banner de witvisser

SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.Verpa-Geers Groundbaits.CarpzoomGURU Knowledge is power.TopdobbersVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerPreston Innovations.Marcel vd EyndeMatrixHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.De Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos Dronten

Voor het inmiddels 45e jaar werd in het laatste weekend van augustus weer de 24 uurs aan de IJSSEL gevist. 14 teams waren keurig om 07:00 uur aanwezig in het altijd gastvrije hotel -restaurant IJSSELZICHT te Veessen. Na donatie van de inleg en een lekkere verse kop koffie kon er Worden geloot. De nummers 1 t/m 7 op de strekdam, 8 t/m 14 tussen de kribben.

Om 08:00 gezamenlijk vertrek naar het parcours. De sportvissers goedgezinde boer had zijn vee voor een weekend naar binnengehaald zodat eenieder met de auto naar de visplek kon komen. Waar vind je dat nog?

 

 

De wedstrijd begint om 10:00 uur dus ruim voldoende tijd alles op te bouwen en de afstand te peilen waar men wil gaan vissen. Meteen na het beginsignaal vliegen de korven richting de beoogde afstand de ijssel in.  Overdag bleek het echter voor de meeste teams lastig de vis aan de gang te krijgen. Na de eerste weging zaten muv de lage nummers en de eindnummers de meeste teams na 11 uur vissen tussen de 4 en 10 kilo. Het mooie op dit parcours is echter dat een kop of staartplek lang niet altijd de winst oplevert. Zo ook dit jaar.

De weging om 05:00 zondagmorgen liet forse gewichten zien, tussen de 20 en 80 kilo kon door de deelnemers worden bijgeschreven. In de nacht bleken met name grote brasems aanbeet azen te zijn geweest. Ook enkele meervallen konden de grote hoeveelheden pieren niet weerstaan.

 

Om 10:00 uur de laatste weging en daarna rustig opruimen en terug naar IJSSELZICHT voor de prijsuitreiking. Alle inleg kon worden uitgekeerd doordat De Pelgrim hengelsport alle onkosten op zich had genomen, waarvoor dank.

Na enig rekenwerk Door organisatoren Bennie van de Beek en Harry Tibben konden de prijzen worden verdeeld, echter niet nadat alle teams door de organisatie werden bedankt voor het stipt naleven van het regelement en de instructies zodat wel ook volgend jaar weer welkom zijn bij de grondeigenaren.

 

 

Vak A strekdam

  1. Schalen/Kommer/Rorije 125,560 kg
  2. Mulder/van Raalten       78,360 kg
  3. Team HS RIJSSEN         77,200 KG

 

 

Vak B kribben

  1. Van de Beek/Tibben   114,520 kg
  2. Brahim/ Ter Beek       105,360 kg
  3. Nieuwenhuis/Kieskamp 57,680 kg

 

 

 

 

De Graankorrel Oude Pekela.CarpzoomSOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenPreston Innovations.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.MatrixTopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.Hengelsport SappemeerCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.GURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.