banner de witvisser

CRESTA ***SUPERIOR COMPETITION 9000*** (Video)

 

Saga-the-game-changer - CrestaHengelsport SappemeerT Wisentbos DrontenGruppen Angelsport EmlichheimDe Graankorrel Oude Pekela.Marcel vd EyndePreston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.GURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseVerpa-Geers Groundbaits.

Spannende ontknoping Wintercompetitie Hsv Kennemerland

De zevende en laatste wedstrijd van de wintercompetitie op zondag 10 februari 2018 werd gevist in de Zaan te Wormerveer. Vooraf weersvoorspellingen die er niet om logen, veel regen, harde wind aantrekkend tot stormachtig dit zorgde helaas voor een flink aantal afmeldingen. Dat weer gelukkig lang niet altijd goed wordt voorspeld bleek vandaag weer een keer, na een uurtje regen werd het droog en zelfs de wind ging helemaal liggen. Dertien vissers durfden het aan en die werden daarvoor beloond, mooi parcours en stekken ruimer uit elkaar was nu mogelijk. Vandaag waren er naast de normale dagprijzen een viertal extra stekprijzen, te weten een mooie Shimano 12 ft feeder, een Korda zonnebril, fles cognac en zak Verpa lokvoer. Dus mocht je vandaag niets vangen wellicht was dan het lot positief gestemd. Om half negen klonk het startsignaal en vlogen korven te water, werd er geplompt maar ook nauwkeurig gecupt. Voor het klassement streden voor plek 1 en 2 Sjaak Veldt en Nico Schouws.

 

 

 

Sjaak met al twee eerde overwinningen in de Zaan op zak en een keurig loting net naast de kop kon een punt voorsprong verdedigen. Nico Schouws zat op stek 11 en gokte vandaag geheel op de feeder net als Sjaak. Voor plek drie was het helemaal spannend met Tom Moolevliet met veruit de beste papieren, gevolgd door Jeroen Storck die door ziekte absent was, Jean Chagineu, Hendrikje Sikma, Bert jansen en Juan Cabrera. Vijf kandidaten die vandaag een sportieve strijd aangingen. In het voordeel waren Hendrikje Sikma op de kopplaats en Jean Chagineu op de staartstek al maak dat op de Zaan minder uit dan op andere wateren. Gelijk na de start werden al de eerste vissen gevangen, dat beloofde een mooie ochtend te worden. Op kop wist Hendrikje Sikma pas laat in de wedstrijd de vis te vinden en startte zij een inhaalslag. Wie wel gelijk goed in de vis zat was Ton van de Nieuwboer. Net als de vorige wedstrijd in de Zaan wist hij opnieuw uitstekend te vangen. Bert Jansen had volledig gegokt op het kantstokje. Verkeerde keus bleek en het laatste uur maakte hij toch de lange hengel klaar, vrij snel succes. In vak B wist Jean Chagineu de eerste twee uur secuur vissend liefst zeven vissen tot aanbijten te verleiden. Zijn buurman Juan bleef in dezelfde tijd op nul steken en Nico Schouws wist er slecht eentje tot aanbijten te verleiden.

 

 

 

Het was Andre van Pel die met 4 vissen halverwege de strijd goed mee kon komen. Op menig stek zag je dat de vissers door extra piertjes te knippen hoopte op meer succes. Tom Moolevliet die het jaar afsloot op de koppositie is het in 2019 helemaal kwijt, ook vandaag liep het totaal niet. Met een slecht resultaat zou het zelfs kunnen gebeuren dat Tom uit de top drie kukelt. Wie op dreef komt is Juan Cabrera vis na vis wordt geland totdat hij er een verspeeld en het gelijk weer afgelopen is. Zijn buurman Nico Schouws is in tussen gestart met een inhaalactie en weet ze goed te vinden het laatste uur. De snelstarters Andre van Pel en Jean Chagineu kunnen ze niet meer vinden na hun mooie start. De regen is al na een uur gestopt, het water is een biljartlaken en een mooi stroompje zorgen ervoor dat het goed toeven is aan de waterkant. Na drieënhalf uur klinkt het eindsignaal. In vak A gaat de vak- en wedstrijdwinst naar Ton van de Nieuwboer met bijna 10 kilo en 13 stuks, opnieuw subliem gevist. Tweede eindigt Hendrik Sikma met 6 stuks en vijf kilo. Genoeg voor plek drie dat zal blijken. Derde eindigt Sjaak Veldt voor hem wat teleurstellend. In vak B weet Nico Schouws zijn eindsprint te verzilveren met vakwinst met 9 stuks en 6 kilo, tweede eindigt Jean Chagineu en keurig derde Juan Cabrera. Voor de eerste van elk vak zijn er waardebonnen en de nummers een na laatst gaan met een zak voer huiswaarts. Als toetje werden een viertal stek prijzen verloot te weten een pracht Shimano feeder en Korda Zonnebril beschikbaar gesteld door Hidde waarvoor onze hartelijke dank en ook nog een zak Verpa Lokvoer en een goede cognac, de vier gelukkigen gefeliciteerd.

 

Vak A 
1 Ton van de Nieuwboer 13 stuks 9.478 gram 107 punten
2 Hendrikje Sikma 6 stuks 5.072 gram 56 punten
3 Sjaak Veldt 4 stuks 3.556 gram 39 punten
4 Bert Jansen 5 stuks 3.040 gram 35 punten
5 Daan van der Venne 3 stuks 2.547 gram 28 punten
6 Peter Krijgsman 3 stuks 2.006 gram 23 punten
7 Dolf Rijs 4 stuks 1.611 gram 20 punten

 

 

 

Vak B 
1 Nico Schouws 9 stuks 6.369 gram 72 punten
2 Jean Chagineau 7 stuks 5.118 gram 58 punten
3 Juan Cabrera 5 stuks 3.405 gram 39 punten
4 Andre van Pel 4 stuks 2.510 gram 29 punten
5 Hidde Hoekstra 2 stuks 2.163 gram 23 punten
7 Tom Moolevliet 0 stuks 0 gram 0 punten

 

Dan het spannende deel welke verschuivingen hebben plaats gevonden, want dat die er zijn is zeker gezien de uitslag. Nico Schouws mag zich na vandaag de nieuwe winterkampioen noemen door Sjaak Veldt vandaag toch nog voorbij te streven. Dan wie is derde, met zijn twee vandaag gaat de bronzen plak naar Jean Chagineu net voor onze sterk vissende dame Hendrikje Sikma die keurig vierde eindigt in een sterk deelnemersveld. Tom Moolevliet zakt weg naar een vijfde plaats, alles proberend lukt het in 2019 niet meer zoals Tom het graag zag. We kijken terug op een sportieve strijd, wisselende vangsten, wisselende weersomstandigheden een leuke groep, veel gezelligheid en een prima sfeer. Alle deelnemers bedankt voor jullie aanwezigheid en we hopen ieder weer te mogen begroeten bij een van onze vele activiteiten die we met veel plezier organiseren in 2019.

 

 

 

EINDSTAND Wintercompetitie 2018-2019 (Aftrek twee slechtste resultaten)

1 Nico Schouws 8 Overall Punten 432 Vangstpunten
2 Sjaak Veldt 9 Overall Punten 408 Vangstpunten
3 Jean Chagineau 14 Overall Punten 340 Vangstpunten
4 Hendrikje Sikma 15 Overall Punten 196 Vangstpunten
5 Tom Moolevliet 17 Overall Punten 342 Vangstpunten
6 Juan Cabrera 17 Overall Punten 266 Vangstpunten
7 Bert Jansen 18 Overall Punten 345 Vangstpunten
8 Jeroen Storck 20 Overall Punten 337 Vangstpunten
9 Arie vd Brug 20 Overall Punten 294 Vangstpunten
10 Ton van de Nieuwboer 21 Overall Punten 217 Vangstpunten
11 Hidde Hoekstra 21 Overall Punten 98 Vangstpunten
12 Peter Krijgsman 24 Overall Punten 120 Vangstpunten
13 Theo Breedijk 25 Overall Punten 281 Vangstpunten
14 Cor Martens 26 Overall Punten 409 Vangstpunten
15 Daan van der Venne 27 Overall Punten 103 Vangstpunten
16 Andre van Pel 30 Overall Punten 160 Vangstpunten
17 Dolf Rijs 37 Overall Punten 215 Vangstpunten
18 Fred de Bruijn 37 Overall Punten 158 Vangstpunten
19 Alfred van Wersch 39 Overall Punten 152 Vangstpunten
20 Frank de Haan 47 Overall Punten 23 Vangstpunten

 

 

 

Hengelsport SappemeerSaga-the-game-changer - CrestaGruppen Angelsport EmlichheimT Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Preston Innovations.GURU Knowledge is power.Hengelsport Hennie Kruidenier.Wormenkwekerij WasseDe Graankorrel Oude Pekela.