banner de witvisser

Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.Hengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerT Wisentbos DrontenPreston Innovations.Gruppen Angelsport EmlichheimDe Graankorrel Oude Pekela.Wormenkwekerij Wasse

Zondag 2 december de tweede wedstrijd van de wintercompetitie van Hsv Kennemerland werd gevist in de Zaan te Wormerveer. Uitzetten met de druilerig regentje welk later bleek vrijwel de gehele ochtend aan te houden. Mooi alle stekken kunnen plaatsen, parcours lag er prima bij. Voor het loten een minuut stilte om een van onze trouwste leden Harrij van Dessel te herdenken. De wedstrijdcommissie waardeert zeer het initiatief van Juan Cabrera om geld in te zamelen om een mooi bloemstuk voor Harrij te regelen. Na de minuut stilte loten, de steknummers stonden op een Bakje met pepernoten, die smakelijke hap was alvast binnen. We mochten een nieuw lid verwelkomen, te weten Arie van de Burg. We heten Arie van harte welkom en hopen dat hij zich bij ons thuis gaat voelen. Een ruim uur om rustig alles op te bouwen, waarbij een hoofdlampje niet mocht ontbreken. Om half negen valt het net te zien en klinkt het start signaal. Onvoorstelbaar gelijk krommen de eerste toppen en schieten de dobbers al weg. Dit bleek het begin van wat werkelijk voor vrijwel elke deelnemer een fantastische ochtend werd. Het was voor veel van ons werken geblazen en je blij mocht zijn je bakkie al te hebben gedaan, want na de start ontbrak daarvoor de tijd.

 

 

Op het kopnummer zat Theo Breedijk heerlijk vis te vangen, slag na slag maar ook zijn buurman Jean Chagineu deed zijn best. Zelfs Jean had besloten vandaag de vaste stok in te zetten, hetgeen wel wat zegt. En verleerd bleek hij het zeker niet. Na even de blaas te hebben geleegd ontdekte Tom Moolevliet de vis zit ook voor mijn voeten. Tom schakelde snel en met enkel een topsetje kwam de snelheid er echt in. Jeroen Strock had dezelfde techniek bedacht, kort vissen betekend meer snelheid en vanzelf meer vis. Schitterend om beide mannen tempo te zien maken. IN vak B was het Sjaak Veldt die had gekozen om te starten met zeven meter. Geen slechte keus maar gedurende de wedstrijd ging Sjaak langzaam dichter naar de kant. De overigen in het vak zaten langer, bij zoveel vis kost dat te veel tijd. Maar het is natuurlijk puur genieten geblazen wanneer de vis zo heerlijk los is. Enkel Peter Krijgsman bleef volhouden met de feeder, veel beet en moeilijk te verzilveren en nauwelijks grotere vis dan met de stok. Een gok die goed had kunnen uitvallen maar vandaag mislukt. Na drieënhalf uur klinkt het eindsignaal.

 

 

Een ding is zeker het gaat een zware klus worden voor de weg/telploegen. In vak A gaat de vak- en wedstrijdwinst naar Tom Moolevliet die met liefst 156 stuks en ruim 13 kilo een heerlijke ochtend heeft beleefd, keurig tweede eindigt Jeroen Storck en derde plek is een prooi voor Cor Martens. In vak B staat Sjaak Veldt op eenzame hoogte met 158 stuks en 12 kilo blijft hij alle andere ruim voor, op gepaste afstand eist Nico Schouws de tweede plek op en Dolf Rijs wordt keurig derde. 
Na afloop is er waardebon voor de eerste van elk vak en een flinke zak voer voor de een na laatste van elk vak, keurig geregeld door Bert Jansen. We kijken terug op een plezierige, gezellige, warme. Natte maar vooral visrijke visochtend. Kort gezegd puur genieten geblazen!

 

 

 

Vak A 
1 Tom Moolevliet 156 stuks 13.352 gram 289 punten
2 Jeroen Storck 150 stuks 11.460 gram 264 punten
3 Cor Martens 134 stuks 11.226 gram 246 punten
4 Bert Jansen 120 stuks 9.062 gram 210 punten
5 Jean Chagineau 100 stuks 6.715 gram 167 punten
6 Theo Breedijk 96 stuks 6.148 gram 157 punten
7 Fred de Bruijn 64 stuks 6.312 gram 127 punten
8 Peter Krijgsman 32 stuks 3.691 gram 68 punten

 


Vak B 
1 Sjaak Veldt 158 stuks 12.095 gram 278 punten
2 Nico Schouws 97 stuks 8.875 gram 185 punten
3 Dolf Rijs 68 stuks 8.350 gram 151 punten
4 Juan Cabrera 71 stuks 6.801 gram 139 punten
5 Arie vd Brug 55 stuks 6.605 gram 121 punten
6 Alfred van Wersch 62 stuks 5.110 gram 113 punten
7 Andre van Pel 49 stuks 4.620 gram 95 punten
8 Daan van der Venne 39 stuks 5.322 gram 92 punten

 

 

 

 

Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenPreston Innovations.Wormenkwekerij WasseGURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaHengelsport Sappemeer