banner de witvisser

Hengelsport Hennie Kruidenier.SOLITH Fish - CrestaCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.De Graankorrel Oude Pekela.GURU Knowledge is power.TopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport SappemeerVerpa-Geers Groundbaits.CarpzoomT Wisentbos DrontenMatrixMarcel vd EyndePreston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.

Vandaag is de Nederlands kampioenschap Feeder en Dames  gevist in het Noordhollandskanaal. Ook ik mocht aan deze wedstrijd mee doen. Ik had me net zoals mijn vismaat Arend Profijt geplaatst voor deze NK Feeder.  We hebben dan ook afgesproken om samen naar Noord-Holland te gaan om een poging te doen om een goed resultaat neer te zetten. Aangezien ik net terug was van vakantie had Arend al het aas geregeld. Ik zou zelf voor het voer zorgen.

 

Veel bekenden aanwezig. 

Noord-Holland ligt niet bij de deur en we hadden om halfzes bij mij in Meppel afgesproken. Vanaf Meppel was het nog een kleine twee uur rijden. Onderweg hebben we mooie even bij kunnen praten. En we hadden het over de kansen die we hadden om Nederlands Kampioen te worden.

 

Druk in de zaal. 

Ik gaf aan dat ik vaker op dit water gevist had met de bedrijvenwedstrijd. Je moest geen vak B of C loten. Dan zat je helemaal opgesloten en kon je lastig een visje vangen. Vak A was het gunstigst. Vooral de lage nummers zijn altijd goed. Met de illusie dat ik nummer A1 zou krijgen gingen we Assendelft binnen. Hier was de loting en we waren mooi op tijd.

 

Het parcours 

Er waren al een aantal bekende vissers aanwezig en deze hebben we nog even kunnen spreken. Even naar binnen voor een kop koffie en ik kon weer een ronde maken. Er was een sterk deelnemersveld met een aantal zeer goede Feeder vissers. Ook waren er al een aantal dames aanwezig voor het NK. Net toen ik weer naar buiten liep kwam ik de kersverse Wereldkampioene Anja Groot tegen. Ik moest haar natuurlijk even feliciteren met deze unieke prestatie. En een foto mocht ook niet ontbreken.

 

 Klik hier voor meer foto's

 

Anja Groot voor de tweede keer Wereld kampioen. Een top prestatie. 

Een stukje verder loop ik Gezinus Bisschop,  Jan en Kira Epping tegen het lijf. Kira had zich ook geplaatst en ook zij begint de kneepjes van het vissen ook door te krijgen.  Zij mocht haar kunsten vertonen bij de Dames. Even later mochten we de deelnemerskaarten ophalen. Dit is altijd een spannend moment. Ik kreeg mijn kaart en ik mocht het gaan doen op A 25. Op zich niet verkeerd geen C Vak. Arend mocht plaats nemen op A 7 . Dit kwam mooi uit allebei in het zelfde vak.

 

Gezinus Bisschop en Kira Epping zijn er klaar voor. 

Op mijn stek aangekomen zie ik dat rechts van mij Selwijn Rietman zit een feedervisser uit Genemuiden. Links van mij zat Egbert vd Kamp van De Grondel. Ook een goede bekende.  Even het water bekijken en ik zag dat er veel riet aan de overkant was. Ik besloot om een plek strak in de overkant te maken en een plek op 18 meter en nog een plek zes meter uit de overkant.

 

Selwijn rietman aan de KNIP 

Na rustig alles opgebouwd te hebben kon de voersessie beginnen. Ik heb goed voer en aas gebracht. Als je wil winnen dan moet je er ook voor gaan. Het vissen kon beginnen. Ik heb de hele wedstrijd ingegooid en opgehaald en heb veel vliegtuigen gezien. Ook nog enkele boten en een reiger die in de boom zat maar een aanbeet was er vandaag niet bij.

  Klik hier voor meer foto's

 

Arend Profijt in aktie tijdens de wedstrijd. 

In tegenstelling van mij was Arend goed bezig. Ik hoorde dat hij af en toe een vis ving. Ik ben maar verder gegaan met vliegtuigen spotten en wat zuchten en steunen tot het eindsignaal daar was.  Bij de weging hoorde ik dat Arend de meeste kilo’s had gevangen. Met ruim 22 kg werd Arend vandaag Nederlands kampioen. Een goede prestatie om de kopstekken eraf te vissen. Een terechte winnaar. Arend vist namelijk de laatste tijd zeer sterk.  Namens De Witvisser van harte gefeliciteerd met deze zege.

 

Dames in gelid 

Ook werd er bij de Dames het NK gevist. Mandy Schouws wist vak A te winnen met ruim acht kilo. Vak B werd gewonnen door de wereldkampioene Anja Groot met bijna zes kilo.

 

De Witvisser.

 Klik hier voor meer foto's

 

 

De uitslagen ziet u hieronder:

 

 

 

 Klik hier voor meer foto's

 

Sensas kruidenier boys uit Haaksbergen en omstreken.

 

 

Heey een brasem

 

 

 Klik hier voor meer foto's

 

 

Vliegtuig spotten

 

 

Een Reiger in de boom dat zie je niet vaak.

NK Dames

 

Mandy Schouws Nederlands kampioen Dames.

 

Intervieuw Jeugd Journaal met Mandy Swart.

 

 Klik hier voor meer foto's

 

 

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.De Graankorrel Oude Pekela.GURU Knowledge is power.TopdobbersVerpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndeCarpzoomVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.SOLITH Fish - CrestaPreston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenMatrix