banner de witvisser

Hengelsport Hennie Kruidenier.SOLITH Fish - CrestaCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.De Graankorrel Oude Pekela.GURU Knowledge is power.TopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport SappemeerVerpa-Geers Groundbaits.CarpzoomT Wisentbos DrontenMatrixMarcel vd EyndePreston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.

Op zaterdag 26 augustus was er weer de jaarlijkse wedstrijd van Visgids. Omdat de Urkervaart zo goed is bevallen zijn we daar dit keer ook weer neergestreken. En opnieuw is er goed vis gevangen en was de sfeer prima. 

Een stukje parcours van de hoge nummers in het vrije hengel vak

Een stukje parcours van de hoge nummers in het vrije hengel vak


 

Loten

Het is nog geen half zeven als wij van de organisatie aan komen bij Camping Urkerbos. Vanaf zeven uur start de loting en ondanks dat er altijd tijd zat is staan gewoontegetrouw de eerste vissers al net na 06:50 uur aan onze tafel te dringen. Nee heren, we starten echt pas om zeven uur. Alles lijkt goed te gaan en rond 07:40 is de grote groep vissers naar het water vertrokken. Nog even een deelnemer de weg naar het water wijzen en dan kunnen ook wij erheen. Telefoon, dhr. Jansen. Of is het nu Janssen? Wat het ook is, hij vertelt dat hij nummer 60 geloot heeft en dat is het vaste hengel vak. Hij heeft zich toch echt opgegeven voor de vrije hengel. Geluk bij een ongeluk is dat twee deelnemers voor het vrije hengel vak niet komen opdagen dus kan ik hem een nieuwe plek geven. Tot zover opgelost, maar het blijft knagen. We willen de organisatie zo goed mogelijk regelen, dus dit soort foutjes vind ik irritant. Later, als ik thuis ben en in de lijst kijk komt het antwoord. Er doen twee heren mee. Allebei hebben ze voorletter J en heten ze Jansen. De ene is echter met één en de andere met twee letters S en beiden komen ze uit een andere woonplaats. En ja, beiden doen ze in een ander vak mee. Volgende keer gaan we dus nog beter opletten. Voortaan komt ook het vak op de kaart te staan waarmee ook direct het hengeltype duidelijk is. Ook gaan we van tevoren op de kaart zetten voor welk hengeltype de deelnemer zich heeft aangemeld.
 

Aan het water

Enfin, tot zover de administratie. Op naar de Urkervaart. Eerst langs het parcours rijden waar Bert eindelijk eens legaal langs de weg mag rijden terwijl hij constant toetert. Het leuke is dat dit straks om 14:00 nog eens mag. We worden weer even kind. De jongens zijn gestart met vissen en we gaan eerst de weegschalen brengen naar de kop plekken. Dat gaat vlotjes en gelijk maken we wat foto’s. De eerste vissen komen ook al binnen. Voorn bij de vaste hengelaars, de eerste platten bij de kop van het vrije hengel gedeelte.   

Een mooie platte, direct al aan het begin van de wedstrijd
Een mooie platte, direct al aan het begin van de wedstrijd

Een net vol met dit soort vissen brengt je al gauw in de prijzen
Een net vol met dit soort vissen brengt je al gauw in de prijzen

  Ja, de lage nummers vrije hengel, daar zal de winst wel vandaan komen vandaag. Dat blijkt ook zo te zijn. Als na afloop de vissers hun spullen op gaan ruimen ligt precies bij deelnemer en qua beroep teven aannemer Crhis Van de Geer, een zootje steigerplanken. Chris, neem die handel nou ook effe mee… dat kun je toch niet zomaar aan het water laten liggen…
 

En weer wordt een vis geschept
En weer wordt een vis geschept


 

Uitslag

De wedstrijd wordt dit keer gewonnen door dhr. F. Harmelink. Hij is er voor uit Wijhe komen rijden maar met ruim 20 kg vis heeft hij de pot dik verdiend. De datum voor volgend jaar is in principe alweer vastgelegd en wel op de laatste zaterdag van augustus, 25 augustus 2018. We gaan rond het nieuwe jaar checken of er nog grote wedstrijden roet in het eten gooien en dan kan de datum eventueel nog aangepast worden, maar noteer deze maar vast in je agenda. Mis het niet want het is altijd gezellig en er wordt in de Urkervaart mooi vis gevangen.
Hier onderaan dit artikel kun je de uitslag van de eerste tien vak winnaars vinden.
 

