banner de witvisser

Hengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.TopdobbersCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.MatrixCarpzoomMarcel vd EyndeT Wisentbos DrontenHengelsport Hennie Kruidenier.

Nog vier dagen voordat het WK geweld echt losbarst. De voorbereidingen zijn in opperste staat van gereedheid. Ook de mannen die het voor Nederland moeten gaan doen, zijn er helemaal klaar voor. We blikken vooruit met Peter van der Willik (58) en Theo Leijrik (48).

Hij is al vele jaren een bekende in het wedstrijdcircuit en vooral een echte crack als het draait om het feedervissen. Vooral als dat een eind van de oever moet gebeuren. Van der Willik is een man met heel veel wedstrijdervaring en daarom een belangrijke schakel in het team. Naast het goud op het WK Feedervissen 2012 in Gent behaalde hij grote overwinningen in het vrije wedstrijdcircuit en de King of Clubs finale. “Het is grappig dat de concurrentie ons probeert uit te horen over een water waar de meeste Nederlandse feedervissers eigenlijk nauwelijks vissen!” 
 
 
 
Foto: Peter van der Willik

Ook Leijrik is een vaste kracht in het team van bondscoach Jan van Schendel. Een stabiele factor en een opvallende verschijning binnen de feedervisserij. Hij maakte deel uit van de gouden selectie in 2012 en wist twee bronzen plakken te verzilveren met het WK team in 2011 en 2014. “We hopen natuurlijk allemaal op een herhaling van 2012, maar weten dat het Kanaal Gent-Terneuzen een moeilijk en grillig water kan zijn. Toch reken ik stiekem wel op een podiumplaats.” 

 
 
Foto: Theo Leijrik
 
 
(SPN) 
 
GURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.MatrixCarpzoomHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Verpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerDe Graankorrel Oude Pekela.TopdobbersMarcel vd EyndePreston Innovations.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.T Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.