banner de witvisser

GURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenSOLITH Fish - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Gruppen Angelsport EmlichheimWormenkwekerij WasseVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Sappemeer

Zondag 11 maart 2018 werd de eerste wedstrijd van de totaal twee Openingswedstrijden van Hsv Kennemerland gevist in het Noordhollandskanaal tegenover Oost-Graftdijk. In vergelijking met een week terug was het water gelukkig weer vloeibaar, nu afwachten welke invloed de koude heeft op de vis. Vandaag voel je het voorjaar, wel af een toe een buitje maar op zich prima omstandigheden. Mooi parcours gezet, stekken op ruim 40 meter alle kans om lekker vis te vangen. Opvallend veel vaste stokken werden er vandaag klaar gezet, een enkeling liet de feeder zelfs in het foedraal. Na een ruim uur klonk het aanvang signaal en vlogen de korven richting overzijde en ook menig voerbal verdween in het water. Een aantal vissers besloot zorgvuldig door te cuppen zijn stek op te bouwen. Verrassend snel werd er door de stokvissers al vis gevangen een goed teken. In vak A op de kopstek was het Gert Lute die in het eerste uur met een mooi tempo zijn vis ving. Zijn buurman Cor Martens moest een uur wachten voor zijn eerste beet maar had daarna een mooi tempo. In vak A liet de vis zich lekker vangen. Onze promovendus Ton van de Nieuwboer had enkel de stok ingezet een uitstekende keus. Binnen een half uur lagen er al acht in het netje. Na het bij cuppen van casters viel het een half uur stil. Ervaren als Ton is liet hij casters gelijk zitten en langzaam aan kwam de beet terug. In het laatste kwartier wist Ton zelfs nog twee echt flinke platte te landen. Hendrik Delbrugge was terug uit zijn winterslaap maar kwam deze ochtend kon hij het niet vinden. Wellicht te veel gegokt op de feeder.

 

 

In vak B zat Juan Cabrera op het staartnummer. Ondanks het mooie nummer toch gekozen ook feeder te hanteren. Moeizaam is het juiste woord maar toch wist Juan mooie voorns te vangen. In het midden van het parcours gokten Sjaak Veldt en Nico Schouws ook op twee paarden. Beide kwamen er achter dat er met de feeder geen eer te behalen viel. Met de stok kwam het bij hen ook langzaam op gang, maar wisten zij toch menig visje te vangen. Nico Schouws schakelde vaak terug op de feeder. Het resulteerde na drie uur toch in een beet en een mooie brasem, direct gevolgd door een echte dikke platte. Maar zo onverwacht als de beet kwam was het feest weer over. Voor Nico een teken terug te schakelen naar de stok. De stroming was weg, lichtter pennetje erop en gassen het laatste uur. Bewonderenswaardig was het feit dat Harrij van Dessel weer van de partij was. Gebracht door zijn dochter probeerde Harrij van alles maar doordat Harrij enkel met de feeder kom vissen kon hij geen potten breken. Maar top dat Harry er weer bij was, wie had dat verwacht en de resultaten komen vanzelf weer.

Na vier uur het eindsignaal en kunnen de weegploegen op pad. In vak A wist Ton van de Nieuwboer met de vaste stok zijn vak en de wedstrijd te winnen met een gewicht van bijna 13 kilo. Tweede werd Cor Martens en derde eindigde Michiel Kraay. In vak B wist Nico Schouws zijn vak te winnen met 11 kilo maar het vele wisselen kan hem weleens de dagwinst hebben gekost. Misschien toch beter consequent voor enkel de stok te kiezen. De tweede plaats ging naar Sjaak Veldt en derde eindigde Juan Cabrera. Er is vandaag zeker gezien de vorstperiode goed gevangen. Het plezier zat er bij iedereen in, de sfeer was top, we kijken ondanks af en toe een buitje terug op een geslaagde start van het nieuwe seizoen. Volgende week gaan we het opnieuw proberen en hopen weer dezelfde mooie vangsten te kunnen melden.

Vak A
1 Ton van de Nieuwboer 12.917 gram
2 Cor Martens 11.339 gram
3 Michiel Kraay 7.509 gram

Vak B
1 Nico Schouws 11.330 gram
2 Sjaak Veldt 5.809 gram
3 Juan Cabrera 2.582 gram

 

 

 

 

SOLITH Fish - CrestaDe Graankorrel Oude Pekela.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeWormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.Preston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.Hengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenGruppen Angelsport Emlichheim