banner de witvisser

HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenHengelsport SappemeerPreston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.MatrixSOLITH Fish - CrestaTopdobbersVerpa-Geers Groundbaits.GURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Marcel vd EyndeCarpzoom

Voor het inmiddels 45e jaar werd in het laatste weekend van augustus weer de 24 uurs aan de IJSSEL gevist. 14 teams waren keurig om 07:00 uur aanwezig in het altijd gastvrije hotel -restaurant IJSSELZICHT te Veessen. Na donatie van de inleg en een lekkere verse kop koffie kon er Worden geloot. De nummers 1 t/m 7 op de strekdam, 8 t/m 14 tussen de kribben.

Om 08:00 gezamenlijk vertrek naar het parcours. De sportvissers goedgezinde boer had zijn vee voor een weekend naar binnengehaald zodat eenieder met de auto naar de visplek kon komen. Waar vind je dat nog?

 

 

De wedstrijd begint om 10:00 uur dus ruim voldoende tijd alles op te bouwen en de afstand te peilen waar men wil gaan vissen. Meteen na het beginsignaal vliegen de korven richting de beoogde afstand de ijssel in.  Overdag bleek het echter voor de meeste teams lastig de vis aan de gang te krijgen. Na de eerste weging zaten muv de lage nummers en de eindnummers de meeste teams na 11 uur vissen tussen de 4 en 10 kilo. Het mooie op dit parcours is echter dat een kop of staartplek lang niet altijd de winst oplevert. Zo ook dit jaar.

De weging om 05:00 zondagmorgen liet forse gewichten zien, tussen de 20 en 80 kilo kon door de deelnemers worden bijgeschreven. In de nacht bleken met name grote brasems aanbeet azen te zijn geweest. Ook enkele meervallen konden de grote hoeveelheden pieren niet weerstaan.

 

Om 10:00 uur de laatste weging en daarna rustig opruimen en terug naar IJSSELZICHT voor de prijsuitreiking. Alle inleg kon worden uitgekeerd doordat De Pelgrim hengelsport alle onkosten op zich had genomen, waarvoor dank.

Na enig rekenwerk Door organisatoren Bennie van de Beek en Harry Tibben konden de prijzen worden verdeeld, echter niet nadat alle teams door de organisatie werden bedankt voor het stipt naleven van het regelement en de instructies zodat wel ook volgend jaar weer welkom zijn bij de grondeigenaren.

 

 

Vak A strekdam

  1. Schalen/Kommer/Rorije 125,560 kg
  2. Mulder/van Raalten       78,360 kg
  3. Team HS RIJSSEN         77,200 KG

 

 

Vak B kribben

  1. Van de Beek/Tibben   114,520 kg
  2. Brahim/ Ter Beek       105,360 kg
  3. Nieuwenhuis/Kieskamp 57,680 kg

 

 

 

 

T Wisentbos DrontenSOLITH Fish - CrestaDe Graankorrel Oude Pekela.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeTopdobbersMatrixHengelsport SappemeerPreston Innovations.CarpzoomHengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Verpa-Geers Groundbaits.