banner de witvisser

T Wisentbos DrontenPreston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeSOLITH Fish - CrestaGruppen Angelsport EmlichheimGURU Knowledge is power.Wormenkwekerij WasseVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport Hennie Kruidenier.De Graankorrel Oude Pekela.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.

Beilervaart, zoals gezegd een alternatief voor de nabijgelegen Linthorsthomankanaal. Die was echter bezet. Afijn Beilervaart dus, voor mij persoonlijk ook nieuw; ik zie daar weleens mensen zitten, als ik bij Tankstation Fieten ga tanken of daar mijn auto laat wassen. Maar nooit gedacht dat je daar redelijk vis kunt vangen. Beilervaart staat in de omgeving bekend als Zeelwater bij uitstek; Vis TV xl heeft daar afgelopen zondag ook de nodige aandacht geschonken en topvisser Herwin Kwint en presentator Marco Kraal hebben menig zeelt gevangen. Goed terug naar onze wedstrijd: in de loop naar de wedstrijd toe, hebben mijn broer en ik daar regelmatig gezeten en beide keren heb ik een redelijk zeelt op de vaste stok kunnen vangen, wat op zich al een enorme sensatie is. Het gekriebel in de maag, zo van: “Kan het topelastiek dit wel aan” en dan de uiteindelijke landing. Dus, vol goede moed doe ik de loting, nadat we wat bij gekletst hebben.

 

 

 

Ik lootte stek 4, (gr……..) midden in het pascours. Toen ik uiteindelijk mijn spullen aan het installeren was, zag ik al snel dat er geen zeelt in de buurt is. Geen grote platen van bellen, zoals de voorafgaande keren. Wel stond er een lichte stroming van links naar rechts. Mijn broer Nus lootte staart en Martin R. lootte de kopplek. Ik had thuis in de voorbereiding zo mijn gedachten laten gaan hoe ik het zou aanpakken.

 

Ik zou met de Matchhengel beginnen om van de nul af te komen en later op mijn tweede voerplek gaan om daar met mijn vaste stok te vissen. De toeter ging en ik maakte twee nauwkeurige voerplekken. De een met de lijnclip en de ander door te cuppen. Hier staat nog geen 1.30 m water, dus moet je voorzichtig te werk gaan om niet bij voorbaat de vis te verjagen. Ik had nauwelijks de matchdobber op de plek gebracht of een wegloper kondigde de eerste vis aan; een redelijke ruisvoorn met felrode vinnen, Nou als het zo begint dan kan het nog wat worden, dacht ik nog. Nou zal je zien dat het niet altijd zo werkt zoals je hebt gehoopt. Wat ik ook deed aan aanpassingen, ik kon daarna geen kop meer vangen. Ondertussen keek ik natuurlijk wel naar de andere voerplek of daar al leven in de brouwerij was. Op het eerste gezicht was er niets te zien. Ik nam de vaste stok ging hoopvol naar de tweede voerplek, maar als je na iets meer dan driekwartier geen leven ziet, dan ga je toch twijfelen. Rechts zag ik Martin ongeveer een kwartier lang worstelen met een vis, Zeelt uiteraard. Achteraf vertelde hij dat hij heel veel bellen in het water zag en hij gooide zijn dobber met maden aan de haak er midden in. Het langzaam weglopen en ondergaan duidde op een grote jongen. Een zeelt van meer dan 2300 gram. Helemaal links zag ik Nus regelmatig scheppen.

 

 

 

Later vertelde hij dat hij nauwelijks klaar was met voeren en zijn dobber op de plek legde en bezig was om zijn hengel in de steun te leggen, keek hij op en zag hij zijn dobber niet meer en bij het aanslaan voelde hij hevig bonken en zag hij topelastiek wel een meter uitkomen. Wat in de oefensessies niet gelukt was, lukte nu wel: een zeelt van ruim 2200 gram. En het bleef maar doorgaan, wel is waar geen zeelt meer, maar wel erg veel voorns, genoeg voor 4649Goed dit waren de succesverhalen van de latere nummers 1 en 2. Met de moed der wanhoop maakte ik anderhalf uur voor het einde van de wedstrijd een nieuwe voerplek aan. Op 6 meter, deze keer louter voornvoer om te kunnen sprokkelen om zo nog wedstrijdpuntjes bij elkaar te schrapen. Ik ving gelukkig nog wat voorns en bracht iets meer dan een kilo ter weging. Goed voor 2 wedstrijdpunten. Al met al K.M.P, om met Henk Kraster te spreken. De zondag daarop gingen we op verjaardag en kwam ik mijn zoons Simon en Michael tegen. In de evaluatie bleek dat een bezoekje bij Hengelsport Veendam, John Opholt, misschien wel andere resultaten zou hebben gebracht. Bij deze John, de eerstvolgende keer zijn we weer van de partij. Teleurgesteld, jazeker. Wanhopig, zeer zeker niet. O ja even wat anders: de mensen die tijdens onze wedstrijd zeelt hebben gevangen, zouden mogelijk nog meer zeelt hebben gevangen als ze de vis ver van de voerplek zou hebben gedrild en geland. Of zou Marco Kraal dit uit zijn duimpje hebben gezogen. Het klinkt echter wel LOGISCH.

Volgende wedstrijd : 19 mei : Oranjekanaal dichtbij de Drents Hoofdvaart

 

 

 

 

SOLITH Fish - CrestaPreston Innovations.Wormenkwekerij WasseGURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Gruppen Angelsport EmlichheimT Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Sappemeer