Niko Oosterveen
Niko Oosterveen

 

Parcours van de vaste hengel
Parcours van de vaste hengel

 

Richard Wijzenbroek
Richard Wijzenbroek

 

Vissen met de vaste hengel
Vissen met de vaste hengel

 

Winnaar F. Harmelink gaat er door de vangst van ruim 20 kg vis met de jackpot vandoor
Winnaar F. Harmelink gaat er door de vangst van ruim 20 kg vis met de jackpot vandoor


 
 

Wat doet Visgids met het geld

Met enige regelmaat wordt ons gevraagd wat wij met het geld doen dat o.a. door deze wedstrijd wordt opgebracht. Welaan: Op onze site is te lezen wat visgids beoogt. In de afgelopen jaren hebben wij aan diverse doelen ondersteuning verleend. Denk dan aan Peuterfonds, Stichting Vissen met Beperking die vorig jaar een bijdrage van ons ontvingen of zoals het afgelopen najaar toen we met Gijs via Make a Wish in de grachten van Zwolle samen met Ed Stoop gingen vissen. Het goede doel voor dit jaar is begin 2017, zoals telkens aan het begin van een jaar, bepaald en bekend gemaakt. Voor dit jaar steunt Visgids het haaienproject van het Wereld Natuur Fonds. En ook volgend jaar zal natuurlijk weer een goed doel gekozen worden.
 

Uitslag Visgids 2017

 
 
Vak A, vrije hengel:

1 A 3 F Harmelink Wijhe 20,320 kg
 
2 A 2 A Strampel Losser 13,500 kg
 
3 A 4 R Hilgenkamp Dalfsen 12,100 kg
 
4 A 22 M Schievink Oldenzaal 11,010 kg
 
5 A 1 R Schoonhoven Oldebroek 10,510 kg
 
6 A 24 G J Ligtenberg Rijssen 8,050 kg
 
7 A 25 H Dimmendaal Westerbork 7,275 kg
 
8 A 10 T Post Eemnes  6,730 kg
 
9 A 19 J Vallen Utrecht 5,985 kg
 
10 A 15 D Scheffer Zwolle   5,730 kg
 
 
Vak B, vrije hengel: 


1 B 39 J Hakvoort Urk 7,360 kg
 
2 B 36  C van der Geer Druten 6,435 kg
steigerplanken meenemen!!!!
 
3 B 49 N Oosterveen De Wijk 6,300 kg
 
4 B 32 J Janssen Weesp 5,800 kg
 
5 B 37 R Wijzenbroek Zwolle 5,730 kg
 
6 B 48 J Veenman  Steenwijk 3,875 kg

 
7 B 30 N Wissink Oldenzaal 3,780 kg
 
8 B 26 Th van As Almere 3,265 kg
 
9 B 34  R Koekoek Nieuw Balinge 3,090 kg
 
10 B 42 B Hogendorp Eerbeek 2,310 kg
 
 
 
Vak C, vaste hengel: 


1 C 73 W de Boer Urk 4,795 kg
 
2 C 62 J Jansen Brummen 4,570 kg
 
3 C 79 B de Pijper Oostvoorne 3,890 kg
 
4 C 64 D Valstar Daarlerveen 3,730 kg
 
5 C 74 B Windhouwer Houten 3,580 kg
 
6 C 61 S van der Kolk Beverwijk 2,970 kg
 
7 C 67 A Willems Oudleussen 2,940 kg
 
8 C 54 W van Asselt Oldebroek 2,825 kg
 
9 C 55 A Schoonhoven Oldebroek 2,765 kg
 
10 C 58  R van Asselt Oldebroek 2,685 kg

 

 

 


 

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.De Graankorrel Oude Pekela.GURU Knowledge is power.TopdobbersVerpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndeCarpzoomVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.SOLITH Fish - CrestaPreston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenMatrix