was het de dag van de federatie wedstrijden feeder van sportvisserij-nederland. Normaal gesproken doe ik niet mee met deze wedstrijden. Ik Had al een paar keer mee gevist en zelf ben ik geen voorstander van al die regeltjes die er buiten een normale feederwedstrijd komen.

Afgelopen zaterdag was het voor mij weer eens tijd om mijn hengels uit te testen in het Oosterhornkanaal bij Delfzijl. Frank Orsel ,  Edwin Smit en Bert Brink organiseerden daar een wedstrijd.Na de werkzaamheden bij het kanaal is er al een tijd niet gevist. Het Oosterhornkanaal is uit gebaggerd.  Ik had daar al een tijd niet gevist en de berichten waren goed. Zaterdagmorgen op tijd naar het noorden. Er zou vanaf 6:45 uur geloot worden en gelukkig was ik deze keer niet de laatste. Arend Profijt was deze keer de lantaarndrager. Dit kwam door een aantal omleidingen door wegwerkzaamheden.

Het zit er weer op. Na een paar prachtige visdagen en een mooie feestavond zit ik nu even rustig alleen in het huisje om dit verslag te schrijven.

Het gaat me nog niet zo gemakkelijk af na al dat vocht van gisteravond.

Het was weer een beesteboel tijdens deze wedstrijd.

Vandaag was het tijd om weer eens lekker een paar brasems te vangen. Ik had mij opgegeven voor de wedstrijd bij Blauwstad in Groningen. Frank Orsel en vrienden organiseerden deze wedstrijd en de berichten waren goed. Vorige week waren er al een aantal vissers wezen oefenen op het parcours.

Er werd toen redelijk goed gevangen en er zaten mooie brasems bij. Dit leek wel wat op de ketelmeer visserij.  Ik had afgesproken met Jeroen Jansen om gelijk die kant op te rijden. Jeroen had hier ook nog nooit gevist en wilde graag een keer mee doen.

Afgelopen Vrijdag was het dan zover. Eindelijk kon de prijsuitreiking van De Witvisser van het jaar 2015 Plaatsvinden.  Tijdens de driedaagse Witvissersfestival kon de prijsuitreiking niet doorgaan door dat vier van de zeven vissers de laatste wedstrijd van John Kooij op die dag moesten vissen. Er was besloten om een andere datum te prikken.


Afgelopen weekend stond de Fishing Tackle Max feeder koppel Tweedaagse weer op de agenda.

Nadat we aas hadden gehaald bij Koopman Hengelsport Nieuw-Amsterdam vertrokken wij op 27 april, richting Tsjechië naar de plaats Cheb, net over grens met Duitsland een rit van 640 kilometer.

Afgelopen dinsdag ben ik in Friesland gaan vissen om een keer weer eens een paar brasems te vangen. Ik had nog vakantie en na mijn vangsten van afgelopen weekend wilde ik toch eens weer een mooie visdag hebben. Het is natuurlijk wel leuk dat je je zoals afgelopen weekend in de prijzen vist. Zaterdag een vierde plek met 2600 gram en zondag een eerste plaats in het vak met 2400 gram. Waar gaat dit dan over.  Zondag vier visjes vangen en het vak winnen.  Dat geeft een dubbel gevoel.

Afgelopen zondag was het voor mij tijd voor De Graankorrelbokaal in Oude Pekela. Ik had mij al op tijd aangemeld aangezien deze wedstrijd altijd zeer goed bezocht word. Het voordeel voor mij is dat ik de aankondiging altijd op tijd binnen heb. Ik had nu inschrijfnummer zes. Ik kon in ieder geval mee vissen.

Voor het 2e jaar werd er zaterdag 16 april een vis clinic gehouden bij de Pioenvijver te Groningen. De clinic werd georganiseerd door de hengelsport federatie Groningen - Drenthe. De clinic werd gegeven door Ramon Ansing en Albert Meijer.

Afgelopen weekend was het weer zo ver. We hebben weer met een aantal vissers Camping Wedderbergen bezocht om een hengeltje uit te gooien en een aantal karpers te vangen.  Net zoals vorig jaar kregen we weer een uitnodiging om te gaan vissen in de vijver bij camping Wedderbergen. Deze uitnodiging was weer om te kijken hoe het met de vissen en visstand ging van de vijver op de camping.

Op eerste paasdag organiseerde de witviswereld een koppelwedstrijd aan het Ketelmeer. Momenteel is dit een zeer geliefd water. Er waren dan ook 32 koppels die op eerste paasdag de moeite namen om naar het Ketelmeer te gaan. Ook ik had mij bij Manfred aangemeld voor deze wedstrijd. Ik had mij nog niet zo druk gemaakt om mijn koppelmaat die zou er wel komen. Nu was het geval dat ik tijdens de open dag van de Graankorrel mijn Duitse vriend Reinald Joosten tegen kwam en hem voorstelde om deze wedstrijd met mij te vissen. Reinald had zijn spullen nog in het vet staan en moest nog even nadenken. Maar hij ging toch overstag.

Afgelopen weekend was het voor mij weer een druk weekend. Dit weekend stond er heel wat op mijn planning. Vrijdag een bezoek aan Hengelsport Rijssen en  Hennie Kruidenier. Zaterdag vissen aan het Ketelmeer. En Zondag een bezoek aan Hengelsport Sappemeer.

Vandaag is de eerste grote wedstrijd aan het Ketelmeer gevist. De aftrap was deze keer een wedstrijd waar je 1 op de 5 vissers het inleggeld kon winnen. Een leuk systeem waar je over het hele parcours kans maakt op een eindprijs. De belangstelling was dan ook erg groot. Ik moet zeggen dat de belangstelling voor elke wedstrijd die de komende weken aan het Ketelmeer gevist worden goed is. Het is natuurlijk altijd even afwachten hoe het gaat tijdens de eerste grote wedstrijd. De verwachtingen waren dan ook verschillend.

Afgelopen weekend was het weer een weekend van de Beurs. Ik had een volgepland weekend en ik kon alleen zondag nog maar een bezoek brengen aan een hengelsportbeurs. Mijn planning was in het begin van de maand om naar de Visma in Rotterdam te gaan. Dit was een beurs met een nieuw tintje. De beurs was overgenomen en er was veel aandacht aan besteed. Het leek me leuk om daar eens weer naar toe te gaan. Maar soms loopt het anders dan gepland en kom je heel ergens anders terecht.

Net zoals De Witvisser organiseert Gooitzen Hager ook een gratis competitie voor de vissers.

De competitie Fisker fan t jier wordt alleen in Friesland gehouden. Hier kan wel iedereen aan mee doen. Vorig jaar ben ik de prijsuitreiking door omstandigheden misgelopen. Maar dit jaar besloot ik kost wat kost erbij te zijn. Gelukkig zit ik wat in de rustige weken en ga kan ik nu ook iets anders doen dan vissen. In dit geval bezoek brengen aan hengelsportbeurzen. 

Na dat vorig weekend de wedstrijd tussen de meren was afgelast kon ik dit weekend weer iets met mijn hobby doen. Zaterdag en zondag was ik bezet maar afgelopen vrijdag mocht ik toch nog even op pad voor mijn hobby. Vrijdag was namelijk de demodag bij De Graankorrel in Oude Pekela. Aangezien ik zomers ook veel in Groningen ben te vinden besloot ik om ook nu maar eens naar de Graankorrel in Groningen te gaan.

Afgelopen zondag was het weer tijd om eens met de vaste stok te vissen. Na ons avontuur in Zuidlaren werden we nu uitgenodigd door Arjan en Jan Dikkema om eens een koppelwedstrijd in Beerta mee te vissen. Hier werd vaak veel voorn gevangen en een slag groter dan in Zuidlaren.

 

Allemaal Aalscholvers boven Beerta.

Halverwege December kreeg ik een bericht via facebook dat Herwin Kwint in januari een lezing zou houden over het vissen op karper en Brasem en uitleg over montages en hoe hij zijn tactiek en instinkt gebruikt om vissen te vangen. Ik heb hierna direct contact gezocht met Herwin en mij aangemeld voor deze lezing.  Vroeger was ik zelf ook een verwent karper visser. Altijd op zoek naar een grote karper. Grote ballen roggebrood met stroop aan de haak en maar wachten tot de verklikker tegen de hengel knalt. Ik heb destijds wel aanbeten gehad dat de verklikker uit elkaar spatte.  Een mooie visserij tot dat de verklikkers digitaal werden en het zelf haak systeem in kwam.

Zaterdag veertien november was het tijd voor de jaarlijkse BKM team wedstrijd. Deze vaste stok wedstrijd werd met teams van vijf personen gevist. Wij van team Zunnebeld Zwolle hebben ons ook weer aangemeld voor deze wedstrijd. Er waren twee afmeldingen en nu moesten we nog twee personen vinden die met ons mee willen vissen. Allereerst heb ik mijn koppelmaat voor de wintercompetitie tussen de meren Roelof Koekoek gevraagd. Roelof had hier wel belang bij. Wim Stoel en Niko Oosterveen  gingen ook even op zoek en door hun werd  Klaas Huisman  benaderd en het team Zunnebeld was compleet.

Na de goede resultaten van afgelopen jaar toch nog besloten om wedstrijd op ketelmeer te houden.

De insteek was om hooguit 30 personen toe te laten tot dit  evenement.

Echter net als in vorige editie bleek dat er veel animo was.

Afgelopen zondag was het weer tijd om eens een hengel uit te gooien in het Ketelmeer. Het was al weer een tijd terug dat ik daar gevist heb. Ik had een druk weekend maar deze wedstrijd wilde ik eigenlijk niet missen. Ik had alleen geen wormen en die ben je daar wel nodig. Ik heb toen Frank Orsel maar even gebeld om te vragen of hij nog wat kon regelen.

Het was voor mij lastig inplannen om een bezoek te brengen aan de hengelsport-botenbeurs in Utrecht. Ik had afgelopen week nachtdienst en zaterdag en zondag had ik al iets gepland. Maar om deze beurs aan mijn neus voorbij te laten gaan was ook geen optie. Ik besloot om maar even contact op te nemen met Roelof Koekoek. Ik wist dat hij op vrijdag samen met zijn broer naar de beurs zou gaan. Roelof zijn broer Gert was op zoek naar een vaste stok van 16 meter. Hier was de beurs een mooie gelegenheid voor om een aantal hengels te testen.

Na een afwezigheid van bijna een jaar kon ik weer eens een wedstrijd aan de IJssel vissen bij Zutphen. Deze visserij is altijd leuk en als je beet krijgt dan heb je actie. Ik had me vrijwel direct opgegeven voor deze wedstrijd. Helaas was ik te snel de wedstrijd viel samen met de vier mijl van Groningen en deze loop ik elk jaar met mijn collega’s. Ik heb mij dan ook snel weer afgemeld bij de organisatie.

Het begint al vroeg in de ochtend. Om half zeven staan we van de organisatie van de jaarlijkse Visgids wedstrijd voor de deuren van Wijkcentrum Het Anker in Zwolle. Het Anker is verhuisd naar een nieuwe locatie. Er is een gloednieuw complex neergezet en het is werkelijk prachtig. De loting van de plaatsnummers begint om zeven uur en de eerste vissers staan al voor die tijd klaar.

Het voorbereiden voor meerdaagse wedstrijden is altijd veel werk. Als ik nu ook weer terug kijk naar afgelopen week dan ben je de hele week druk met het voorbereiden. Dit alles om de Beet vd Valk Challenge in Duitsland te vissen. Maandag na het werk direct beginnen met het maken van de snoertjes. Ik heb speciaal vijf Spro Hurricane vaste hengels aangeschaft voor de wedstrijd in Duitsland.

De Vakantie periode zit er weer op en iedereen is weer in zijn gewone doen. Ik wil toch nog even terug komen op de vakantieperiode. Sinds dat we kinderen hebben bezoeken we al campings. Met kinderen is dit ideaal en kom je zelf ook aan vakantie toe. Wij zoeken altijd een camping voor elk wat wils.

Afgelopen weekend was er de trio wedstrijd in Groningen georganiseerd door Erwin Sikkes en Jurian Bulten. Deze wedstrijd word op drie verschillende wateren gevist. Er werd gevist op het Damsterdiep, Eemskanaal en op het Oosterhornkanaal.

Aan het Steelworks kanaal in Servië konden de Nederlandse junioren begin augustus helaas geen potten breken bij het WK Zoetwatervissen. De junioren tot 18 jaar (U18) werden tiende, de junioren tot 23 jaar eindigden als elfde.

IMG_2397_450x600.JPGZaterdag 15 augustus waren we met in totaal 6 visboten aanwezig op Camping Wedderbergen voor de roofvisclinic.

Om kwart over acht hebben we afgesproken bij de nabij gelegen trailerhelling en de eerste vrijwilligers waren al aan het traileren. Ook de overige boten arriveerden en binnen een goed half uur lagen alle boten in het water. We konden even bijkletsen met onze collega vissers voor vandaag en nadat de boot van ‘Aspirant’vismeester Henk en Vismeester Dick was aangekomen (zij waren al op de camping), konden we in colonne naar de camping varen.

Zaterdag 1 Augustus was het dan zover, waar ik zolang naar had uitgekeken werd eindelijk werkelijkheid. Rond de klok van half zes vertrokken we naar Schiphol. Na daar een paar uur rond te hebben gelopen op Schiphol en hadden ingecheckt vertrokken we om 10.00 richting Servië. Daar kwamen we rond 12.00 uur aan het was daar direct al lekker op tempratuur.

Afgelopen zaterdag werd de jubileum wedstrijd van de facebookpagina wedstrijdvissers NOM Nederland gevist. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Bas Supheert ivm het behalen van duizend leden op de facebook pagina. Het was dan ook niet moeilijk voor Bas om deze wedstrijd vol te krijgen.

Afgelopen weekend was het WK Feeder vissen in Nederland. Dit was voor mij de ideale mogelijkheid om dit grote evenement eens van dichtbij te bekijken. Via de Sportvisserij kon ik aan een paar perskaarten komen. Aangezien ik niet overal tegelijk kon zijn heb ik Wout Jan Kuik benaderd of hij ook belang bij een perskaart had en wat foto’s wil maken van het WK.

Na de vorige wedstrijd van Ketelmeer stond nu de 2 daagse op de programma.

Inmiddels kun je wel zeggen dat het hier gaat om de traditionele 2 daagse.

Deze wordt al jaren op de TT weekend georganiseerd.

In eerste instantie verliep de inschrijving wat moeilijk.

De 3e en 4e wedstrijd van de Topcompetitie Feeder werd gehouden aan het Kanaal Gent – Terneuzen, op het parkoers waar over 2 weken het WK Feeder wordt gehouden. Dit weekend begint officieel de zomer, maar de zon heeft zich weinig laten zien. Het hele weekend was het hoofdzakelijk bewolkt en waaide er een straffe westenwind.

Na mijn afstraffing van zaterdag mocht ik zondag deelnemen aan de gescheiden koppelwedstrijd in Beilen. Afgelopen week was ik benaderd door Gezinus Bisschop of ik wel mee wilde vissen met de gescheiden koppelwedstrijd in Beilen.

Na vorige week een rustig pinksterweekend gehad te hebben is het dit weekend weer tijd om een paar wedstrijden te vissen. Vandaag (zaterdag) stond de jaarlijkse wedstrijd Open Pekelder Kampioenschap van HSV De Beurs op het programma. Ik zat vorige week nog te twijfelen aan welke wedstrijd ik vandaag mee zou doen.

Zoals het inmiddels traditie getrouw is reizen we het Pinsterweekend af richting Gartow om daar deel te nemen aan de Pfingst marathon van maar liefst 22 uur. Voor ons voornamelijk een gezellige trip met toch als doel om de overwinning in de wacht te slepen. Ons gezelschap bestaat evenals vorige jaar uit Jacco, Anton en ondergetekende.

Zaterdag 16 mei was het tijd voor de wedstrijd in de urkervaart. Ik had voor maanden terug al contact gehad met Hessel Post om met deze wedstrijd mee te doen. Via Facebook had ik mij in eerste instantie aangemeld voor het feedervak. Je kon namelijk kiezen tussen vissen met de vaste stok of met de feeder.

Vandaag Hemelvaartdag was er de open koppelwedstrijd van de Meppeler hengelaars vereniging. Ik had me al op tijd aangemeld voor deze wedstrijd en zou later wel kijken met wie ik deze wedstrijd zou vissen. Dit is een wedstrijd bij mij in de buurt en kon ik niet laten lopen.

Op woensdag 29 april zijn we afgereisd naar het Tsjechische Cheb, voor de FTM Feeder cup. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Fishing Tackle Max uit Duitsland.

Na een ritje van ruim 700 kilometer kwamen we aan in Cheb bij Hotel Hvezda.

Vandaag was het Koppeltijd voor mij. Na een mooi weekend op de camping De wedderbergen kom ik vandaag naar een andere camping. Vandaag werd de koppelwedstrijd van Peter Vierhout en Camping T Wisentbos gevist. Peter had mij gevraagd of ik ook dit jaar weer met hem wilde koppelen. Vorig jaar hebben we deze wedstrijd ook samen gevist en Peter is wel iemand die niemand zo passeert.

In 2013 was HSV Klokkeweel samen met the Breambusters gestart met deze wedstrijd.


De bedoeling was om het wedstrijdvissen in de regio een impuls te geven. De organisatie was ook dit jaar in handen van HSV Klokkeweel en Ronald Nannings.

Bij de Graankorrel is afgelopen zaterdag 25 april een open dag gehouden. Op hengelsport en dierengebied was er ontzettend veel te doen en te zien: uilen, honden, kippen, paarden, enzovoort. Radio Simone FM was live aanwezig. Ik had met Martin afgesproken dat ik nog even langs zou komen. Ik had na het avontuur op de camping wedderbergen wat op de zelfde dag was weinig tijd meer over om naar De Graankorrel te gaan.

Afgelopen weekend was ik uitgenodigd door de camping De Wedderbergen om met een paar vissers te gaan vissen op de vijver waar vorig jaar Karper is uitgezet. Men was zeer benieuwd hoe het met de karpers ging. De hele winter was er niet gevist op de vijver. De vissers de ik mee vroeg waren direct bereid om mee te gaan. Ik had Jan Epping benaderd om daar te gaan vissen Jan is ook al een aantal jaren bezoeker van deze mooie gezins camping.

Saga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenGruppen Angelsport EmlichheimBAITSHOP.NLMarcel vd EyndeWormenkwekerij WasseVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport SappemeerVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.GURU Knowledge is power.