banner de witvisser

Preston Innovations.TopdobbersVerpa-Geers Groundbaits.GURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaDe Graankorrel Oude Pekela.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeMatrixT Wisentbos DrontenCarpzoomHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport Sappemeer

Dinsdag morgen opstopping op de Sprong met wachtenden voor de poort. Velen willen altijd zo vroeg mogelijk op de Sprong zijn om een van de betere stekken te betrekken. Verschil is er op iedere visvijver maar ook is ieder dag weer een andere en is dat ook maar betrekkelijk. Vandaag helaas een miscommunicatie met degenen die verantwoordelijk zijn voor het openen van de poort. Veel verontwaardiging bij wat mensen maar kom op man. Zoiets kan toch gebeuren. Veel deelnemers aan de wedstrijd waren er niet en op verzoek van de recreanten konden zij plaatsnemen aan de zijde van de treurwilgen doorgaans toch de betere stekken voor het karper stok vissen.

 

 

 

Buiten de poort werd de loting verricht voor de 6 stekken verdeeld over de steigers 23 t/m 28. Rond half 9 kon iedereen dan ook rechtstreeks naar zijn vis stek en Margreet met de koffiekan rond ging voor een bakkie gratis troost. Tijdens het opbouwen van de vis stek en wachten op het begin signaal was het volle bak met vissers aan de overkant maar niet met de vangsten. Aan die zijde liet de vis het bijna de gehele dag afweten en waren de vangsten erg schaars. Ook bij mij op stek 26 in het midden kreeg ik ook weinig actie. Wat ik ook probeerde, gaven ze zich bij mij niet thuis. Ook op 27 bij Harry Abbink niemand thuis. Gelukkig was dat bij de anderen niet het geval en liet Henk de Vries op 24 ( Beter Vissen )weer zijn klasse zien op de Sprong. Altijd weet hij weer zijn mannetje te staan al hier en hengelde weer tussen de 25 en 30 stuks in het netje.

 

 

 

Ongeveer een 40 kg was echter niet genoeg daar Stefan van Elst hem met een 17 kg verschil hem versloeg door in het kantje op de dikkere vis te gokken. De helft minder vis maar meer kilogrammen die de winst brengen met een totaal van 57 kg. Overgewicht in het leefnet werd hem niet aangerekend maar toch moet hij wat meer zijn best doen om wat beter de gewichten in te schatten wat hem al vaker de kop koste in officiële wedstrijden. Gerrie Zwitserloot op 23 goed voor een kilo of 17 en Duitse Thomas op 25 met 11 vissen daar in de buurt. Al bij al voor mij misschien maar goed met een dagje minder na de aanslag op mijn schouder na het bezoek aan de vijver in Broekbeke met o.a mijn record vangst met de steur van 1.58 mtr en nu maar 2 stuks nog niet de moeite waard om te wegen. 


Groet Pat.

 

 de Hengel 1-8-2017 Rijkevoort.

 

 

 

 

 

In de slipstream van de petitie tegen de ongereguleerde beroepsvisserij in de Biesbosch, staat de vorming van een brancheorganisatie in de hengelsport weer op de kaart. Zo’n vijftig ondernemers uit de sportvisserij hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend.

 

 
Het grote onbehagen over de lakse opstelling van de overheid inzake regulering van de beroepsvisserij, heeft de animo binnen hengelsportkringen om hiertegen actie te ondernemen aangewakkerd. Daarop heeft sportvisser en freelance hengelsportjournalist Wilfred van Nunen de handschoen opgepakt en een inventarisatie gedaan om de proteststem verder vorm te geven. Het resultaat daarvan is dat zo’n vijftig ondernemers een intentieverklaring hebben ondertekend om te komen tot een brancheorganisatie. Deze zal zich primair ten doel stellen om het economisch belang van de hengelsport zodanig op de politieke agenda te krijgen, dat er iets wordt gedaan aan de ongereguleerde nettenvisserij. Als de overheid niet snel in actie komt, dreigen veel wateren hun visstand, vele tienduizenden sportvissers hun hobby en vele ondernemers en/of hun werknemers hun baan te verliezen.
 
Op woensdag 19 april heeft initiatiefnemer Wilfred van Nunen de verklaringen overhandigd aan Joop Bongers, directeur van Sportvisserij Nederland. Die is verheugd over het grote aantal positieve reacties vanuit de markt. “Het is goed om te zien dat de bedrijven in de hengelsportbranche het belang van een brancheorganisatie gaan inzien en zich hier aan willen committeren. We hebben eerder een dergelijk initiatief genomen, maar dat liep toen helaas spaak omdat we te weinig mensen meekregen.” Bongers geeft aan dat Sportvisserij Nederland zal gaan helpen om de vorming van een brancheorganisatie te coördineren en te faciliteren. “Er komt binnenkort een bijeenkomst om afspraken te maken over de samenwerking door de hengelsportbedrijven. Het momentum dat nu is ontstaan mag niet verloren gaan en moet in tastbare resultaten worden omgezet.”

 

 
 

Win nu een dag vissen met niemand minder dan de spraakmakende witvisspecialist Herwin Kwint van Matrix. Voor deze gelegenheid heeft Herwin een aparte draai gegeven aan het concept ‘Meet, greet & fish’; dit keer namelijk ‘Meet greet and on his seat’. Hij zal niet één, maar twee volledige uitgeruste witvisplatforms neerzetten met aandacht voor de method, pellet waggler en de traditionele manier van vissen op witvis.

Dus… een leuke dag vissen met Herwin als coach die je de fijne kneepjes van het vissen op een commercial bijbrengt. Bovendien zul je een rijk gevuld Matrix goodiebag ontvangen!

Wil jij dit meemakenstuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. MGF HERWIN KWINT!

BELANGRIJK
– Beschikbaar voor twee personen. 
– De vissessie zal op vrijdag 19 augustus plaatsvinden.
– Eigen vervoer.

– Vismateriaal is geregeld!
– Degene die meegaat krijgt een Matrix goodiebag. 
– De sessie zal plaatsvinden op de visvijver Sportlandgoed Drenthe. 
– Geef in je reactie aan waarom je mee wilt doen; wat je wilt leren.
– In Beet oktober een uitvoerig verslag over deze sessie.
– Verder
e details zullen in een later stadium bekend worden.

 

 

 

 

Helaas staat er niets over de Beroepsvisserij op het programma tijdens de extra ledenvergadering voor de zeven federaties en de drie landelijke specialistenorganisaties

 

Op woensdagavond 23 november organiseert Sportvisserij Nederland een extra ledenvergadering voor de zeven federaties en de drie landelijke specialistenorganisaties. Gesproken wordt over het inrichten van Sportvisserij Nederland in verband met de aansluiting bij NOC*NSF, de leeftijdsindeling voor de jeugd en een mogelijke verhoging van de landelijke afdracht per 2018.

 

 

Goed Sportbestuur

 
Op de agenda staat o.a. het toepassen van de Code Goed Sportbestuur van NOC*NSF. In dit kader is het de bedoeling om een gedragscode integriteit voor het landelijke bestuur in te voeren evenals een maximale zittingstermijn van negen jaar. Verder is het de bedoeling tuchtrechtspraak bij eventuele zaken van seksuele intimidatie, doping en matchfixing uit te besteden aan het Instituut voor Sportrechtspraak.
 

Nieuwe leeftijdsindeling jeugd

 
Er wordt verder een discussievoorstel gevoerd over wijziging van de leeftijdsindeling voor de jeugd. Nu ligt de overgang van de jeugdVISpas naar de VISpas op 14 jaar. De achtergrond voor een eventuele wijziging van de jeugdleeftijden is om beter aan te sluiten bij de gangbare indeling (bijv. 12 en 18 jaar).
 
 
Verder is het idee dat er bij de overgang van jeugdVISpas naar VISpas bij de groep 15 jaar en ouder door de hogere prijs van de VISpas te veel afhakers zijn. Door een lagere federatieve en landelijke afdracht voor de groep 15- tot 18-jarigen kan dit mogelijk worden tegen gegaan. Het is de bedoeling om over een mogelijke verandering pas in juni 2017 te besluiten en het eerst breed verkennend in de organisatie te bespreken.
 

Verhoging landelijke afdracht

 
Al meer dan twaalf jaar is de jaarlijkse landelijke afdracht van sportvissers aan Sportvisserij Nederland ongewijzigd: 4,50 euro voor jeugdVISpashouders en 14 euro voor VISpashouders. Stijging van de kosten ten gevolge van ambities en inflatie zijn in deze periode met ledengroei opgevangen. Hierdoor is de totale hengelsport sterker geworden. De ledengroei lijkt nu echter zijn top te hebben bereikt, terwijl extra werkzaamheden worden verwacht en kosten toenemen.
 
Om structurele tekorten van twee á drie ton per jaar te voorkomen, wordt voorgesteld om de landelijke afdracht per 2018 gelijk te houden, maar de handelingsvergoeding van één euro per VISpas - voor hengelsportverenigingen die dit thans nog retour ontvangen - te laten vervallen.
 
Mocht verder in juni 2017 worden besloten om de jeugdleeftijd (en landelijke afdracht) op te hogen naar 18 jaar, dan zou aanvullend voor de VISpashouders per 2018 de landelijke afdracht met twee kwartjes moeten worden verhoogd tot 15 euro per jaar, om het tekort op te vangen. Met de leden zal hierover van gedachten worden gewisseld, waarna er een principebesluit genomen wordt.
 

Stukken

 

Komende zondag reizen Ed en Marco in de herhaling van de twaalfde en laatste aflevering van Vis TV Stad & Land af naar de IJssel bij Brummen. Op de grens van Gelderland en Overijssel probeerde het duo in het eerste ochtendlicht met kunstaas roofblei te verschalken. Daarna schakelden ze over op feederhengels en vormt witvis de target.

 
 
 
Bekijk hier de promo:
 
 
 
Bij het krieken van de dag arriveren Ed en Marco aan de heerlijk rustige oevers van de Gelderse IJssel. Deze hard stromende rivier met een drukke beroepsvaart kent een goede visstand. De rivier staat vooral bekend om het goede bestand aan winde, brasem, barbeel en roofblei. Om laatstgenoemde vissoort te foppen, begint het duo met spinhengels en kleine plugjes. Hoewel ze krib na krib uitwerpen, geeft Aspius aspius helaas geen teken van leven. Tijd om de feederhengels uit het foedraal te halen en over te schakelen op plan B.

Feedervissen

Ed en Marco gebruiken hiervoor stevige feederhengels: zogenoemde ‘heavy feeders’ voerkorven tot wel 100 gram weg kunnen zetten. Alleen deze zware korven blijven goed liggen in de harde stroming. Voordat de presentatoren starten met vissen, worden echter eerst een paar korven voer naar de stek gebracht, zodat de tafel is gedekt voor passerende witvis. Daarna worden de hengels beaasd met maden, ingeworpen en op speciale feedersteunen schuin omhoog gericht. Nu is het wachten tot de gevoelige feedertop gaat ‘tikken’.


Verkassen

De op het eerste oog veelbelovende stek brengt naast een aantal verdwaalde voorns helaas niet de aanbeten waar vooraf op was gehoopt. Het duo besluit daarom naar de overkant van de rivier te verkassen met het veerpontje. Ook de vistechniek wordt gewijzigd: mini-pellets als aas en wat langere onderlijnen. Of deze nieuwe stek en aanpassing van aas en techniek wel goed vis opleveren, zie je komende zondag vanaf 09.30 uur op RTL7.

Vis TV Next

In Vis TV Next – het vaste tussenblok voor de jeugd – gaan presentatoren Robert de Wilt en Ties Ittmann dit keer samen op pad: struinend karpervissen, wat hun favoriete visserij is. Dat is namelijk een hele leuke, laagdrempelige en goedkope manier om succesvol op karper te vissen – zeker in het voorjaar en de zomer. Gewapend met slechts een hengel, net, onthaakmat, kleine rugzak en wat maïs en hondenbrokken laten Robert en Ties zien dat karpervissen echt niet per se een zaak is van rodpods, nachtvissen, bivy’s en kilo’s boilies. Het kan veel leuker en spannender!

Herhaling en Vis TV After

Aflevering 12 van Vis TV is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Na deze laatste uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het onderdeel ‘Vis TV After’ nog een keer dieper in op de gebruikte technieken en materialen. Kijk voor meer informatie en het online terugkijken van deze en de overige elf uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV op www.vistv.nl

De uitzendingen van Vis TV Stad & Land worden bovendien vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald.

 

 

 

 

MatrixHengelsport SappemeerTopdobbersCarpzoomVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenMarcel vd EyndeCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.Hengelsport Hennie Kruidenier.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.