banner de witvisser

Verpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenGruppen Angelsport EmlichheimGURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Hennie Kruidenier.Hengelsport SappemeerWormenkwekerij Wasse
De zevende wedstrijd van de zomercompetitie werd gevist in het Noordhollandskanaal te Amsterdam onder prima omstandigheden, niet te warm en een watertje welk erbij lag als een biljartlaken. Mooi parcours gestoken stekken op bijna 4o meter, loten, voorbereiden, bakkie en de wedstrijd kan starten. We missen vandaag liefst zes A-klassers en dat is uitzonderlijk veel. Ton van de Nieuwboer, Peter Krijgsman en Jeroen Storck laten zich vandaag gelden bij de topcompetitie feeder, Ton en Peter vissend en Jeroen als bankrunner voor het team. De mannen doen daar veel ervaring op, het loopt nog niet van een leiden dakje maar Ton wist vandaag keurig tweede te worden in zijn vak.
Dat de mannen veel ervaring opdoen bij de topcompetitie blijkt in de zomer- en zomeravond competitie die zij meevissen. Dus met een kleinere groep dan gebruikelijk werd de zevende wedstrijd gevist. Gelijk na de start werden de eerste vissen al gescoord. Er was op bepaalde plekken veel bvis aanwezig en dan is het de kunst de grote te vinden. Op staart lukte dat Hidde Hoekstra uitstekend, naast mooie brasems testen ook een aantal karpers zijn lijnen. Helaas voor Hidde waren deze karpers hem de baas. Zijn buurman Juan Cabrera leert wekelijks torrepikken bij de ouderengroep en dat beheerst hij uitstekend. Vis na vis werd met mooi tempo geland echter niet van dien aard dat hij een bedreiging ging vormen voor Hiddde. Bert Groot beheerst het torrepikken nog vanuit zijn tijd bij het Karpertje. Bert besefte echter met enkel torren kan ik geen potten breken en wist secuur vissend diverse brasems te verleiden. In het A-vak was Hendrikje Sikma zo uit de nachtdienst alweer present, chapeau daarvoor. De keus voor de feeder bleek vandaag helaas voor haar niet de juiste. Haar buurman Raymond van de Meer had ook een kort nachtje achter de rug en merkte dat dat geen optimale voor bereiding is. Het kostte hem een schepnetsteel maar daarnaast zie je hem wekelijks voor uitgaan. Uistekend te vissen zat Bert Jansen. Bert had door de vis aasde vandaag hoog, de meeste vis kon je vangen op ruim een meter boven de grond.
Er waren meer vissers die dit ontdekten en zo lekker door vingen. Mocht je dat niet door hebben was het toch wat zeuren om een mooi portie vis te vangen. Na vier uur klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. In vak A ging de vakwinst naar Bert Jansen met 7,5 kilo, tweede eindigde Tom Moolevliet en de derde plek ging naar Sjaak Veldt. In vak B was Hidde Hoekstra vandaag iedereen de baas met bijna 10 kilo, tweede eindigde Bert Groot en derde werd Cor Martens. We kijken terug op een uitermate sportieve en gezellige wedstrijd met veel vis qua aantallen. Na afloop waren er prijzen voor de vakwinnaars en de een na laatste van beide vakken. Er waren daarnaast een viertal extra voerprijzen beschikbaar gesteld door Hidde Hoekstra waarvoor onze hartelijke dank.
Uislag 7ezomercompetitie
Vak A
1 Bert Jansen 7.500 gram
2 Tom Moolevliet 5.660 gram
3 Sjaak Veldt 4.098 gram
Vak B
1 Hidde Hoekstra 9.472 gram
2 Bert Groot 7.076 gram
3 Cor Martens 5.454 gram
Na zeven wedstrijden begint het klassement zich te vormen. In de A-Klasse staat alles erg dicht op elkaar . Sjaak Veldt is de troste koploper. In de B-Klasse is Simon van der Kolk oppermachtig de nueemers twee en drie Bert groot en Bert Jansen volgen op gepaste afstand. Degradatie is al een feit voor Hendrik Moolevliet en Hendrik Delbrugge en Toon Coloello staan er slecht voor maar hebben nog alle gelegenheid het noodlot van zich af te schudden.
Voor het verenigingskampioenschap lijkt het een gelopen race Simon van der Kolk is al bijna niet meer in te halen, keurig tweede staat Bert Groot gevolgd op plek drie door Bert Jansen. Opvallend dat alle drie de heren B/vissers zijn en optimaal profiteren van de stekloting aan de buitenkanten.
Tussenstand Clubkampioenschap (Minus 3 slechtste resultaten)
1
Simon vd Kolk 5 Kl.pnt 36519 gram
2
Bert Groot 10 Kl.pnt 35375 gram
3
Bert Jansen 11 Kl.pnt 21408 gram
4
Ton van de Nieuwboer 12 Kl.pnt 23165 gram
5
Sjaak Veldt 12 Kl.pnt 19304 gram
Hengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeGURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Hennie Kruidenier.Wormenkwekerij WassePreston Innovations.Gruppen Angelsport EmlichheimT Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - Cresta