banner de witvisser

Hengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.TopdobbersCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.MatrixCarpzoomMarcel vd EyndeT Wisentbos DrontenHengelsport Hennie Kruidenier.

Het 5e Wereldkampioenschap Feedervissen zal worden gehouden in het Kanaal Gent-Terneuzen dat in Nederland ca. 14 kilometer lang is. Het kampioenschap zal worden gehouden aan de oostzijde van het (zee)kanaal tussen Westdorpe en het begin van de havens van Terneuzen. 

 

Langs het hele parcours bevindt zich een fietspad met aan beide kanten een brede berm. Onder aan de Kanaaldijk kunnen de auto’s van de deelnemers worden geparkeerd tijdens de beide wedsstrijddagen op 11 en 12 juli 2015. Tijdens de trainingsdagen kunnen de auto’s langs het fietspad worden geparkeerd.

Het kanaal heeft een breedte van ca. 150 meter en is langs de oever ca. 2 meter diep, 13 meter van de oever is het ca. 4 meter diep oplopend tot 12 meter diepte in het midden. De oever bestaat uit basaltblokken en gras op kleigrond. De stroming is matig en is mede afhankelijk van de zeesluizen bij Terneuzen. Aangezien het kanaal vlak bij de Westerschelde ligt is het water bij Terneuzen enigszins brak en verder richting Westdorpe wordt het zoeter. 

Het visbestand bestaat behalve uit grote voorns, brasems en baarzen dan ook uit bot en harder. Snoek en aal mogen tijdens het wereldkampioenschap Feedervissen 2015 niet in het leefnet worden bewaard, worden deze gevangen dan dienen ze gelijk te worden teruggezet. Tijdens het Wereldkampioenschap gelden er geen minimum maten voor de gevangen vis.

LOCATIE

Westdorpe is een dorp ten zuiden van de havenstad Terneuzen op het schiereiland Zeeuws Vlaanderen in de provincie Zeeland. Het schiereiland grenst aan de zuidkant aan België. Middels de Westerschelde tunnel is het schiereiland verbonden met het vaste land van Zeeland en de rest van Nederland. Aan de zuidkant rijdt u zo België in en bent u binnen een half uur in Antwerpen.

Grote steden kent Zeeuws Vlaanderen niet maar wel veel pittoreske dorpjes met een eigen karakter die het bezoeken zeker waard zijn. We noemen er enkele: Terneuzen, Hulst, Sluis, Aardenburg en Cadzand.

Amsterdam Schiphol Airport: 210 km en ca. 2.30 uur per auto
Rotterdam Zestienhoven Airport: 140 km en 1.30 uur per auto
Antwerpen Airport (België): 65 km en ca. 1 uur per auto
Brussel Airport (België): 100 km en ca. 1.30 uur per auto
Brugge Ferry (België): 70 km en ca. 1.00 uur per auto
Utrecht : 180 km en ca. 2.00 uur per auto

Vanuit het zuiden (bijv. Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië) kan men het beste via België naar Zeeuws Vlaanderen rijden.

Het wedstrijdparcours:

 

 

 

 

GURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.MatrixCarpzoomHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Verpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerDe Graankorrel Oude Pekela.TopdobbersMarcel vd EyndePreston Innovations.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.T Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.