banner de witvisser

Preston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndeTopdobbersCarpzoomDe Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport SappemeerT Wisentbos DrontenSOLITH Fish - CrestaGURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.MatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Hengelsport Hennie Kruidenier.

Nog vier dagen voordat het WK geweld echt losbarst. De voorbereidingen zijn in opperste staat van gereedheid. Ook de mannen die het voor Nederland moeten gaan doen, zijn er helemaal klaar voor. We blikken vooruit met Peter van der Willik (58) en Theo Leijrik (48).

Hij is al vele jaren een bekende in het wedstrijdcircuit en vooral een echte crack als het draait om het feedervissen. Vooral als dat een eind van de oever moet gebeuren. Van der Willik is een man met heel veel wedstrijdervaring en daarom een belangrijke schakel in het team. Naast het goud op het WK Feedervissen 2012 in Gent behaalde hij grote overwinningen in het vrije wedstrijdcircuit en de King of Clubs finale. “Het is grappig dat de concurrentie ons probeert uit te horen over een water waar de meeste Nederlandse feedervissers eigenlijk nauwelijks vissen!” 
 
 
 
Foto: Peter van der Willik

Ook Leijrik is een vaste kracht in het team van bondscoach Jan van Schendel. Een stabiele factor en een opvallende verschijning binnen de feedervisserij. Hij maakte deel uit van de gouden selectie in 2012 en wist twee bronzen plakken te verzilveren met het WK team in 2011 en 2014. “We hopen natuurlijk allemaal op een herhaling van 2012, maar weten dat het Kanaal Gent-Terneuzen een moeilijk en grillig water kan zijn. Toch reken ik stiekem wel op een podiumplaats.” 

 
 
Foto: Theo Leijrik
 
 
(SPN) 
 
Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.CarpzoomMatrixT Wisentbos DrontenCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Hengelsport SappemeerTopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.Preston Innovations.De Graankorrel Oude Pekela.Verpa-Geers Groundbaits.