banner de witvisser

SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.Verpa-Geers Groundbaits.CarpzoomGURU Knowledge is power.TopdobbersVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerPreston Innovations.Marcel vd EyndeMatrixHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.De Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos Dronten

Terwijl de zomervakantie in volle gang is, hadden 8 kawa's de tijd gevonden om de 12e wedstrijd in de supercup te vissen aan het havenkanaal te Assen.

Met slechts 1 kawa op vakantie, verzamelden we ons om 6.30u aan het water. Samen met Michaël Lopulisa was ik zoals gebruikelijk wat eerder aan het water, om het parcours te zekeren.
We besloten om de stekken te borgen van steiger 30 tm 37. 
De weersomstandigheden waren bij aankomst al bar en boos. Een krachtige zuidwesten wind, kracht 5, raasde van links naar rechts over het water.
Daarnaast kon er elk moment een bak met water naar beneden komen, vertelde m'n weerapp op m'n telefoon.

 

 

 

We besloten dan ook snel te loten. Ik loot 3, Michael 7. Met de kramp nog in de armen van zijn 41.000gr aan brasem aan het Eemmeer, loot Daan kop.
Vandaag mag ik plaats nemen tussen ouwe rotten in het vak, Anis Lopulisaen Thijs Lopulisa.

Havenkanaal, een water waar je zowel met de vaste stok als feeder leuk vis kan vangen.
Terwijl m'n stek nader en de auto wil parkeren, komt er zoveel water naar beneden dat ik besluit in de auto de blijven zitten en te wachten tot het minder word. Lekker dan, waar ik echt een hekel aan heb is om al zeiknat te zijn voordat je überhaupt je spullen hebt staan.
Na een kwartier, neemt het inderdaad wat af en besluit ik snel m'n regenkleding aan te trekken. Terwijl ik naar het water staar, en om me heen kijk is het alsof we ons midden in de herfst bevinden. Harde wind, regen, ideaal visweer... niet dus.
Ondanks de harde wind, en het risico dat het je vaste stok kan kosten, besluit ik toch op 2 paarden te wedden.
Met de stok op het eerste talud op 9 meter en met de Feeder op 38 meter, 1,5 meter van de overkant.

 

 

 

Terwijl de toeter gaat om 8.00u voor het startsein van de wedstrijd, ben ik nog volop bezig met m'n spullen.
Daar waar een ander lichtelijk in paniek zou raken, merk ik dat ik ijzig koel ben en tegen mezelf zeg: rustig blijven en je eigen niet gek laten maken. 
8.20u, voer ik 5 grote ballen op 8,5 meter en begin op 38 meter te vissen.
Geknipte pieren, casters en wat dode maden en pinkies gaan met regelmaat naar de overkant uiteraard getransporteerd in John Optholt's Feedermix
Ik weet in het eerste anderhalf uur, 3 brasem te haken. Behalve de hevige wind, begint het ineens hard te stromen.
De vis reageert hier onmiddellijk op en de beten worden minder en vallen dan ook weg.
Na dik 2 uur met de feeder gevist te hebben, word het tijd om de met stok op 9 meter te proberen.
Gelukkig is inmiddels de vis gearriveerd en vang ik met redelijk regelmaat aardig wat voorns.
Na 5 uur vissen, geeft m'n visteller 19 stuks aan.
Absoluut geen super aantal op dit water, maar dat was dan ook te wijten aan de snoeiharde wind dat het onmogelijk maakte om je aas stil aan te bieden. Werken was het zeker!

 

 

 

Michael die gokte op de stok, besloot na 3 uur vissen, toch de feeder te pakken en haakte het zwaarste exemplaar van de dag. Een mooie platte van ruim 2 kg. Na afloop vertelde hij dat hij er ook 2 verspeeld had. Aaiii dat kostte hem achteraf de overwinning.

Eindstand... viste ik een 1 met 4600gr en bleef m'n achtervolgers op de ranglijst slechts een paar honderd gram voor. Toussaint viste een 2 met 4200gr en Michael een 3 met 4100gr.
Aantallen koploper Daan viste een 4 met een knappe 2200gr.

 

 

 

Gespreksstof na de wedstrijd was de harde wind. Gelukkig zijn er geen hengels gesneuveld.

- Volgende wedstrijd

Marathon 26-8

IJSSEL, Zalk (gemaal)

- Volgende competitiewedstrijd

2-9 PM Kanaal, oude schouw

 

 

 

 

De Graankorrel Oude Pekela.CarpzoomSOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenPreston Innovations.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.MatrixTopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.Hengelsport SappemeerCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.GURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.